אני צריך עזרה בנוגע להסבר מדעי

Lu Tze

New member
אני צריך עזרה בנוגע להסבר מדעי

על משהו שאני רוצה לכתוב. יש לי רעיון לכתוב סיפור מד"ב שבו הכבידה בכדור הארץ היא הפוכה, ז"א שכדור הארץ ידחה דברים במקום למשוך אותם ובני האדם חיים או בתחנות חלל או במעטפת מסביב לכדור אבל כדור הארץ מתפקד כמקור משאבים, אבל לא משנה... הנקודה שלי היא שאני לא מצליח למצוא הסבר נורמלי ללמה שכדור הארץ לא ידחה את עצמו ויתפרק ואני לא רוצה לכתוב את זה בלי גיבוי מדעי (או לפחות כאילו-מדעי). יש למישהו רעיון?

tarfon

New member
הפיסיקה המודרנית...

לא יודעת הרבה על כבידה. למעשה ידועים 4 כוחות בסיסיים בפיסיקה : הכבידה, הכח החשמלי, הכח הגרעיני החזק והכח הגרעיני החלש. הבעיה שאתה מציג, מוכרת וכבר נדונה בעבר : בניגוד לשלושת הכוחות האחרונים, לכבידה אין כח נגדי ידוע. יש אך ורק משיכה ואין דחיה. (לכח האלקטרומגנטי יש כמובן דחיה אותה אתה מכיר, צד חיובי וצד שלילי. כך גם לשני הכוחות האחרים). הפתרונות שהועלו עד כה, כמו שאני מכיר אותם הם כאלו : לבנות כדור ריק שמקיף שמש, כך הכדור שמהווה את הקליפה עליה גרים יוצר גם את הכבידה אל עצמו. הרעיון הועלה בראשונה ע"י פיסיקאי תיאורטי שאת שמו איני זוכר כרגע, כשניסה לחשב ניצול מכסימלי של אנרגיה של כוכב. לארי ניבן ביסס את הטבעת שלו על המודל הזה. אם בונים מושבה באיזור ללא כבידה, נהוג להשתמש בכח הצנטרפוגה ליצירת כבידה מלאכותית ע"י סבוב. בכל אופן, אם אתה מתעקש ליצור אנטי-כבידה תוכל תמיד להסתמך על כוחות אחרים שיחזיקו את הכוכב שלך יחד, נניח שתסביר שלמרות שהכוכב דוחה כל גוף בעל מסה, החלקיקים שבו מוחזקים יחד ע"י כוחות גרעיניים חזקים במיוחד, או ע"י שדה מגנטי אימתני שמקיף אותו, ואגב כך מונע מכל יצור אורגני להתקרב... בהצלחה

Lu Tze

New member
אבל אני צריך שיהיה אפשר

לכרות מכדור הארץ משאבים עוד רעיונות?

Sabre Runner

New member
יש לי רעיון....

אם אתה לא כותב מד"ב קשה אז אל תסביר. פשוט וכך. תשאיר את זה כתעלומה. בתור פיזיקאי/אסטרונום חובב ותלמיד בית ספר לשעבר אני לא מסוגל לחשוב (כרגע) על שום הסבר שיתאים לתופעה. תמיד אפשר להסביר את זה על ידי אמצעי מיסטי כלשהו. נגיד נחת על כדור הארץ אסטרואיד מוזר. שחור משחור (חומר אפל) ולא פולט שום קרינה שהוא ולא מגיב לשום סריקה פעילה. והוא גם לא בדיוק נחת, הוא חדר את קליפת כדור הארץ ועשה את דרכו בחופשיות אל עבר הגלעין. כעבור כמה חודשים, נהפך שדה הכבידה של כדור הארץ. אתה לא חייב להסביר את זה בדיוק. אני בדרך כלל, למרות שאני אוהב לכתוב מד"ב קשה, משתדל להימנע מלהיכנס יותר מדי אל הטכנולוגיה אחרת אני מסתבך מדי או יוצר דברים לא הגיוניים בעליל.

מד"ב קשה לא מאפשר

הכדור עשוי מ"חומר מוזר" שמעוות את החלל הפוך מחומר רגיל. חמר מוזר כזה דוחה את הרגיל ע"פ הפוך חוקי הכבידה, ומושך את עצמו. חסרון ההסבר: מדוע יהיה הדור כזה במסלול סביב כוכב שבת כלשהו, ואיך ליצור מסלול לתחנת חלל שלא תידחה לחלל ? מקור משאבים? נראה לי שחמר מוזר ההופך את חוקי הכבידה יכול להיות די שמושי עבור מעבורות, או עבור חלק עליון של "מעלית חלל".

Lu Tze

New member
לא ממש הבנת

הרעיון הוא שכל בני האדם חיים בתחנות חלל וצריך משאבים בסיסיים כמו מתכת, אבל זה לא משנה. אם אין לאף אחד רעיונות אני אכתוב את זה כאקסיומה.

tarfon

New member
כמו שאני מבין

דווקא אתה הוא זה שלא הבנת. החבר´ה פה ניסו לעזור לך, ולהסביר כפי שאנחנו מבינים את הפיזיקה. אנחנו לא מכירים מצב שאתה מתאר, ויותר מזה - עד כמה שידוע לנו הוא אינו אפשרי. יכול להיות שיום אחד נגלה שמה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים כולו טעות אחת גדולה. אבל כרגע נראה לנו שזו האמת. אתה רוצה לכתוב מד"ב או פנטסיה ?? אם אתה מתעקש על מד"ב קשה, הרי שכרגע אין בסיס רעיוני מוצק שעליו אתה יכול לבסס את הסיפור שלך. אם אתה מוכן להתפשר על אלמנטים פנטסטיים - אין בעיה ! תוכל לפתח איזו תיאוריה שאתה רוצה, אף אחד לא מנסה לעצור בעדך. אבל לפחות ניתן להתייחס יותר בנימוס לאנשים שמנסים לעזור לך. רטינות כגון "אף אחד לא מבין אותי ולא עוזר לי" לא מועילות לך ואפילו להיפך. אלו שמנסים לעזור עכשיו יחשבו פעמיים לפני שיעזרו לך בעתיד. בכל מקרה, אם יש לך רעיון טוב לסיפור כתוב אותו בלי להתחשב במדע המוכר, רק הקפד להבין בעצמך מה מותר ומה אסור במסגרת הפיזיקה הקיימת בעולם שיצרת (מה שקוראים "ההגיון הפנימי של הסיפור", כך לא יכול להיות שהאיש הרע נופל לבור ואילו הגיבור לא נופל לתעלה, כיוון שחלים על שניהם אותם חוקי גרביטציה. אם תרצה שהגיבור ירחף, תצטרך לספק לו חליפת רחף, למשל, קפיש ?). בכל מקרה - בהצלחה עם הסיפור, ואל תתן לעובדות לקלקל לך....

Lu Tze

New member
זה לא שרציתי סתם לשגע אנשים

פשוט הסתובב לי הסיפור הזה בראש כבר הרבה זמן וחבל לי לכתוב אותו בלי הסבר. חוץ מזה, תודה שלמדת כמה דברים חדשים. לא התייחסתי לאנשים בנימוס? זה לא שאמרתי "רעיון אידיוטי" רק ציינתי שלא הבינו איזה פרט. בכל מקרה, תודה למי שניסה לעזור.

goshdarnit

New member
יש לי רעיון

אם יש לך מעטפת, כל מה שאתה צריך זה לסובב אותה. אם המהירות מספיק גבוהה, כח המשיכה ישנה כיוון וימשוך את כל מה שנמצא על המעטפת לכיוון ההפוך. לא הכנסתי למשוואה, אבל יש לי תחושה שמהירות הסיבוב לא צריכה להיות הרבה יותר גבוהה מהמהירות הנוכחית של סיבוב כדור הארץ.

goshdarnit

New member
בעצם, יש לי רעיון אחר

אופס, לא הבנתי שאתם רוצים שכדור הארץ פיזית ידחה. לסטפן בקסטר יש סיפור קצר על שליטה בכח המשיכה. שכחתי את שמו של הסיפור. מי יודע, יתכן שהתיאוריה עליה התבסס הסיפור כבר הופרכה. אבל אולי אפשר להשתמש בוואריאציה על הרעיון הקודם שלי - מה אם תסובבו את כדור הארץ הרבה יותר מהר - החל ממהירות מסוימת דברים יתחילו לעוף לחלל וכוח המשיכה שלו לא ישפיע על שום דבר. זה ייראה כאילו כדור הארץ דוחה את כל מה שנמצא עליו.

Boojie

New member
השאלה היא אם כדור הארץ עצמו

לא יתחיל להתפרק במצב כזה. לפחות השכבות החיצוניות שלו. ומה יגרום לסיבוב מהיר שכזה?

goshdarnit

New member
נקודה טובה

ובסופו של דבר צריך לשאול את הסופר. הרי זה היה קורה בכל מקרה, אם לכדור הארץ היה כח משיכה נגדי. מה יגרום לסיבוב מהיר? אפשר לבחור כל דבר החל מהתנגשות של משהו-בגודל-הירח בכדור הארץ ועד פעילות טכנולוגית יזומה של אנשים או חייזרים.

זהרון

New member
הממ... נקודה למחשבה

בוא נראה אם אני מבין אותך נכון. אתה רוצה שכדור הארץ ידחה דברים. לא שידחה את עצמו. ואתה רוצה בעלי חיים תבוניים החיים מחוץ לו. במעטפת. אתה רוצה שכדור הארץ ידחה את המעטפת או שידחה כל מה שמחובר אליו? דהיינו עצים? בעלי חיים? מים? אטמוספירה? אם אתה רוצה את הכוכב כפי שהוא שרק ידחה את המעטפת או את אזורי המגורים והמחיה, אפשר לנסות לחשוב על משהו שעובד על חומר בניה המייצר שדה מגנטי המנוגד לשדה המגנטי של כדור הארץ וכך נוצרת דחיה הדדית בין המבנים ובין כדור הארץ. איך תסביר את יצירת השדה המפלצתי הזה? מזלי שזה הסיפור שלך ולא שלי :) טוב. בעצם. יש לי רעיון אחר. תביא שורה של אסטרואידים, הרבה מהם וגם כבדים עשויים מתכות וכדומה. שים אותם במסלול סביב כדור הארץ בנקודת שיווי המשקל שבה הם הופכים למעשה לירחים אך עדיין משפיעים על כוח המשיכה (כמו שהירח משפיע על הגיאות אבל במרחק קצר הרבה יותר ובכוח רב הרבה יותר). ברגע שאתה מייצר חגורת אסטרואידים שכזו מסביב לכדור הארץ יש לך כוח משיכה עצום לכיוון ההאסטרואידים וכדור הארץ מפסיק להיות יציב (והופך להיות בלתי יציב כדייריו הנוכחיים). מה שכן, במצב שכזה, אם אתה רוצה להעלות למסלול עצים לבניית בקתות קיט שוייצריות, כל מה שאתה צריך לעשות הוא לנסר את בסיס העצים ולדחוף אותם קלות אל המסלול. הייתרון שבחגורת האסטרואידים הזו היא שעל גבי האסטרואידים אפשר לקיים חיים ומושבות. הם גם גדולים מספיק כדי לספק רמה מסויימת של כוח משיכה ואולי אפילו אטמוספירה (חוטא שכמוני).

למעלה