אפשרויות
הקדמה: טופו הוא דבר ללא טעם; הוא מקבל את הטעם של החומרים שבאים אתו במגע. אם משרים אותו לפני כן בתערובת שתתן לו טעמים, יהיה לו הרבה יותר טעם מאשר אם תכניס אותו לטיגון/בישול כפי שהוא. הנה תחמיץ להשריה שהוא מאד פשוט וקל, והוא נותן טעם לטופו: לחתוך לקוביות ולשים בקערה. בקערה לשפוך: רוטב סויה (לא צריך כמות אדירה), מעט שמן זית, עגבניה חתוכה, מלח, מעט מאד סוכר חום, תבלינים (אפשר אורגנו, מלוחיה, פפריקה ועוד ועוד), ולערבב מעט עם הידיים, כך שהרוטב ייספג כמה שיותר בטופו (אפשר להוסיף גם מעט חומץ בלסמי - ממש לא חובה, וגם העגבניה לא חובה). משרים כ- 10 דקות (אפשר גם הרבה יותר - אם מתחילים לבשל, רצוי לשים את זה בצד די בהתחלה, כדי שיספוג כמה שיותר את הטעמים). את הנ"ל אפשר להוסיף לרוטב לפסטה או לאורז שמכינים (לא משנה אם על בסיס עגבניות, שמן, ירקות אחרים...). מוסיפים לקראת הסוף, ככה שהוא והעגבניה רק תתחמם - אין צורך בבישול/טיגון ממש. בכלל, אפשר להוסיף אותו כמעט לכל תבשיל שיש בו רוטב (כלומר לא לבשל במים). דבר אחר שניתן לעשות, זה לחתוך לפרוסות מעט גדולות יותר (לא קוביות), להשרות באותה תערובת שאמרתי, ולטגן: כמו "שניצל ערום" מטופו. אני לא יודעת אם אתה טבעוני או צמחוני: אפשר לנסות לטבול את הפרוסות הנ"ל בפירורי לחם, כדי לעשות שניצל, אבל אני ממש לא בטוחה שזה יידבק (לא ניסיתי). אם אתה אוכל ביצים (רק ביצי חופש!...), אז אפשר לעשות מהפרוסות שניצל, כמו שאמא שלך בטח יודעת להכין. ספר לנו איך יצא!