אני צריכה יעוץ...

אני צריכה יעוץ...

אני בשבוע 13 וגילו לי גידול בצואר הרחם שנמצא ברמה של CIN-1 עשו לי ביופסיה כדי לוודא שזאת אכן הרמה ולא יותר מזה ועדיין לא קיבלתי את התוצאות. יש למישהי מושג איך מטפלים במידה וה CIN הוא יותר מ 1 ? אודה לתשובה.

inbale

New member
תשובה ברורה רק רופא יכול לתת לך

אבל בעקרון את צריכה לעבור קולפוסקופיה - שזהו התבוננות על צוואר הרחם. יכול להיות שכבר עשו לך. זאת פעולה שנחשבת גם בטוחה בהריון. מעבר לCIN 1 הטיפול הוא טיפול טיפה יותר מורכב. אם תרצי מאמרים בנושא באנגלית אני אחפש לך בשמחה יש לי הרבה מקורות - תכתבי לי לתפוז חפוז .

קודם כל תודה

אני חדשה בעניין הפורומים ולמען האמת אני ממש לא יודעת מה זה "תפוז חפוז" אבל הייתי שמחה מאוד לקבל הפניה למאמרים בנושא.

inbale

New member
תשובה כללית לגבי זירוז

בשלב ראשון הרופא מבצע מה שנקרא סטריפינג שזה הפרדה של הקרומים מצוואר הרחם - פעולה שלוקחת כמה דקות והיא יחסית מאוד פשוטה אבל דיי כואבת..לאחריה מופיעים קצת דימומים וייתכנו הפרשות. לוקח כמה שעות ולפעמים ימים עד שיש תוצאה ולעיתים נדירות זה באמת מזרז תנאים ללידה. השלב הבא יהיה החדרה של טבליות של פרוסטלנדינים חומר שגורם להתכווציות וצירים תוך כמה שעות. זה כבר נעשה תחת אישפוז ומעקב. לאחר מכן יש את שלב הבלון וזה החדרה של בלון שנראה כמו קטטר של שתן לצוואר הרחם הבלון מכיל גם פורסטאלנדינים ואמור לגרום לפתיחה. אני יודעת שזו למשל פעולה שגורמת להרבה כאב.... כאשר התנאים מתאמים וצוואר הרחם מתרחב הבלון פשוט נוש החוצה. שיטה נוספת לזירוז היא עירוי של פיטוצין חומר שגורם לצירים - במידה ומישהי מקבלת את זה - לדרוש בתוקף אפידורל - זה כואבבבבב!!! בטח שכחתי משהו אבל אני מקווה שעזרתי. את מוזמנת לשאול אותי עוד שאלות !!

למעלה