אני צריכה את עזרתכם

• פותח הנושא svu
  • פורסם בתאריך

svu

New member
אני צריכה את עזרתכם

היי חברה´ רציתי להיתיעץ איתכם ולשאול האם הייתם מעדיפים ללמוד בגיל צעיר שפת סימנים או קריאת שפתיים??? מה לדעתכם חשוב יותר בכדי להסתדר בעולם שבחוץ?? אני עורכת סקר ודעתכם חשובה לי המון תודה מראש סיגל

תשובה

אני אומרת שעדיף ללמוד שניהם.וככה תוכלי להתקשר קל יותר עם חירשים וגם שומעים. זה כייף.

royik

New member
זה די ברור, לא?

עדיף לקרוא שפתיים... אני למשל למדתי במיח"א, ובאותה תקופה שללו לימוד שפת סימנים - כדי שתהיה לי מוטיבציה לדבר ולא להשתמש במוצא הקל - שהוא שפת סימנים... כיום, דוגלים בשתי השיטות ביחד. אולי עדיף ללמוד קודם קריאת שפתיים ואז שפת סימנים. אבל היתרונות בשימוש בקריאת שפתיים - ברורים... מה גם, שזה בא באופן די טבעי. (לפני שידעו שאני לא שומע, השתמשתי בקריאת שפתיים כדי להבין פחות או יותר את הדוברים... והייתי בוכה כשהיו מסתירים את השפתיים).

מממ... אני עוד מגיל שנה שנתיים

רק קראתי שפתיים, אז אני לא יכולה לבחור כבר. אבל אני שמחה שכך, כי ככה אני יכולה לתקשר גם עם השומעים, שזה דיי קשה, ועם כבדי השמיעה, עם החרשים קצת קשה לי לתקשר, כי הש"ס שלי לא כל כך מתקדמת.. אבל אשמח ללמוד ש"ס

LordNor

New member
שהייתי קטן כבר ידעתי שפת סמנים

אבל בערך בגיל חמש כבר הפסקתי להשתמש בשפת סמנים ושכחתי הכל... עד שהגעתי לתיכון כיתה י שיש בו חרשים התחלתי ללמוד מהם... כיום אני לא כל כך טוב אלא ממש איטי בשפה הזאת.. לדעתי שפת סמנים זה לא בשבילי...

../images/Emo13.gif

אני לא הייתי רוצה לשכוח, כמה שיותר שפות לדעת, טוב יותר!
אם לא מתבלבלים ביניהם....

המרחפת

New member
סיגל

עניתי לך בוואלה, ובפורום הזה אני רואה הרוב מחזייקם באותה דעה- הכי חשוב זה קריאת שפתיים. זה מה שיעזור לאדם בכל מקום,עם חרשים ועם שומעים, מה גם שהיא יותר קשה לרכישה מאשר שפת סימנים לדוגמה, ועדיף ללמד אותה בגיל צעיר ככל האפשר. זו דרך תקשורת מאד חשובה ומאד יעילה. אם מדובר בילד חרש, בנוסף לקריאת השפתיים , הייתי מלמדת אותו גם שפת סימנים כאמצעי ביטוי, אך בהחלט לא במקום קריאת שפתיים. קריאת השפתיים והידע בדיבור אוראלי חשובים יותר מאשר שפת סימנים.

למעלה