אני צריך יועץ למשכנתא...

szip99

New member
אני צריך יועץ למשכנתא...

אני רוצה לקחת משכנתא. הייתי בבנק היום, אני כבר לא יודע איך קוראים לי... מה לעשות? מה לקחת? ריבית קבועה? ריבית משתנה? צמודה? לא צמודה? הצילוווווווווווווו. אני צריך יועץ משכנתא מוסמך!!

אלוני.

New member
אולי ננסה לעזור כאן

שתף אותנו בהתלבטויות, סכום המשכנתא, הכנסה חודשית, שווי הנכס, התלבטויות כל זה אל מול ההצעות שקיבלת ואז אולי אפשר לסייע במעט.

ronnye

New member
ייעוץ משכנתאות

היום אני מוכר את הבית. באתי לבנק והסתבר שכל התשלומים ששלמתי שנתיים כיסו רק את הריבית ובקרן בקושי נגעו. הכל בגלל ההצמדה למדד. בדיעבד, אם הייתי בוחר במסלול אחר, מצבי היה היום טוב בהרבה.שווה לבדוק אופציה למסלול דולרי או לפחות למסלול משולב. בכל מקרה, כדאי באמת לפנות למומחים. אני ממליץ על שני אתרים חזקים בנושא: www.mim.co.il שמספק מידע כללי לגבי הריביות שניתן להשיג, והשני הוא www.over-draft.com חברה שמספקת מידע יותר ספציפי- מוציאים בשבילך הצעה ספציפית מהבנק עבורך. בהצלחה

אלוני.

New member
מעבר לפרסומת שבהודעה

הרי שהיה כדאי שלפחות תדיייק, הדבר האחרון שפגע בהלוואה שלקחת היא האינפלציה בשנתיים האחרונות. אין אתר אינטרנט, או חברה לייעוץ כלכלי, או משיח בן דוד שיוכל למנוע את האפשרות שבמשכנתא "נורמלית" בשנתיים הראשונות הקרן לא תרד משמעותית (אלא אם ההלואה קצרת שנים) בלי להגדיל את התשלום בפועל, בהלוואה ל 20 שנה ההחזר מתחיל בערך מיחס שני שליש הריבית ושליש הקרן והיחס הולך ומשתנה עד להשגת איזון בערך בשליש מחיי ההלוואה (השנה שישית שביעית) ואזי התשלום על חשבון הקרן גדל. ז"א שאם לווית 100,000 ש"ח והחזרת 680 ש"ח לחודש (תשלום התחלתי) הרי שבמשך שנתיים ירדו לך מהקרן רק כ 6,000 ש"ח בעוד ששלמת כ 16,000 ש"ח. ניתן לבנות מסלול תשלומים שהתשלום על הקרן קבוע אבל אז התשלום מתחיל גבוה יותר בכל חודש והולך ויורד.

תמירי

New member
כמו משכנתא בריבית פריים למשל

שבה הכל משולם שוטף ע"ח קרן וריבית ואז התשלום ע"ח הקרן ראלי ולעולם לא עולה! סיכון: העלאת ריבית הפריים -אתה חוטף מידית בכל תשלום.. יש צורך בתזרים יותר גדול מאשר הלוואה לפי לוח שפיצר. יתרון ענק למי שיכול להרשות לעצמו.....

למעלה