אני צריכה עזרה בבקשה..

• פותח הנושא liro6
  • פורסם בתאריך

liro6

New member
אני צריכה עזרה בבקשה..../images/Emo9.gif

לא יודעת אם אני קשורה.. חח אבל אני......יש בעיות בבית.. כאילו המצב נהיה קשה.. ואני לא יודעת איך לומר את זה להורים.. זה שהם רבים איתי כל יום לא נראה לי הם יצחקו עליי שאני יירצה לעזוב.. אבל אני רוצה ללכת רחוק מהבית לא טוב לי כאן מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על פנמיות ואם אפשר גם איך אני יוכל להסביר את זה להוריי? תודה מראשש! :)

להמליץ תמיד אפשר אבל....

את צריכה לבדוק טוב טוב אם זה באמת מה שאת רוצה. אני לא יודעת מה עובר עליך בבית, אבל את צריכה לדעת שחיים בפנימייה הם לא בהכרח קלים. יש הרבה חוקים, איסורים וכללים שצריך לעמוד בהם, כמו בבית. אם את רוצה מידע על החיים בפנימייה אני בטוחה שתמצאי כאן תשובות. ושוב.... תבדקי טוב טוב לפני שאת מחליטה מה את רוצה. אחרי שתחליטי אני אשמח להמליץ על הפנימיות שאני מכירה.

liro6

New member
אני לא יודעת..

תאמת שקשה לי נורא בבית אני לא מסתדרת עם ההורים שלי בכלל פעם אמא פעם אבא ולפעמים יש גם אחיות שעוזרות להם.. אבל מצד שני אף פעם לא הייתי בפנימייה באמת אני רק חושבת אם כדאי לי לעבור כי לי קשה בבית וחשבתי על האפשרות.. את יכולה לספר לי קצת על החוקים ודברים? ואני באמת לא יודעת אם כדאי לי לעבור לפנימייה אבל כל שנייה שאני בבית אני מרגישה כמה כיף יהיה לי אם אני יהיה רחוק מהבית

אז ככה...

הרבה פעמים חושבים שבפנימייה יש מידה רבה של פרטיות וחופשיות, אבל זה לא לגמרי נכון. בפנימייה שלי בחדר אחד (לא ממש גדול) גרים שלושה ילדים. במבנה שהקבוצה שלי הייתה בשנה שעברה היו גם 4 ילדים בחדר. כך שפרטיות ?! לא כל כך! חופשיות?! סדר היום בפנימייה הוא די ברור וקבוע מראש ומחייב: קמים בבוקר. נפגשים במועדון הקבוצה לשיחת בוקר. משם לחדר האוכל ולביה"ס. בצהריים שוב חדר אוכל. עוד קצת לימודים וחוזרים לפנימייה. אחר הצהריים שוב מפגש קבוצתי וארוחת ערב. לאחר ארוחת הערב ישנן פעילויות, חוגים ושיעורי עזר. בשעה קבוע יש כיבוי אורות. כל הדברים שציינתי עד כה הם חובה. בנוסף ישנן תורנויות חדר אוכל, ניקיון, משק.. את בטח רוצה מאוד שיעזבו אותך לנפשך. שההורים לא יציקו לך, אבל תחשבי על כך שבפנימייה לא תמיד תמצאי מי שיחבק אותך כשתצטרכי, לא תמיד יהיה מי שיפנק אותך כשתרגישי לא טוב. אנחנו אמנם מנסים לעשות את המקסימום אבל בקבוצה יש בערך 35 ילדים ורק 2 מדריכים. נכון שלפעמים את מרגישה שלאמא ואבא אין מספיק זמן בשבילך, שכל תשומת הלב שלהם מופנית לאחרים..? אז תנסי לדמיין מה זה כשיש 35 ילדים. לצערי לא ניתן לתת יחס אישי במאה אחוז כל הזמן. הצגתי לך את הצדדים הקצת יותר קשים כדי לעורר לך את המחשבה ולחשוב שוב וטוב טוב על מה שאת רוצה. יש לי עוד המון מה לספר לך, אבל אני חייבת לרוץ עכשיו. אם יש לך שאלות... מוזמנת!

liro6

New member
אהא..

עכשיו אני מבינה קצת יותר טוב.. זה נראה קשה וקצת נראה כאילו זה מקום קשה.. אבל לא ביקשתי מההורים שלי לצומת לב וכאלה.. אני רק רוצה שהם לא יבואו אליי בכל מיני צעקות וסתם ריבים על דברים שלא עשיתי וכל מיני שטויות כי אני אפף פעם לא באתי אליהם והתחלתי לצעוק רק רוצה שקט מהם נגיד וליחיות תחיים שלי ולא ליהיות בבית כל היום ולסבול אותם ממש אני לא יכולה לסבול אותם ליידי בזמן האחרון הם עשו לי כמה דברים ולא סתם בגלל שאחותי הייתה חולה במצב קשה והכל נופל עלי פיתאום [עצבים שלהם] לא מספיק שלאחיות שלי קונים הכל רק אני צריכה לעשות דברים בשביל זה ולסבול שטויות..והתקפות שלהם זה נורא מסובך אבל פשוט מאוד אני רוצה ליהיות רחוקה מהם! ותודה..

naar0

New member
אני לא בטוחה שלהתרחק יהיה הפתרון

את בעצם מעלה פה משאלה שיהיה לך מקום בבית, שתרגישי רצויה ואהובה, שיתיחסו אלייך ושהורייך יעניקו לך אהבה.אלו דברים שמותר והגיוני שתיחלי להם. אני מבינה שלפני שאחותך היתה חולה הענינים בבית נראו אחרת (אולי לא מושלמים אך היה יותר נח להיות בבית) וזה סימן טוב כי זה אומר שהדברים יכולים להראות אחרת בשבילך. היציאה מהבית יכולה להיות פתרון אבל לאו דוקא הטוב והנכון לך לפי מה שכתבת, אולי כדאי לנסות ללעבוד על מה שקורה בתוך הבית לפני שממהרים לברוח? ניסית לשוחח עם הורייך על תחושותייך? ועם מישהוא אחר מחוץ למשפחה ניסית להתייעץ? אוכל לכוון אותך למישהוא מקצועי שאולי יוכל לעזור, קודם כל כדי שיהיה לך מקום לפרוק בו את מה שאת חווה, את הקשיים, וגם כדי לקבל רעיונות איך אפשר להתמודד עם הבעיות בצורה שתאפשר לך חיים מאושרים יותר.

liro6

New member
../images/Emo9.gifאני...

דיברתי עם פסיכולוג של הבצפר כי חברה המליצה לי על זה.. אני קצת מפחדת לעזוב הכל תאמת כאילו הכל ממש זה מפחיד חח אבלל אני רוצה לברוח כי נימאס לי באמת כמה אני יכולה לסבול כבר אפעם לא משתנה ההתנהגות של אבא שלי בעיקר אפילו הייתה תקפה שהייתי קטנה יותר שהיתי מתחנפת אליו ועושה כל מה שהוא רוצה אבל מה זה עזר.. כל דבר קטן שקורה אני אשמה וזה..ואם אני לא יעשה מה שהוא רוצה אני לא יקבל דברים אפילו סתם..אממ קורנפלקס [!?] וזה.. חח ועוד דוגמא לפעמים נראה לי שאמא שלי אוהבת יותר תכלב חח אני משחקת איתו סתם אני אוהבת להציק לו חח בקטנה..כי הוא חמודייש אבל אז אמא שלי עושה כזה תעזבי אותווווו מיד מזה את מציקה לו.. היא מתחילה לדבר אליו.. מה יא עשתה לך..מסכנצ'יק.. איזה מפחיד היא אומרת לי אל תתקרבי אליו אם את רוצה תנקי אחרי גם וטטפלי בו.. אבל זה לא הכלב שלי בכלל.. זה של אחותיייי הביאו אותו רק לה.. לא מרשים לי לשחק איתו ואני גם ינקה לו חחחחחח מצחיק חוץ מיזה הם לא ממש רוצים לדבר איתי ומזה אני לא רוצה איתם!!! :-\

naar0

New member
אני מבינה שיש בעיות וקשיים עם ההורי

האם יש גם דברים טובים בבית? דברים שאת נהנת מהם? רגעים של שמחה? את יכולה לחשוב על דברים כאלה? דברים שבגללם כדאי להשאר בבית (וכבר קראת שלא כל כך פשוט לעבור לפנימיה...) אולי תערכי לך רשימה של כל הדברים הטובים שהבית מזכיר לך גם דברים שקרו פעם כשהיית קטנה. את יכולה לחשוב גם על דברים לא טובים ולראות אם את מצליחה להגיע לאותו מספר של דברים טובים.תחשבי הרבה מה בכל זאת מחזיק אותך בבית? תבדקי עם עצמך. יש נקודות אור שיהיה קשה לוותר עליהם?!

liro6

New member
אממממ..

זה באמת רעיון טוב.. ניסיתי אותו חח והרגעים האלו קרו רחוק הרבה גם והם פחות או יותר שווים זה לא שהם קרו ונהניתי בגללם זה בגלל שהיתי קטנה וחשבתי שזה טוב! אבל בעצם שאני כבר גדלתי הדברים פתאום נראים לי יותר מובנים שמאחורי כל מילה יש כוונה ונימאס לי מהשטויות אלה..

joyjoy

New member
היי וברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

כמו שכבר ענו לך פה החלטה לעזוב את הבית לפנימייה היא מורכבת מאד ובאמת שיחסית היא די קיצונית , אולי לפני כן יש עוד דברים שאת יכולה לעשות כדי להקל על עצמך. אני מבינה שקשה לך מאד לשוחח עם ההורים ואת מרגישה שאין כרגע מי שמקשיב לך בבית, אני מבינה שגם ניסית לשוחח עם יועצת בית הספר ולא הרגשת שזה הועיל לך במשהו. ניסית למצוא כל מיני תחביבים ועיסוקים שקצת יעזרו לך לצאת מהבית בתקופה הזאת , להתאוור, לשנות אוירה ? חוגים בבית ספר ? תנועת נוער ? דברים שיכולים לעזור לך למצוא קצת עניין וחברה מחוץ לבית ובכל זאת לא לעזוב את הביטחון שבית מספק ושאין לו תחליף אמיתי בפנימייה עם כל הרצון הטוב ועם כל העבודה הקשה שמדריכים, מתנדבים ועובדים סוציאלים עושים במקומות האלו. דעי לך שגם הילדים המאושרים ביותר שאני הדרכתי ושמאד אהבו את הצוות ואת הילדים ואת המקום תמיד התגעגעו בתוכם לבית ולהורים וגם אם היה קשה בבית הם תמיד התגעגעו לשם בסופו של דבר. רציתי להציע לך גם לנסות להיעזר בעמותות שבהם את יכולה לשוחח עם אנשים קצת יותר צעירים קצת יותר קרובים לגילך ואולי תרגישי יותר נוח לשוחח איתם ולא עם יועצת בית ספר. את מוזמנת להיעזר בעמותת עלם שם תוכלי לשוחח עם מתנדבים צעירים שידברו איתך בגובה העיניים על כל מה שמטריד אותך ואולי יעזרו לך יותר לעבור את הקשיים ולהצליח לשנות דברים- אולי תמצאי שאת מרגישה שהם יותר מבינים אותך. ואנא אל תפגעי שמנסים להפנות אותך כאן לפתרונות אחרים, בסה"כ הכוונה של כולם פה היא אך ורק לעזור לך, בכייף נוכל לעזור לך למצוא כתובות ואתרים של פנימיות אבל באמת שהחיים בפנימייה מאד מורכבים ואולי מבחוץ זה באמת נראה כייף , ח'ברה ומסגרת ושייכות אבל דווקא יחס אישי שכל אחד מאיתנו זקוק לו , לא תמיד יש מתי ואיך שצריך ושרוצים. את מוזמנת להמשיך להתלבט איתנו פה בפורום וגם איתי במסרים אם את רוצה. בהצלחה בכל אשר תצליחי. ותאמיני לי שאני זוכרת היטב מה זה להרגיש שההורים שלך בכלל לא רואים אותך מרוב שהם שקועים בדברים אחרים ובכלל להתבגר זה ממש לא פיקניק, אבל חשוב לזכור שכל דבר משתנה בחיים גם בתקופות שנדמה לנו שאין מוצא הכל עוד יכול להשתנות מקצה לקצה.

liro6

New member
............/images/Emo13.gif

תודה חח אני מקווה להשתלב פה.. אני מבינה שבאמת זאת החלטה קשה שלא עושים ככה, והכל מושלם בחיים ואם עוברים מקום הבעייה תיפסק. בגלל זה ההחלטה גדולה וקשה לי. אני רוצה לעבור כי אני באמת עייפה מההורים שלי, ואם החלטתי זה לא סופי עדיין, לא אמרתי להורים שלי כלום .. זה עדיין עם עצמי ורקעם עצמי בגלל זה אני משתגעת, כל רגע אני רצה לומר להם את זה שאני רוצה לעבור לפנימייה. אחד הדברים שחשבתי עלייהם כשהחלטתי לעבור לפנימייה זה שלא יהיה שם את אמא ואבא, (לא שהם פינקו אותי כ"כ אבל..) גם לפעמים היו רגעים לא אומרת שלא, אבל שחשבתי על לעזוב הבנתי כבר מההתחלה שלא יהיה את ה"חום" שיש בבית חח.. נניח.. שבבית יקבלו אותי כמו שאני בלי תנאים (לא כ"כ נכון לגביי אבל..) והבנתי שאם אני רוצה והחלטתי לעבור (עם עצמי) אני רוצה שקט, ליהיות רחוק מממהורים ומהריבים ומחוסר היחס שלהם אליי.. ובאמת שלא איכפת להם ממני!!! הם מסוגלים לא להתייחס אליי שנה שלמה!! ואז כשהם צריכים משהו הם מבקשים ממני! (א לקק..זה נחשב לדבר!?) ויש עוד כמה דברים שבגללם לא טוב לי בבית....... אז אני רצה שקט מההורים ואני מבינה שאאולייי קשה לי להגיד את זה אבל עוד שנה או פחות חח שאני יהיה רחוקה אני אתגעגע אליהם, חחח. אבל אנ יכולה להסתדר בלעדיהם, וגם לבד, כמו שאמרת שלא תמיד יש זמן וזה.. אם אני חייה בבית שאני מסתדרת גמככה לבד, כאילו אפחד לא מדבר איתי בכללל....ולפעמים אני לא רוצה לדבר איתם גם. אבללל מצד שני הלימודים שלי ייפגעו מזה זה בטוח. בגרויות.. ומקום חדש מפחיד.. בגלל זה אני כ"ככככ פוחדת ומתלבטח וזה ממשגע אותי חח..

liro6

New member
שאלהההה

אם אני עוברת לפנימייה וכרגע אני במגמה כלשהיא בבצפר זה יהיה עיוני בפנימייה כאילו נכון?

joyjoy

New member
אני באמת לא יודעת

אני חושבת שזה תלוי בפנימיה ותצטרכי לבדוק את זה ספציפית בפנימיות שמעניינות אותך.

liro6

New member
נכון

אני רק לא יודעת איזה.. חחח אני עדיין בתסכול של איך אני יגיד לאמא שלי חחח

joyjoy

New member
הייתי מציעה לך קודם כל להיות שלמה

עם ההחלטה שלך ולפני זה להעלות את האפשרות בפני ההורים שלך ולראות לאן תוביל השיחה איתם. לבחור פנימייה יהיה החלק הפחות קשה בכל הדרך שלפניך עוד.

liro6

New member
כן..

הבעייה שהזמן עובר ואני קרצייה עד שאני מחליטה.. :\\\

בואי אלינו... לים!!!

אני יכול להמליץ לך על המוסד שאני מנהל , זהו כפר נוער ימי,עם בי"ס תיכון (ט'-יב'), מכללה לטכנאים והנדסאים (יג'-יד') ופנימייה טובה. הכפר ממוקם בעיר אשדוד. אנו דואגים לתלמידנו ומטפחים אותם. לפרטים גלשי: htp://yami-ashdod.ort.org.il בהצלחה..

למעלה