אני צריכה מתכון לוופל בלגי

bali

New member
מנהל
יש כמה גרסאות...

כאלה עם אבקת אפייה, כאלה עם שמרים, בלילה נוזלית או בצק ממש, כאלה אווריריים או כאלה דחוסים יותר... יש העדפות?
 

matyc

New member
שיהיה אורירי ופשוט להכנה

שניא אוכל לשים במכשיר של הוופל בלגי ויצא טוב
 

bali

New member
מנהל
וופל בלגי מתכון

ופל בלגי אמיתי

25 גרם שמרים טריים (או כף שמרים יבשים)
שתי כוסות חלב פושר
שלוש כוסות קמח
200 גרם חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
כף סוכר

במיקסר: קמח, סוכר, שמרים מפוררים, חלמונים, חלב, וניל וחמאה מומסת. מתחילים לערבל ואחרי דקה מוסיפים מלח.מערבלים עד שהבלילה אחידה.
מקציפים חלבונים לקצץ יציב ומקפלים לתוך התערובת. מניחים לנוח כ 20 דקות. יוצקים למחבת הלוהטת ואופים שתים-שלוש דקות מכל צד (משך האפיה תלוי במחבת).
 

matyc

New member
תודה על המתכון 2 שאלות

1. האם צריך לתת לשמרים לתפוח לפני ששמים על המחבת?
2. האם אפשר להקפיא את הבצק הזה?
 

bali

New member
מנהל
תשובות

1. צריך לתת לתערובת לעמוד 20 דקות לפני האפייה במכשיר.
2. אין לי מושג, נראה לי שעדיף להכין טרי לפני השימוש.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה רבה


 
למעלה