אני צריכה דחוף מידע על מכון גמילה

אני צריכה דחוף מידע על מכון גמילה

ששמעתי שיש בחיפה שולחים את גיסי והוא לא מתלהב השאלה האם באמת זה פתרון לכל החיים יוצאים מזה בסוף? ועוד הרבה שאלות במקומו שיש לי. תודה.

shanhen

New member
תקשורת מהירה רות עבור

את שואלת הרבה שאלות, אענה בקיצור: 1. אני מניח שמדובר באשפוזית בחיפה, אליה מגיעים לתקופת אשפוז קצרה של שבועיים או קצת יותר, כדי להגמל פיזית. המקום מאד מקצועי ועושים שם עבודה מעולה. שגיסך לא יהסס, אם הוא צריך תקופת אשפוז, שינצל זאת. 2. זה ממש לא פתרון לכל החיים, זה רק קצה הקרחון של ההתמודדות. הגמילה כמה שהיא קשה, היא רק ההתחלה. ההתמודדות הרצינית ביותר היא אחר כך, לאחר הגמילה. את ההתמודדות עושים בעזרת אנשי טיפול במרכז טיפולי (מהיכן ששלחו אותו לאשפוז) ובעזרת אנשים קרובים ותומכים. 3. בהחלט אפשר לצאת מזה, אבל זה תלוי קודם כל במכור עצמו. אם יצליח זה 100% הצלחה, אם ימעד ויפול - זה 0%. אבל אל תהססו, כל נסיון חשוב וזו הזדמנות רצינית להתחיל בחיים חדשים וטובים יותר. בהצלחה. נחום

תודה! כמה אחוזי הצלחה לדעתך יש שם

ז"א 1-10 כמה אתה מעריך. אני שואלת כי מאוד קשה להאמין שאפשר במקום לשבועיים איכשהו לצאת מזה. מה עושים בגמילה פיזית בדיוק? רק כדורים?

shanhen

New member
אחוזי הצלחה

כדאי שתדעי - להגמל זה לא הסיפור. כל אחד יכול להגמל אם בכוחות עצמו או בעזרת אחרים. הבעייה העיקרית היא להתמיד בגמילה. כל המושגים של "לצאת מזה" אינם מדוייקים. לא יוצאים מזה פשוט נגמלים וממשיכים לחיות כאלכוהוליסטים יבשים אבל עדיין מכורים. יש לי הרושם שאת מחפשת את הדרך הקלה - זבנג וגמרנו. זה לא עובד כך. מי שנכנס לגמילה נכנס למסע ארוך של שינוי, חשיבה שונה, התמודדות ואולי אף חיים טובים יותר, בטוח שמפוכחים יותר. באשפוזית נותנים גם סיוע תרופתי אך בעיקר עוזרים בעצם הנוכחות עם מטופלים אחרים ובהעלאת המוטיבציה והביטחון שאפשר להגמל. העבודה העיקרית מתחילה רק לאחר הגמילה, וזה נעשה או במסגרת מרפאתית או בהוסטל או קהילה טיפולית שזה פתוח באופן חלקי. שיהיה בהצלחה, נחום

למעלה