אני צריך עיזרההההההה

asanoviz

New member
אני צריך עיזרההההההה../images/Emo7.gif

אני בחור בן 28 נכה בכיסא גלגלים חיפאי אני לא יהודי אני נוצרי ציוני כפי שאתם יודעים אני זכאי משרד השיכון ואני מטופל בבנק טפחות כבר כמה שנים. היום אני מתקשר לבנק כדי לברר מה התשובה ופיתאום הפקיד אומר לי שאני לא מגיע לי הלוואה בגלל שאני נכה אני מרגיש אני מת החלום שלי שתהיה לי משפחה אישה וילדים נגמר אז למה לי לחיות אנ י עכשיו מתפלל שאני אמות כי אין לי למה לחיות אין לי מטרה בחיים החלום נשבר.

alonpaz

New member
אולי פקיד הבנק התבלבל - תתקשר שוב..

או שתלך בעצמך. תתעודד אחי אתה לא לבד עם ההרגשה הזאת, לא חסרים נכים במצב נפשי או לפחות הרגשה של אין עוד תיקווה וחיים נאכס - אבל תתעודד כולנו באותה סירה - צריך להאמין ולהיות חזקים ושאף אחד, אבל אף אחד לא יצליח לשבור אותנו!!! החלום שלי הוא גם להקים משפחה כמוך ואני בן 25 ועוד תדע שאני נכה 100% בכל , כולל שר"ם 100% - לא קל. ועוד גר בבניין קומה 2 בלי מעלית. אז כמו שאמרתי - תהיה חזק ותתעקש עם הבנק, אל תוותר להם. הבנקים והנכים לא הולכים יחד - אין נגישות לכיסאות בכניסות לסניפים, ועוד כשקניתי כיסא וזה גרם בעיה בבנק בגלל המחיר הם לא האמינו לי שקניתי כיסא ומשרד הבריאות מחזיר לי את הכסף - והם רצו הוכחה - בושה וחרפה שנכה צריך להוכיח להם שהוא נכה. בטח יש שיוכלו לתת לך יותר עזרה ממני - בהצלחה - ותהיה חזק! השיר של בועז שרעבי - איה חזק אל תישבר.. מומלץ - תשמע אותו הוא מעודד! ודבר אחרון - אל תחשוב על מוות, תחשוב חיובי!!! אוהב וחג שמח אלון

מירי 777

New member
תדבר שוב עם משרד השיכון

אם במשרד שלהם אמרו שאתה זכאי להלוואה מהבנק אז תברר מה בדיוק קרה. בנוסף, כמו שאלון אמר כדאי שוב להתקשר לבנק, אולי הפקיד התבלבל, זה קורה לפעמים. העיקר לא להתייאש כי אם אתה זכאי משרד השיכון סימן שאתה זכאי להלוואה מהבנק וצריך הרבה זמן וסבלנות אבל בסוף מקבלים.

צוריאל

New member
ASANOVIZ תתעודד../images/Emo39.gif../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif

כולנו נתקלים, מי יותר מי פחות, באטימות, עוולות, וסתם רשעות מצד כל מיני גורמים ממשלתיים, מוסדות וכדומה. אבל, אין בשום פנים ואופן להתייאש, פשוט אסור!!! תדע, תמיד אפשר למצוא פתרון , ולקבל עזרה והדרכה, גם בפורום זה. אני חדש פה, אבל אם תדפדף כמוני אחורה בדפי הפורום, תגלה איזה אנשים נפלאים נמצאים פה!!! אינפורמציה ורצון טוב תמצא פה למכביר. בתכלס, תפנה לאחד מאירגוני הנכים באיזור מגוריך, או לשיל, וזה רק ההתחלה. ותעדכן אותנו בפורום הזה, ודחילק, אין מה להתייאש!!!

asanoviz

לא להתייאש בבקשה
דיור ושיכון - יחידים ותיקים חסרי דירה דף מידע זה מתייחס רק לסיוע בשיטה החדשה ומיועד לרוכשי דירה מ- 3.8.98 ואילך. רוכשי דירה בתקופה שבין 31.12.98 - 3.8.98 רשאים לבחור בסיוע שקדם לתוכנית החדשה עד .31.12.1999 - "חסר דירה" מי שאין ולא היתה לו דירה או חלק בדירה "בבעלות". - מי שעל שמו דירה, אך הדירה אינה זמינה ומאוכלסת על ידי בני משפחה בקרבה ראשונה (אב/אם/סב/סבתא) , שאין לו ולא היתה דירה אחרת על שמם ולא קיבלו סיוע כלשהו לדיור. - משפחה או יחיד שהיתה בבעלותם דירה שהועברה ללא תמורה בעקבות גירושין. יחידים ותיקים הגדרה: יחיד מגיל 21 ויותר באזורי עדיפות לאומית ומגיל 30 ויותר במרכז. שיטת הניקוד ליחידים: "משך הזכאות" - מגיל 21 ועד גיל 29 יצבור המבקש 30 נקודות בסעיף זה. החל מגיל 30 ואילך יצבור המבקש ניקוד עבור כל שנת גיל מלאה. לדוגמא: למבקש שמלאו לו 35 שנים יש לחשב את ההפרש בין גילו לבין גיל 30(5=35-30)על פי הטבלה, הערך 5 ב"משך הזכאות" מקנה 450 נקודות. "מספר אחים ואחיות של המבקש" - מספר אחים ואחיות של היחיד שהנם אזרחי ישראל ותושבי הארץ. ההפרש בשנים מגיל 30 ניקוד מס.אחים ואחיות של היחיד ניקוד 50 1 30 0 100 2 250 1 150 3 300 2 400 4 350 3 600 5 400 4 650 6 450 5 כל שנת ותק נוספת 50 כל אח נוסף 50 - ליחידים בגיל 45 ויותר יינתן ניקוד נוסף של 200 נקודות מעבר לניקוד הנצבר בטבלה הבסיסית. הניקוד המירבי ליחידים הוא 1690 נקודות. כדי לקבוע את הניקוד לו הנך זכאי/ת יש לצבור נקודות על פי הטבלאות המופיעות לעיל, ולהוסיף למספר המתקבל את תוספות הניקוד המתאימות. בכל מקרה: סכומי הסיוע שניתן לקבל לאחר חישוב הניקוד והתוספת בגין שירות צבאי או לאומי יימסרו לפונים לבנקים למשכנתאות. לכל הזכאים תינתן תוספת בגין חודשי שירות חובה או שירות לאומי. יש לכפול את מספר חודשי השירות הצבאי/שירות לאומי של היחיד בתוספת החודשית המתאימה לקבוצת הניקוד. מקסימום חודשי שירות לגבר - ,36 ולאשה - 24 תנאי הסיוע: לקבוצות ניקוד 0-599 ההלוואה תינתן ברבית בהתאם לריבית המקובל בבנקים למשכנתאות וכפי שנקבע על ידי משרד האוצר. לקבוצות ניקוד :600-999 ההלוואה תינתן בריבית כמפורט בסעיף הקודם, אך לא תעלה על %5.5 לקבוצות ניקוד :1000-1399 ההלוואה תינתן בריבית של %.4 ליתר הזכאים: הסיוע מורכב ממענק מותנה והיתרה כהלוואה בריבית של%.4 - כל ההלוואות צמודות במלואן למדד המחירים לצרכן. ליחידים נכים ניתן סיוע בתנאים ייחודיים. פרטים בשוטף 582 תוספת לרוכשי דירות באזורי עדיפות לאומית באזורי עדיפות א´ ו-ב´, משפחות זכאיות לסכום המלא המפורט מטה ואילו יחידים זכאים לסיוע בשיעור %50 יישובי עדיפות לאומית א´ - ברוב היישובים תינתן תוספת סיוע לכל דירה נרכשת או נבנית כולל מ"יד שנייה". התוספת בגובה 80,000 ש"ח, מתוכם 42,500 ש"ח כמענק והשאר בהלוואה. יישובי עדיפות לאומית ב´ - ברוב היישובים תינתן תוספת סיוע רק לדירות בבנייה רוויה: חדשות ומ"יד שנייה". התוספת בגובה 60,000 ש"ח, מתוכם 20,000 ש"ח כמענק והשאר בהלוואה. בניה רוויה - בנייה של לפחות 4 יחידות דיור לדונם. את פירוט היישובים ופרטים נוספים ניתן לקבל בסניפי הבנקים למשכנתאות.. תנאים כלליים לקבלת משכנתא - קבלת הסיוע מותנית בהעברת הזכויות בדירה הנרכשת או נבנית על שם הזכאים ורישום המשכנתא עליה. - הסיוע יינתן רק אם נותרה יתרת תשלום להשלמת רכישת הדירה. - הסיוע ניתן למוכר בהמחאה הרשומה על שמו. - הסיוע לבנייה עצמית ניתן בשלבים לפי התקדמות הבנייה. השתתפות בשכר דירה: מענק השתתפות בשכר דירה ניתן ליחידים המתקיימים מקצבאות קיום של המוסד לביטוח לאומי. יחידים המתקיימים מקצבאות קיום של המוסד לביטוח לאומי : - יחיד בגיל 18 ומעלה המתקיים מקצבת אי-כושר השתכרות בשיעור %75 ויותר - 600 ש"ח לחודש. - יחיד בגיל 45-54 המתקיים בקצבת הבטחת הכנסה - 500 ש"ח לחודש. - יחיד בגיל 55 ומעלה עד קשישות המתקיים מהבטחת הכנסה - 600 ש"ח לחודש. - כאשר קצבת אי-הכושר היא זמנית, יש להציג אישור עדכני כל 6 חודשים - כאשר קצבת אי-הכושר היא יציבה, יש להציג אישור עדכני כל 12 חודשים - אישורי הבטחת הכנסה יש להציג בכל 6 חודשים תנאים לקבלת סיוע בשכר דירה: - הסיוע יינתן לאחר הצגת חוזה שכירות חתום ומבויל. - סכום הסיוע לא יעלה על %95 מגובה שכר הדירה - הסיוע לא יינתן לחוזה שכירות שנחתם עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה (בן/בת, אב/אם, חתן/כלה, בן או בת זוג לשעבר). - ניתן לקבל סיוע מראש עבור תקופה של עד 6 חודשים. - למי שרכש דירה, ניתן להמשיך ולקבל השתתפות בזכר דירה עד מועד הכניסה לדירה. לרוכשי דירה מ"יד שניה" - עד 6 חודשים. - לא ניתן לממש כספי הסיוע לדירה בשיכון הציבורי. למתגוררים בתנאי שד"ח, ניתן לממש סיוע באמצעות החברה המאכלסת. ליחידים קשישים קיימים הסדרי סיוע בשכר דירה נוספים. פרטים מלאים ניתן לקבל בסניפי הבנקים למשכנאות. תהליך הגשת בקשה לסיוע בדיור את הבקשה לסיוע ניתן להגיש בכל סניף בנק למשכנתאות ברחבי הארץ. לאחר ההרשמה תונפק תעודת זכאות באמצעות משרד הבינוי והשיכון. לצורך הגשת הבקשה לסיוע בדיור והוצאת תעודת זכאות, יש להמציא את המסמכים הבאים: - - תעודת זהות . - אישור על מספר חודשי שירות חובה בצה"ל/שירות לאומי. - צילום תעודת זהות של כל אחיכם ואחיותיכם (על הצילום לכלול את מס. הזהות, שמם וכתובתם), או לחילופין אפשר למלא תצהיר שיכלול פרטים אלו. קביעת הזכאות לסיוע כרוכה לעיתים בבדיקות הנערכות מטעם משרד הבינוי והשיכון (כגון חקירות לאימות נתונים) המאריכות את זמן הטיפול בבקשה. לאחר ביצוע הבדיקות הנדרשות, מונפקת תעודת זכאות שתינתן לפונים בבנק שבו הוגשה הבקשה. תעודת זכאות היא מסמך המאשר את זכאותכם, את רמת הסיוע לה הנכם זכאים וכן את התנאים והמגבלות שנקבעו. תוקף תעודת זכאות הוא לשנה מיום הגשת "בקשה לסיוע בדיור". אם לא השתנו הנתונים האישיים ניתן לחדש את התעודה מבלי להירשם מחדש. את הסיוע אפשר לקבל בכל אחד מסניפי הבנקים למשכנתאות, לאו דווקא בבנק שבו הונפקה תעודת הזכאות. אפשר גם לערער קיימת אפשרות לערער על הזכאות או על הדחייה שנקבעה לכם בפני ועדות הערעורים של משרד הבינוי והשיכון: - הודעה הבין-מחוזית לאכלוס - ועדת אכלוס עליונה - הוועדה הציבורית לערעורים את הערעור יש להגיש באמצעות סניף הבנק למשכנתאות, בצירוף מסמכים התומכים בבקשה. לתשומת לבכם! דיון בוועדות הערר מחייב בדיקות ממושכות נוספות. לפיכך, המתינו בסבלנות עד לקבלת התשובה. מחוזות משרד השיכון: מחוז ירושלים: הלל 23, 6291141 02 מחוז חיפה: עצמאות 1 טל. 8686213 04 מרכז-שרון , לינקולן ,3 ת"א טל. 5631841 03 מרכז- גוש דן, לינקולן ,3 ת"א טל. 5631863 03 מרכז - דרום, בנימין ,12 רחובות טל. 9450084 08 מחוז גליל, חרמון ,1 ת.ד. 515 נצרת עילית מיקוד 17105 . טל, 6574510 04, מחזו הנגב, יוסף הבורסקאי ,1 קרית העסקים ב"ש, טל. 6287360 08 פרטים נוספים בקשר לכתוב בדף המידע הנ"ל ניתן לקבל במחוזות משרד השיכון והבינוי.

למעלה