אני צריכה לעשות פעילות יום הולדת לילדה שלי

אני צריכה לעשות פעילות יום הולדת לילדה שלי

בגן שלה. חשבתי על תיאטרון בובות. יש לי יכולת אומנונית להכין בובות, אבל אין לי סיפור - הצגה לתיאטרון. איפה משיגים סיפורים להצגות. האם יש ספר שבו ניתן לקחת איזשהו סיפור להצגה ולהמחיז אותה. הילדה שלי היא בת 4. הגן שלה מעורב עם ילדים בני 3 עד .5, כלומר שני שנתונים. תודה מראש.

../images/Emo140.gif

מה עם סיפור שאהוב על הילדה שאפשר להשתמש בו או לעבד אותו ?? ואם אין כזה או שהוא לא מתאים לדעתך, סיפור כמו "לקוף יש בעיה" תמיד יכול להיות מוצלח אם כי מדובר בהרבה בובות, ומשהו כמו "כשהכריש והדג נפגשו לראשונה" שעשיתי בגנים והיה מאוד מוצלח (הוספתי מוסיקה בקטע שהכריש והדג משחקים יחד ואח"כ גם עשיתי הפעלה לילדים). אני בכיוון ??

כן. אבל אני לא מכירה את הסיפור של לקוף יש

בעיה. את יכולה לכוון אותי לספר. אני רוצה להעביר לילדים איזשהו מסר של עזרה לזולת. או שאם עוזרים לחבר מרגישים טוב עם זה. כל דבר שנותן איזשהו מסר לילד.

ממבחר האגדות,המשלים וכל סיפור שהיא אוהבת...|י

פעם, לפני הרבה שנים, הילדה שלי שהיתה אז בת 5 ,ביקשה ליום הולדתה הצגה של "דג הקשת", ספר שהיא מאד אהבה. הכנו יחד דמויות מקרטון, הסבנו קופסת נעליים למערה אפלולית של תמנון והיתאמנו על הקול של הדג הקטן-אותו ביצעה בעלת השמחה, עשינו חזרות ... היה כל כך מוצלח, שאחרי שנים, הפכתי את זה לאחת ההצגות האהובות עלי ברפרטואר שלי. בשנה שאחרי, עשינו את אותו הדבר עם 5 מכשפות יצאו לטייל (או-הו או-הו או-הא! צנון ולפת רגלי קרפדה..)

לדעתי כמעט בכל סיפור ניתן למצוא משמעות

לימודית לילד, גם אם היא לא "חינוכית" ו "פדגוגית" ילדים יודעים לקחת מכל דבר את מה שניתן ללמוד מהמצב, העלילה והסיטואצייה ולשייך אותם לחייהם גם אם לא דוחפים להם מסרים וחוקים עם כפית לפה, מה שהופך את העניין להרצאה או שיעור ולא לחוויה שגם מלמדת על הדרך! כל שכן אם זו חגיגת יום הולדת!!! אגב גם בידור והנאה אינן מילים גסות ובהחלט יש מקום להצגות קלילות, מבדרות ומהנות גם אם אינן נושאות בחובן מסרים עמוקים ו"הוראות הפעלה" של עשה ולא תעשה, בתנאי כמובן שהן מוצגות במיקצועיות כנדרש. כבודן של ההצגות המגויסות לצורך נושא לימודי\חינוכי או כפי שלימדה אותי ידידתנו אבישג הצגות "קומוניסטיות" - במקומן מונח ויש אפילו מעטות מאוד שמצליחות לעשות זאת מבלי לפגום בסיבה שלשמה התכנסנו: חווית התיאטרון ולא למלא את תפקידם של ההורים, הגננות, המורים ומשרד החינוך ,במקום להיות מה שאנחנו: אומנים, שחקנים, בובנאים ויוצרים. לא חשוב באיזה חומר תבחרי בסופו של דבר העיקר שיהיה בהצלחה גדולה והכי חשוב: בהמווון מזל טוב

למעלה