אני צריך עזרה ועצה שלכם....

ShishLick

New member
אני צריך עזרה ועצה שלכם....

טוב אז ככה: אני למדתי מגיל 8 עד 12 לנגן על אורגן (יש לי בבית אורגן כזה של ימאהא PSR) אבל הפסקתי כי נמאס לי מהמורה. בינתיים המשכתי לבד לנגן מה שבא לי, והצלחתי לנגן משמיעה ולמצוא מיד אקורדים. התחלתי גם לנסות קצת דברים עם שתי ידיים של פסנתר. לפני חצי שנה התחלתי ללמוד אצל מורה אחת פסנתר אצלה בבית והתקדמתי ממש ממש מהר. (עכשיו אני בן 18 וכמה חודשים) עכשיו, ידידה שלי המליצה לי על מורה שלה, שלימדה אותה, והיא אמרה שהמורה מצוינת. עכשיו אני מתלבט, כי המורה שמלמדת אותי, יש לי הרגשה שהיא לא כל כך מקצועית מצד שני, אני לא יודע אם כדאי להתחיל עם מורה חדשה שתתחיל להכיר אותי. אני עכשיו בסוף י"ב, וכנראה באוקטובר אני אתחיל עתודה - אז אני לא יודע אם בשביל כמה חודשים כדאי לי להחליף מורה... למרות שיתכן שאני אמשיך ללמוד פסנתר, כי אני גר קרוב לטכניון. עוד משהו שקצת מטריד אותי זה שרציתי לנסות גם קצת ג'אז, והמורה שלי רוסיה, אז היא מכירה בעיקר מוזיקה קלאסית. אני מרגיש שאני די מוכשר ושיש לי קליטה טובה. אני גם קורא מהר מאוד תוים, ויש לי שמיעה די טובה. אלה בערך כל השיקולים שלי... יש גם עוד ענין אחד, שהפסנתר של המורה שלי לא כל כך מכוון עוד ממתי שהתחלתי ללמוד אצלה, אז זה לדעתי מראה קצת על זה שהיא אולי לא מנגנת כל כך הרבה בעצמה.... אז עכשיו לפי כל מה שכתבתי אני רוצה שתעזרו לי. ועוד עניין אחד לא קשור כל כך: אני מאוד אוהב פסנתר ולנגן, אז אני מקווה גם שאני אתחיל עכשיו לכתוב בפורום הזה מדי פעם... :)

shykedmi2

New member
תשמע...

ראשית, כל מה שאני אומר הוא לדעתי, ולדעתי בלבד. ממה שאתה אומר, אני מבין שמגיל 12 עד 18 כמעט ניגנת סתם להנאתך דברים משמיעה. זה רע. אם אומרים לך שהתקדמת מהר, זה אומר שפספסת המון שלבים בדרך. אני מבין שאתה לא רוצה להיות מוסיקאי. לא ראיתי את זה בהודעתך. אם אתה רוצה מורים רציניים, אתה צריך לחפש קונצנזוס. שלושה ארבעה תלמידים, שאתה רואה במבחן התוצאה, ברמה שלהם, שהם מצויינים. ואני כבר לא מדבר איתך על מורים מקומיים. אלה מורים ברמה בינלאומית גבוהה. וחשוב שתדע שככל שהרמה של המורה גבוהה יותר, הכסף עולה מן הסתם (למרות שיש כאלה שלוקחים 150 שקל לשיעור רק בגלל השם שלהם והם לא יודעים ללמד - בגלל זה חשוב לראות את מבחן התוצאה). המלצות על מורים זה אף פעם לא אמין... אני לא חושב שאם תלמידה אחת של מורה אחת המליצה עליה, אז זה אומר עליה משהו. תחשוב. תלמיד לומד אצל מורה. הוא לא יודע שהמורה היא גרועה. הוא בטוח במאה אחוז שהיא מצויינת (מהסיבה הפשוטה שהוא לא מכיר דבר אחר יותר טוב). אז איזה מניעה יש לי לבוא אלייך ולהגיד לך: "תשמע, המורה שלי מצויינת, לך רק אליה"? ואם אני טועה, והיא גרועה? ואיך אתה יכול לדעת שהיא גרועה? הרי אם היית יודע לא היית הולך ללמוד, כי אתה יודע מה טוב ומה רע. מבחן התוצאה נטו. לא מזמן הייתי ב"קונצרט" של ידידה שלי, שלומדת פסנתר באופן חובבני, אצל מורה שמלמדת גם אורגנית. היא כל הזמן אמרה עליה כמה היא נהדרת והכל. לא שהיה לי ספק מהתחלה שהיא גרועה. בקונצרט של ידידה שלי, נבואתי התגשמה. אני, מגיל 10-15 למדתי עם מורה כזאת, לאורגנית ופסנתר. הייתה המורה הראשונה והיחידה שלי. רק כשעברתי למורה שלי לג'אז, הבנתי כמה רדוד היה הלימוד הזה. ואחרי שעברתי למורה העכשווית שלי למוסיקה קלאסית, הבנתי כמה הוא היה רדוד. היום יש לי פרספקטיבה. איך הגעתי למורה העכשווית שלי? אני לומד במגמה למוסיקה, ויש אצלנו פסנתרנים קלאסיים מצויינים. פתאום צמחו, ככה משום מקום. אז שניים מהם ממש מפלצות, והתברר לי ששניהם לומדים אצל אותה המורה, והמורה הזאת גם לימדה מישהו שנחשב לפסנתרן האגדי ביותר שיצא מבית הספר שלנו (ניגן כבר עם הפילהרמונית באיזושהיא סיטואציה). ולזה אני מתכוון כשאני מדבר על מבחן התוצאה. ראיתי 4 אנשים שיצאו ממנה, וכל אחד מהם הוא מפלצת (ויש עוד המון שאני לא יודע עליהם), אז החלטתי ללכת אליה. ככה הגעתי אל המורה שלי. אז להמלצה שלי: הכל תלוי עד כמה רציני אתה, וכמה אתה מוכן להשקיע, כי המורה שלי לוקחת 150 שקל לשיעור (אני יודע שזה לא רלוונטי, אתה מהצפון, אני מהמרכז). אם אתה רציני ורוצה חינוך נכון, ומוכן להוציא על זה כסף, אז תיגש למגמות שונות למוסיקה, תבוא לקונצרטים, ותראה רמה של תלמידים. אם יש אחד שהלהיב אותך במיוחד, תשאל אותו אצל מי הוא לומד. אם אתה רוצה ללמוד ג'אז?... דעתי משוחדת כאן... אני מאלה שמאמינים (לאחר תוכחה עצובה מאוד) שג'אז לא לומדים אצל מורה, אלא רק מהקשבה, וסבלנות אין קץ. אם אתה מוסיקלי, אז זה יהיה פחות קשה, אבל זה ממש זוועה. אני אגיד לך למה. אני למדתי אצל אחד השמות היותר ידועים בבראנז'ת הג'אז הישראלית. הוא לימד אותי בצורה כל כך טכנית, שלמזלי חלק מזה לא הצלחתי לקבל (לא שלא ניסיתי, לא הצלחתי). משהו בסגנון של: "קח את הרצף הזה, ותריץ אותו ב-12 הסולמות עד שאתה יודע אותו". אז היום מה שקרה זה שאני תקוע עם אותם ההרמוניות כל הזמן (עכשיו אני עובד להשתחרר מזה, וזה כל כך קשה!), ועוד המון דברים שליליים. אז כן, הוא פתח לי צוהר לג'אז, ואני לא יכול להבטיח לך שאם לא הייתי לומד אצלו, אז הייתי היום נגן יותר טוב מלמידה עצמית. אבל עכשיו אני מנסה להחלץ ממעגל מאוד מתסכל. ג'אז זה אוזן נקודה. זה ריכוז. תחשוב, שברמה הגבוהה ביותר של ג'אז, אתה "נדרש" לאלתר גם מלודיה וגם הרמוניה בו זמנית. זה אומר, דברים שאתה שומע בראש. לא דברים שלימדו אותך והרצת אותם בבית על 12 סולמות. אני מקווה שנקודתי הובהרה. אז מה שאני עושה עכשיו זה לומד מוסיקה קלאסית שוב, עם אחת המורות הכי רציניות בארץ, ומחפש את דרכי בג'אז לאט לאט. חוזר לבסיס לבדי, שומע הרבה דברים, ומנסה להבין איפה אני יכול להשתלב באוטוסטרדה המפחידה הזאת. היום אני חושב שיש לי איזשהוא סיכוי מתישהוא, אבל זה לקח מעל שנה להגיע רק למסקנה הזאת. זאת עצתי. חפש מורה ממש רצינית לפסנתר קלאסי (אני יכול לנסות ולברר בשבילך), ותקשיב לג'אז המון, עד שזה ייכנס (גם זה לקח לי זמן - זה מחסום שצריך לעבור). אם אתה רוצה המלצות להקשבה, תוכל לפנות אליי. אני אשמח לעזור לך. יש גם פורום "ג'אז ובלוז" כאן, ואני ממליץ לך בחום להכנס אליו ולשאול שאלות. אני מקווה מאוד שהצלחתי לעזור לך במעט. בהצלחה! :) שי

ShishLick

New member
הייתי רוצה שקצת תסביר יותר...

בקשר לקטע שדילגתי על שלבים... מה למשל? ובקשר למורה השניה שהמליצו לי עליה והאיכות שלה - אני עוד מתכוון לברר... אני לא רוצה להיות ממש מוזיקאי, אני רוצה לדעת לנגן טוב ויפה - ואני לא מתכוון לשלם 150 שקל לשעה... המורה הנוכחית שלי לוקחת 50 לשיעור. זה גם עניין שאני מתכוון לברר אצל המורה השניה... ובקשר לג'אז - אני לא מתכוון להשקיע את כולי בג'אז, אלא רציתי רק לנסות קצת, לטעום מזה.. בקיצור אני התכוונתי שאנשים יעזרו לי בעזרת נסיון שלהם ועל סמך השיקולים שהבאתי וינסו לעזור לי בהחלטה אם להחליף או לא... חשבתי גם לנסות סימולטנית לפני שאני נפרד מהמורה הנוכחית... אני יודע שרצית לעזור, וגם השקעת בהודעה הארוכה, אבל האמת היא שקצת בלבלת אותי..... תודה בכל זאת... עזרת לי בכמה מובנים.

shykedmi2

New member
אם אתה אומר ש...

אתה לא מעוניין להיות מוסיקאי, אז אפשר להגיד שלא דילגת על כלום. אני דיברתי מנקודת מבט של מוסיקאי. אם אתה רק רוצה לטעום, אז זה לא ממש משנה אצל איזה מורה תלמד. אבל מבחינה מקצועית רצינית, זה נקרא לשרוף כסף. אבל אם כבר שאלת על מה דילגת, אני מניח שדילגת על סולמות ועל טכניקה פסנתרנית נכונה, שמי שרוצה להיות פסנתרן רציני חייב לדעת את זה. אבל לך זה לא משנה. עקרונית, על זה אתה מדלג כשאתה לא לומד באופן רציני אצל מורה רצינית. ובכלל, הייתי ממליץ לך ללכת אפילו לילדים בני 18 שהם בוגרי מגמת מוסיקה רצינית על מנת שילמדו אותך. הם ייקחו אולי אפילו פחות מ-50 שקל, וגם יילמדו אותך בצורה הכי רצינית ואחראית שיש. לרוב. אבל, אענה לך בכנות מוחלטת - אם הייתי במקומך, והייתי רק רוצה לטעום מהדברים, אז זה לא ממש משנה אצל מי תלמד ואיך. בהצלחה.

למעלה