אני צריך עזרה... בתרגום..וניסוח.

sa333

New member
אני צריך עזרה... בתרגום..וניסוח.../images/Emo5.gif

הקטע הוא על חינוך לאיכפתיות מתוך איזהשהו מאמר. "these mid-century themes suggest how deeply the absolutist morality of the evangelical movment became interwoven with w work ethic and ideology favoring the development of capitalism. JUST AS CHRISTIANITY WAS INSEPARABLE FROM AMERICANISM, SO THE ENTREPRENEURIAL ECONOMIC VALUES SEEMED SO SELF-EVIDENTLY CORRECT AS TO BE TAKEN FOR GRANTED. זה הקטע, מקווה שתירגמתי טוב... "נושאי אמצע המאה האלו רומזים כמה האבסולוטיזם המוסרי של התנועה האוונגלית (הברית החדשה) היה שזור במוסר עבודה ואידיאולוגיה התומכת בפיתוחו של הקפיטליזם. כשם שהנצרות היתה בלתי נפרדת מהאמריקניזם, כך ערכי כלכלת היזמות נראו ברורים מאליו ושנכון היה לקחתם כמובן מאליו. תודה!!! אם תוכלו לעזור אודה מאוד. אין לי מושג אם תפסתי בכלל את תמצית הפיסקה.. תודה

ramihann

New member
התרגום לוקה באי-דיוקים

גם אתה (כמו מישהי אחרת שביקשה חוות דעת כאן בפורום) מתקשה להבין ולפרש נכון סמיכויות, ולכן בתרגום אתה הופך אותן. אמנם תפסת את משמעות הקטע, אך אני מציע לך לחזור להתחלה, לקרוא אותו לאט לאט ולתרגם שוב ביתר דייקנות.

sa333

New member
../images/Emo53.gifאז מה לא בסדר ספיציפית? >>>

כי אם זה לא רק במשפט הזה, יכול להיות שדפקתי את כל המאמר.... איזה סמיכויות אתה מתכוון כאן? כך אני אבין לשאר המאמר... תודה רבה רבה רבה... :)

Boojie

New member
הנה כמה דוגמאות לאי-דיוקים

(אני מגיבה כאן כדי שיהיה לי עותק של ההודעה מול העיניים): * absolutist morality זה מוסריות אבסולוטיסטית ולא אבסולוטיזם מוסרי, כפי שתרגמת. * the entrepreneurial economic values seemed so self-evidnetly correct as to be taken for granted - כאן יש סיבתיות שפספסת - ערכי הכלכלה היזמית (או כלכלת היזמות) נראו כל כך ברורים מאליהם עד שנלקחו כמובנים מאליהם (כמובן, המשפט לא מלוטש, זה היה רק כדי להעביר את הכוונה). יש עוד, אבל לקחתי את שתי הדוגמאות הברורות ביותר לעין. מה זה הטקסט הזה, ציטוט מתוך וובר?

sa333

New member
תודה... נקודות חשובות...וגם...+++

לא ציטוט מתוך וובר (מי שלא יהיה.. סליחה על הבורות...) לא מתוך מאמר של (NEL NODDINGS)נל נודינגס שמצטטת את טיאק והנסוט. מאמר מ-ש-ע-מ-ם שאני מתרגם לבת-דודה שלי שלומדת חינוך תואר 2... לקחתי את זה כפרויקט ריענון אנגלית... שהמוח לא ייתייבש לי בשיגרה של: בית-בסיס-בית;לאכול, לראות טלויזיה להתקלח ולישון וכו´... וחוזר חלילה... תודה !!!!

למעלה