אני צריך כמה טיפים...

D a n n y b o y

New member
אני צריך כמה טיפים...

עשיתי בדיוק לפני שנה פסיכומטרי...קיבלתי 658 (מילולי-121 כמותי-125 אנגלית-147). אני רוצה לעשות שוב, אז כמה שאלות: כמה זמן צריך כדי ללמוד שוב? (עשיתי קורס של קידום דרך בית הספר, עכשיו אני אלמד לבד). עשיתי לפני כמה ימים פרקי דמה בכמותי והיו לי שתי טעויות לפרק, הבעיה שלי היא בעיקר במילולי- הבנת הנקרא (אני קורא לאט יחסית ונלחץ) ושאלות פטל (שלפעמים אני מצליח בשניה, ולפעמים אני מסוגל לשבת על שאלה אחת 10 דקות בלי להצליח) . יש למישהו עצות לשיפור התחומים האלה?

newon77

New member
...

1. תשתדל ללמוד חודשיים. אפשר גם בלי קורס: מה שאני עשיתי זה לפתור את הערכה של אנקורי, ולאחריה את הערכה של קידום (+ספר ש"ב +ספר קורס. לא לקחתי "דפי מודיעין" מאף אחד, אבל כמובן שזה מומלץ). 2. שם המשחק הוא תרגול גדול עד כמה שאפשר (וברמה גבוהה, היינו - קידום). 3. במילולי - גם אני, כמוך, קורא לאט. ובכל זאת, נשארו לי היום לפחות 8 דקות לכל קטע של הבנת הנקרא. מה שעשיתי היה פשוט "לשטוף" את המבחן - הצלחתי לפתור, יופי. לא הצלחתי - שטויות. אני אחזור לתרגיל הזה ואפתור אותו. אני חושב שזה עבד, כי ברגע שאתה לא אומר לעצמך: "זהו, אני חייב להיות צודק בכל הפרק הזה, אני אשיג ציון סופר - גבוה", הלחץ יורד, ואתה עובר לשאלה הבאה. בסה"כ - במילולי החוכמה היא לא להתעכב על שאלות, וככה תגלה שנשארו לך 5 דקות לשתי שאלות שפתרת חלקית או לא פתרת בכלל. בקשר לפטלים - בחיים אל "תשב" על ש´ כזו יותר מ-45 שניות. 4. תשתמש בחוכמה ביכולת הגבוהה שלך באנגלית - תעשה הכנות לקראת הפרק הבא, ותשנן את המנטרה: "אני אצליח אני אצליח אני אצליח" וחוזר חלילה (כאילו שלא הבחנת במוטיב החזרה). שיהיה בהצלחה, ואם יש עוד ש´, תפאדל.

D a n n y b o y

New member
טוב תודה...

מה שאמרת היו הטקטיקות בהם השתמשתי, סיימתי את הפרק באנגלית ברבע שעה- יצאתי לשתות ולהמתח קצת בזמני הפנוי. הבעיה העיקרית שלי עדיין נותרה- שאלות פטל. ארבע שאלות זה המון...ביום טוב אני מצליח שלוש, בקושי.

king kazabubu

New member
מממם....

בקשר לפטל... אם יש לך אוצר מילים גדול אז תשתמש בו. אחרי שמתרגלים הרבה רואים שיש דפוס חוזר של שורשים במבחן. כלומר... כל מיני שורשים שממחזרים שוב ושוב. בקשר לקטע הבנת הנקרא... תנסה לעבוד בשיטה של לקרוא את השאלה ולחפש את התשובה ולא לקרוא את כל הטקסט

סתם בדרך אגב

חברים שלי שניגשו אתמול למבחן בזמן אחר משלי טוענים שהיו מתוך 3 פרקים 2 פרקים בלי פטל בכלל ועוד פרק אחד עם פטל. נכון שאחד מהם פיילוט אבל עדיין המגמה לדעתי הייתה להוריד את הנושא הזה. לי אישית שניגשתי אתמול היה פטל רגיל.

D a n n y b o y

New member
בעזרת ה´!!!

ידעתי את כל המילים בכרטיסיות...זה לא ממש עזר לי בפטל. בשאלות הראשונות של פירוש מילים ואנולוגיות אני די בטוח שכמות הטעויות שלי שאפה לאפס.

למעלה