אני צריך מידע על מלחמת יוני 1967

Red Star

New member
אני צריך מידע על מלחמת יוני 1967

ידידה שלי עושה עבודת-חקר בנושא ההצדקה שניתנת למלחמה ע"י העם. ליתר דיוק היא שואלת איזו הצדקה ניתנה למלחמת ששת הימים לפני המלחמה ואיזו הצדקה ניתנה לה לאחר מכן (היא מנסה גם לברר אם חל שינוי). תוכלו לעזור? אולי להפנות אותי למקורות מידע באינטרנט שנוגעים בנושא זה?

EverMan

New member
אין שום "הצדקה" למלחמה.

כל מלחמות ישראל היו מלחמות אין ברירה. גם מלחמת ששת-הימים. בששת הימים , הגורמים שגרמו לפרוץ המלחמה היו : א.מודיעין והערכות כוחות סורית ומצרית , וידע ברור שעומדת לפרוץ מלחמה. ב.התקפות חוזרות ונישנות של הסורים על ישובי הגליל. ג.עוצר מצרי על חלק מגבולות הים של ישראל. הטענה כי "ישראל פתחה את המלחמה" בגלל ש"תקפנו ראשונים" היא שטות. אולי ההתקפה הגלויה הראשונה הייתה שלנו. אבל אויבנו דאז כבר מיקמו את הלוח וחיממו את הסיר. זה כמו שתגיד ש10 בריונים מקיפים בחור , ולא מאפשרים לו לזוז , והוא ה"בחור הרע" בגלל שהוא פורץ את המעגל שסביבו.

אז אתה אומר שחייבים להיות לפני

השמדה כדי שזה יהיה "מוצדק"?, חוסר ברירה?. פדאיון זו סיבה מוצדק מאד, לך זה אולי מטרד, לי טרור הוא איום, משהו עקרוני, כלומר יש להפסיק אותו, הכל מותר. כל שנות ה70 היו פיגועים מכיוון לבנון, הרבה מהם בילדים (משגב עם, מנרה, אביבים, מעלות...), ילדים!, קולט?, אין לזה הצדקה, כיבוש לא תופס כאן, זו לא סיבה?, זו סיבה מצויינת, רק חבל שאותה מלחמה נוהלה רע, היעדים שלה ואיך להגיע אליהם לא היו ברורים, חוץ מזה זה היה מוצדק לחלוטין.

EverMan

New member
מבצע סיני , לא מלחמת סיני.

וציינתי מלחמות ישראל , לא מערכות ישראל. ובכל מקרה - גם מבצע סיני - תוקפנות מצרית הייתה לכל אורך התקופה. ישראל לא בחרה להיות אגרסיבית ללא סיבה. וכנ"ל במלחמת לבנון. לאפשר את קיום ה"פתחלנד" לא היה אפשרי. וכנ"ל את התקפות הפדאיון.

Azazel

New member
שתלך לארכיון הלאומי, לתמלילי הממשלה

היא תראה שזאת לא הייתה "עלילה זדונית של הציונים".

1אברהם

New member
מהמוצדקות במלחמות ישראל

מדינת ישראל עמדה לפני השמדה פיזית לפני המלחמה, ויש הרבה הוכחות לכך, למשל שהערבים הצהירו מעל כל במה שזו מטרתם ( לזרוק את היהודים לים ), וזה כבר מהווה הצדקה למילחמה. אבל לא היו רק דיבורים ואיומים אלה גם מעשים בשטח כמו הכנסת כוחות לסיני, סגירת מיצרי טיראן, הפגזות הסורים מרמת הגולן, טרור הפדאיון ועוד. גם חלק ממדינות אירופה תמכו בעקיפין בניסיון לבצע שואה שניה ליהודים ( כמו שעשו בשואה הראשונה ) למשל צרפת הטילה אמברגו על משלוחי נשק לישראל. אנגליה הוציאה פתאום חוק שאוסר על מהגרים להכנס לתוכה כי הם ציפו להמוני פליטים יהודים שיברחו מכאן ויחפשו מקלט . ועכשיו אחרי שהערבים נכשלו ( ונכשלים גם במלחמת אוסלו הנוכחית ) בניסיון לחסל אותנו יש להם חוצפה לדרוש שנחזור לאותם גבולות אושוויץ ונעקור 400000 יהודים שהתישבו באותם שטחים משוחררים. גם מדינות אירופה ממשיכות במדיניות הספר הלבן ותומכת במזימות הפלסטינאצים לסלק אותנו ממולדתינו היחידה והקטנה כשלערבים יש 22 מדינות על שטח עצום. צריך לחזור ולהזכיר את זה כדי לסכל את ניסיונות השמאל אצלינו לשכתב את ההיסטוריה ללא הפסק, שאפילו את מה שקרה לפני 4 שנים-פרוץ מלחמת אוסלו על ידי הפלסטינאצים הם משכתבים מחדש, בטענות דביליות שברק לא נתן להם מספיק, שברק זילזל בערפת, שברק עמד מצד ימין לקלינטון בזמן שערפת דיבר איתו ואז ערפת נעלב מזה והחליט לפתוח באינתיפדה.

tkhri

New member
400 אלף?

ביהודה ושומרון יש רק 250 אלף יהודים לא?

למעלה