אני צריכה הוראות מדוייקות להכנה של שעועית

פצית219

New member
אני צריכה הוראות מדוייקות להכנה של שעועית

ירוקה כזו שמקפיצים עם רוטב סויה ושומשום? זה לא יוצא לי טעים אף פעם
 

פצית219

New member
אגב, אני הולכת לקניות בעוד שעתיים. אבל בלי

לחץ, קחו את הזמן.
 

Ofericko

New member
אני רחוק מלהיות מומחה אבל נראה לי

שהבסיס די פשוט (לכאורה):
מבשלים את השעועית במים רותחים כמה דקות עד לריכוך אבל לא יותר מדי. נגיד 8 דקות.
מוציאים ומסננים. אם את רוצה לשמור על הצבע הירוק הרענן של השעועית תוציאי ישר לתוך מי קרח. ותסנני.
מטגנים פרוסות שום במחבת עם שמן. 2 דקות. לא יותר שלא ישרף.
מוסיפים מעט מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את השעועית ומערבבים. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה ומערבבים. מקפיצים כך 5 דקות.
במחבת אחר, ללא שמן, קולים סומסום עד להזהבה (דקה-שתיים - להיזהר: נשרף מהר מאד) ומוסיפים לשעועית.

מומלץ על אורז לבן
 

Ofericko

New member
אגב, במקום להוסיף מלח בבישול,

הייתי מגיש את המנה עם מעט מלח גס מלמעלה.
 
אתה צודק בקשר למלח

ותוספת קטנה
אפשר בסוף התהליך להוסיף כמה טיפות שמן שומשום כהה זה עושה לטעם נפלאות יותר מכל שומשומין קלויים
 

Ofericko

New member
בדגש על ה-כמה טיפות כי החומר הזה

יותר נפיץ מנפט מבחינת הדומיננטיות שלו.
 

Gidi Shemer

New member
את אוהבת את השעועית שלך קשה או קלה?

הבישול עצמו של השעועית- בסיר לא מכוסה (לשמור על הצבע הירוק). מיד אחרי הבישול, לסנן ולשים מיידית את השעועית במי קרח (זה שומר על הצבע ועל הפריכות). אני אישית אוהב לבשל את השעועית מעט כי אני אוהב שהיא ״נגיסה״. אם את אוהבת אותה יותר רכה או לגמרי סמרטוטית תתני לה עוד קצת זמן.

אחר כך, הרוטב עצמו- אני יודע שאת לא אוהבת בצל. אם בצל ירוק כן הולך, תשתמשי בו. אם לא, פשוט תעזבי. תזהיבי במחבת (עדיף ווק אם יש) שיני שום קצוצות, תוסיפי כפית סויה ומעט שמן שומשום. אם את אוהבת מתוק, מעט סוכר יכול להוסיף בשלב הזה (חצי כפית לא יותר). תכניסי את השעועית בשלב הזה, תקפיצי כך שהשעועית מתעטפת ברוטב. מעט אגוז מוסקט מגורר ומעט זנגויל מגורר יכולים להתווסף פה. 4-5 דקות טיגון וזהו.
 

פצית219

New member
יש פה חוסר הסכמה לגבי כמות הסויה

אתה כותב כפית, עופריקו כותב שתי כפות. ממה נובע חוסר ההסכמה הזה? אולי אתם מדברים על כמויות שונות של שעועית? לא ציינתם על אילו כמויות של שעועית מדובר.

לגבי הבצל - גם לא בצל ירוק, לא סגול, לא שאלוט, לא כרישה, לא עירית. שום כן, אבל מעט (בעיקר כי הטעם נדבק אחר כך ולא עוזב).
 

Ofericko

New member
כפית אחת לכמות של ווק ממוצע נשמע לי

מעט מדי אבל אולי גידי מכניס גם שיקולי בריאות ועל כך צריך להוריד בפניו את הכובע. אני עדיין בשלב של קולינאריות בלבד...
 

פצית219

New member
נקודה טובה. יש לציין שהשואלת סובלת מלחץ דם

נמוך, ואיננה צורכת כמעט מזונות מעובדים ולכן כל המרבה במלח בישול הרי זה משובח.
 

Ofericko

New member
אז הייתי הולך על כף-שתיים רוטב סויה ומלח

גס מעל בהגשה.
 

פצית219

New member
יבוצע

אגב גידי, קניתי קייל. אבל עוד לא עשיתי איתו שום דבר. אני עוד מתרגלת לרעיון ברמה הנפשית.
 

Ofericko

New member
שיקלי לבצע את הרעיונות שלי או של ליידיבאג

בשירשור הקייל האחרון....
 

פצית219

New member
ראיתי את השרשור המדובר ואף הכנסתי אותו

למועדפים שלי בדפדפן. רוב תודות.
 

ladybug6

New member
לא סתם יש לי בלוג

זה כי אני חושבת על רעיונות מוצלחים שכאלה
 

ladybug6

New member
זה היה בצחוק


כי בשרשור ההוא הצעתי שבמתכון לצ'יפס קייל יחליף את הקייל בתפו"א
 
למעלה