וופל בלגי מתכון
ופל בלגי אמיתי
25 גרם שמרים טריים (או כף שמרים יבשים)
שתי כוסות חלב פושר
שלוש כוסות קמח
200 גרם חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
כף סוכר
במיקסר: קמח, סוכר, שמרים מפוררים, חלמונים, חלב, וניל וחמאה מומסת. מתחילים לערבל ואחרי דקה מוסיפים מלח.מערבלים עד שהבלילה אחידה.
מקציפים חלבונים לקצץ יציב ומקפלים לתוך התערובת. מניחים לנוח כ 20 דקות. יוצקים למחבת הלוהטת ואופים שתים-שלוש דקות מכל צד (משך האפיה תלוי במחבת).