אני צריך מתכונים לטופו גולמי..דחוף!

vegi force 1980

New member
מישהו???

אני נורא צריך כי אמא שלי החליטה לקנות טופו גולמי ולהכין מזה אוכל.... היא מתחילה להיות נורמלית בעניין
 

behappy

New member
זה ייצא כמו פרסומת......../images/Emo4.gif,אבל

יש לי כמה מתכונים מספר בישול של פיליס גלזר ו.....תנסה בפורום מתכונים!!יש שם גאונים...... בכולופן אם אתה רוצה את המתכונים שיש לי תכתוב כאן.....
 

vegi force 1980

New member
תשלחי לי

במסר אישי את המתכונים לטופו גולמי שיש לך ביינתיים... תודה
 

Talia E

New member
לא הבנתי למה אתה מתכוון

טופו גולמי. אולי תפרט?
 

Talia E

New member
אפשרויות

הקדמה: טופו הוא דבר ללא טעם; הוא מקבל את הטעם של החומרים שבאים אתו במגע. אם משרים אותו לפני כן בתערובת שתתן לו טעמים, יהיה לו הרבה יותר טעם מאשר אם תכניס אותו לטיגון/בישול כפי שהוא. הנה תחמיץ להשריה שהוא מאד פשוט וקל, והוא נותן טעם לטופו: לחתוך לקוביות ולשים בקערה. בקערה לשפוך: רוטב סויה (לא צריך כמות אדירה), מעט שמן זית, עגבניה חתוכה, מלח, מעט מאד סוכר חום, תבלינים (אפשר אורגנו, מלוחיה, פפריקה ועוד ועוד), ולערבב מעט עם הידיים, כך שהרוטב ייספג כמה שיותר בטופו (אפשר להוסיף גם מעט חומץ בלסמי - ממש לא חובה, וגם העגבניה לא חובה). משרים כ- 10 דקות (אפשר גם הרבה יותר - אם מתחילים לבשל, רצוי לשים את זה בצד די בהתחלה, כדי שיספוג כמה שיותר את הטעמים). את הנ"ל אפשר להוסיף לרוטב לפסטה או לאורז שמכינים (לא משנה אם על בסיס עגבניות, שמן, ירקות אחרים...). מוסיפים לקראת הסוף, ככה שהוא והעגבניה רק תתחמם - אין צורך בבישול/טיגון ממש. בכלל, אפשר להוסיף אותו כמעט לכל תבשיל שיש בו רוטב (כלומר לא לבשל במים). דבר אחר שניתן לעשות, זה לחתוך לפרוסות מעט גדולות יותר (לא קוביות), להשרות באותה תערובת שאמרתי, ולטגן: כמו "שניצל ערום" מטופו. אני לא יודעת אם אתה טבעוני או צמחוני: אפשר לנסות לטבול את הפרוסות הנ"ל בפירורי לחם, כדי לעשות שניצל, אבל אני ממש לא בטוחה שזה יידבק (לא ניסיתי). אם אתה אוכל ביצים (רק ביצי חופש!...), אז אפשר לעשות מהפרוסות שניצל, כמו שאמא שלך בטח יודעת להכין. ספר לנו איך יצא!
 

Talia E

New member
יש גם פתיתי סויה - זה ממש זול!

הם נראים כמו אוכל כלבים יבש כזה. מוכרים בחנויות טבע. הכי זול שראיתי היה בשוק לוינסקי בת"א. בכל מקרה זה ממש זול - הרבה יותר מכל מאכל בשרי שאמא שלך תקנה... (אגב גם טופו זה לא יותר יקר מבשר) אופן הבישול הוא די פשוט. תגיד לי כשתקנו ואני אכתוב לכם הצעות בישול. גם ירקות זה דבר מזין וטעים
הערה אחרונה: אתה כתבת "דחוף" - זה נראה היה כאילו יש לך גוש ביד שאתה לא יודע מה לעשות אתו - ואפילו לא קניתם עדין... שים
בבקשה לשימוש שלך במילה הזו, אחרת עלולים להפסיק להתייחס אליה. יום נעים!
 

Talia E

New member
בקריאה שנייה

כתבת בפירוש "קניתי גוש טופו ואני לא יודע מה לעשות אתו".
 

2_be

New member
אשמח לקבל הצעות בישול...

ניסינו בבית לעשות עם זה כל מיני דברים ולא הגענו לשום דבר מושלם...(כלומר , שלא רק אני חובבת הסויה תאהב..
) אז אם יש לך רעיונות..מאוד אשמח... (אגב, אני מקווה שאנו מדברות על אותו הדבר.. כל פתית הוא בגודל של 1 ס"מ בערך?...)
 

Talia E

New member
יש כל מיני גדלים של פתיתים

יש גם כאלה שהם בצורת אליפסה די גדולה (5 ס"מ על 3 ס"מ, משהו כזה), שהם אידיאלים להכנת "שניצלים" כפי שאפרט. וזה מגיע אפילו בצורת שבבים (כך שלא צריך לטחון בשביל "בולונז"). את טבעונית או צמחונית?
 

2_be

New member
אשמח לקבל מתכונים...

אני בינתיים צמחונית (כבר כמעט 7 שנים..)
 
למעלה