אני צריך עזרה

רמי אב

New member
אני צריך עזרה

אני נתתי לרב אחד מספר טלפון שלי
הוא שולח לי הודעות SMS , אבל בגלל שהטלפון שלי לא מקבל הודעות בכתב, אז כמעט כל פעם הטלפון שלי מצלצל ושאני עונה אז אני מקבל את ההודעה הקולית בכתב,
אבל זה מפריע לי שהרבה פעים הטלפון שלי מצלצל רק בגלל זה, גם בצורה הזאת אני לא שומע טוב את ההודעה הקולית של ה SMS,
אני ביקשתי מהרב שיבקש מהחברה של הטלפון שלו שזה יפסק, הוא אמר לי משהו כמו אני אנסה,
ועדיין יש לי את הבעיה הזאת, אז אני נראה לי שהוא מעדיף להתחמק מזה, ולא נעים לי לריב איתו על זה.
ואני מעדיף מחשש ללשון הרע שלא לצורך תועלת שבלי נדר לא לרשום את השם של הרב.
האם לפי ההלכה כדאי לי במצב כזה להתלונן בחברת הטלפון שהרב הזה לקוח בה שזה מפריע לי ההודעות מהמכשיר טלפון שלו?
כי באמת שזה מפריע לי.
ואני מעדיף בלי נדר מחשש ללשון הרע שלא לצורך תועלת, שלא לרשום את השם של הרב.

רמי אב

New member
אבל הטלפון שלי בלי אפשרות של סינון מספרי טלפון

וחשוב לי להשאר בו.
אז מה עושים?

קליט

New member
יתכן שהרב לא בדיוק הבין מה מפריע..

תוכל לבדוק בהגדרות של הטלפון - מה אפשר לעשות, גם בחברה של הפון שלך מנסים לעזור. ובזמננו הכי קל לעבור חברה או לשנות מס'

רמי אב

New member
אבל בינתים אני לא מעוניין

רק בגלל דבר כזה לקנות מכשיר טלפון יותר מתקדם ואו להחליף מספר ואו לעבור חברה,
הרב הבין את הנושא אבל מעדיף להתעלם מזה, אבל חשוב לי גם לפעמים בלי נדר לשמור על קשר עם הרב.
אז האם במצב כזה מותר לפי ההלכה להתלונן על ההפרעה מהמספר טלפון הזה?

אופירA

New member
מנהל
לא - אין היגיון להתלונן.

ולדעתי גם לא תועיל תלונה לחברת הטלפונים.
לדעתי עליך לומר לו שוב, למרות שכבר הבין, שאתה מבקש שוב בכל לשון של בקשה, שלא ישלח לך הודעות SMS.

על מה הוא שולח לך הודעות SMS? מה בעצם ביקשת ממנו?

רמי אב

New member
אבל יש לי הרגשה שהרב מתחיל לכעוס עליי שאני מדבר איתו על זה

אני לא ביקשתי ממנו לשלוח לו הודעות SMS, נראה לי שזה תקלה ממכשיר הטלפון שלו.

אופירA

New member
מנהל
הוא מכיר אותך? הוא טילפן אליך בעבר?

אם הוא לא מכיר אותך ולא יודע על מה אתה מדבר, תסביר לו איזו הודעת טקסט קיבלת ממנו לאחרונה, ותבקש שלא ישלח למספר הטלפון שלך.

אם הוא מכיר אותך, אז תחשוב מדוע הוא שולח לך SMS, מה כתוב בהודעות שהוא שולח לך, ותגיד לנו, שנוכל לעזור לך, לפני שאתה חוזר ומדבר איתו.

רמי אב

New member
נראה לי שבערך הוא מכיר אותי

וקודם אני התקשרתי אליו,
בהודעות SMS יש אם אני הבנתי נכון את התרגום הקולי שפחות ברור, הצעות להיות באירועי דת יהודים כמובן.
אבל בגלל שיש לי הרגשה שהרב מתחיל כעוס עליי שאני ממשיך לדבר על זה, אז בלי נדר זה מפריע לדבר איתו על זה.

אופירA

New member
מנהל
מה ביקשת ממנו כשהתקשרת אליו לראשונה?

האם דיברת איתו כמה פעמים לפני שהחל לשלוח SMS?

האם אתה יודע מדוע הוא שולח אליך SMS?

מה ענה כשביקשת להפסיק לשלוח?

אם תענה על שאלות אלה, ותתן לי את כל הפרטים במייל - אני מסכימה להתקשר לרב בעצמי בנושא. אין מצב שהוא יכעס עלי (בתנאי שאדע ממך את כל הסיפור, הטלפון והשם שלו, והטלפון שלך, שאליו הוא שולח SMS).

רמי אב

New member
בינתים אני לא מקבל מזה הפרעות, אם זה יחזור על עצמו

אני בלי נדר ארשום על זה שוב.

למעלה