אני צריך עזרה בבקשה

3Dennis

New member
אני צריך עזרה בבקשה

אני רוצה מאוד לדעת איך מתאמים בין מצלמה אמיתית לתלת מימד. CAMERA MATCH אני עובד במקס... ואולי יש טוטוריאלים או פלאגאינים בחינם שיעזרו לי. עדיף טוטוריאלים ממש טובים. בבקשה תנסו לעזור לי. בתודה מראש, דניס.

ejay

New member
camera match - השיטה הבסיסית-

ראשית, אם החומר המצולם מוכן מראש, זה קצת יקשה עליך ותאלץ להשתמש בשיטות פחות מדוייקות . (שני טוטוריאלים מצורפים). אם אתה מצלם את תמונות הרקע בעצמך, כדאי שתשים בסצנה המצולמת "אובייקט תיאום מצלמה" - זה נשמע מסובך אבל בדרך כלל יספיק למטרה הזאת דף נייר פשוט שאתה יודע את מידותיו (A4 ,למשל). אחרי שאתה מצלם את התמונות שלך, בהן ממוקם האובייקט הזה, אתה משתמש ב camera match utility המובנה של מקס, שמאפשר לך להגדיר נקודות על גבי התמונה, ואת המרחקים ביניהן. היות ואתה יודע את מידות הדף ששמת שם, אפשר להגיע לרמה סבירה של דיוק. מובן שזה יכול להיות הרבה יותר מסובך- ניתן להתאים גם את התאורה שבתוכנה לתאורה שבצילום , או להתאים תנועת מצלמה בתוכנה לתנועת מצלמה אמיתית בקטע וידאו, אבל זה כבר דורש ציוד חיצוני.

3Dennis

New member
תודה, אבל...

אבל בשביל מה זה עוזר לי לתאם תמונת רקע עם תלת מימד? זאת אומרת איזה אפשרויות זה פותח לי? כמו בטוטוריאל הראשון. ועוד דבר.. האמת התכוונתי יותר באמת לתנועת המצלמה. לתאם עם תלת מימד. על איזה ציוד חיצוני מדובר? והאם יש טוטוריאלים לזה? אשמח מאוד לקבל תשובה. בתודה מראש דניס.

ejay

New member
תיאום תמונת רקע כמו בטוטוריאל

זה חיוני , היות וכשאתה מציב אובייקט תלת מימדי בתוך סצנה מצולמת אתה רוצה שהוא יטיל ויקבל צללים מהאובייקטים שנמצאים בתמונה. לגבי תנועת מצלמה- אולפני הפקה משמתמשים בזרועות רובוטיות שמניעות את המצלמה במסלולים ניתנים לתכנות, ויוצרים את אותה התנועה במצלמות הממוחשבות שבתוך התוכנה. לעשות את אותו הדבר לבד זה לא קל, אבל זה אפשרי בצורה שהסברתי בהודעה הקודמת (באמצעות אובייקט דרכו אתה מגדיר לתוכנה את הפרספקטיבה והגודל של הסצנה). אני לא נתקלתי בטוטוריאלים מתאימים.

למעלה