אני צריך עזרה ממומחים:

Volvo Fan

New member
אני צריך עזרה ממומחים:

אני בן 18, עם היסטוריה של אקנה על הפנים, הקרקפת והגב. האקנה מהפנים כבר עברה לי מזמן (מדי פעם מופיע לו פצעון חצוף...), אבל בגב האקנה עדיין חיה ובועטת. יש לי מספר שאלות: 1) מה ההבדל? למה זה עבר בפנים ובגב לא? 2) טופלתי ע"י משחות שונות (בנזאק, רטאוויט), והשתמשתי בהם בעיקר לפנים. האם הן יעילות גם לגב? 3) האם אלכוהול (בשימוש חיצוני, כמובן) עוזר למניעת פצעים? יש לי פדי אלכוהול לחיטוי (ספונג'טות) בבית; האם הן יכולות לעזור? 3) מתי זה אמור לעבור מעצמו? תודה ושלום.
אילן רמון 1954-2003, יהי זכרו ברוך

Dr Yaniv

New member
TRUNCAL ACNE

הוא הכינוי לאקנה של הגו הוא עקשני יותר ודורש בדר"כ טיפול בכדורים ממליץ לשקול רואקוטאן עם רופא עור מומחה בברכה ד"ר יניב

Volvo Fan

New member
רואקוטאן?

שמעתי שיש לתרופה הנ"ל תופעות לוואי מאוד מאוד חזקות. שמעתי נכון? ומעבר לזה, רציתי תשובות לשאלות שציינתי. ושוב, תודה רבה.

Dr Yaniv

New member
רואקוטאן!

היא קרוב לודאי התשובה בשבילך השאלות על אלכוהול וכו פשוט לא רלוונטיות בהצלחה ד"ר יניב

Volvo Fan

New member
מה לגבי הצבא?

אני מתגייס בעוד כחודש, ולפי מיטב הבנתי, טיפול רואקוטן לוקח כמה חודשים טובים. מה לעשות בעניין? האם אפשר להסתדר עם התרופה בטירונות חי"ר?

moco

New member
בקשר לרואקוטן וטירומות חי"ר

אם אתה מתחיל לקחת עכשיו תתרופה ותגיד את זה לצבא אז ידחו לך תגיוס. אתה יכול ללכת לרופא בצבא ולבקש רואקוטן הוא חייב ללת לך כי זה סיבה בריאותית לכל דבר וגם הצבא משלם לך על התרופה שזה חוסך איזה 2000 שקל אבל אז מורידים לך תפרופיל זמנית נראה לי ל64 ומעבירים אותך יחידה אחרי הטיפול הפרופיל שלך יחזור ל97 או כמה שהיה לך כמובן בתנאי שלא נגרם לך נזק מהתרופה סיכוי קטן אבל קיים ואז ישבצו אותך לאן שהתגייסת אבל אם המתגייסים החדשים. אגב אני באותה בעיה אין לי יותר אקנה בפנים רק לפעמים יש איזה חוצפן אבל זה כלום יש לי רק בגב וביד בין המרפק לכתף וזה מאוד מעצבן ומטריד ואני גם מתגייס עוד חודש ואני פוחד מהתגובות של האנשים במקלחת ורק בצבא אני יחליט אם לקחת את זה או לא. מקווה שעזרתי ולפחות אני יודע שאני לא היחיד

למעלה