אני צריכה עזרה...

מור ק

New member
אני צריכה עזרה...

אני צמחונית כבר קצת יותר משנתיים, טבעונית כמעט שלושה חודשים, בת 17. מאז שהתחלתי להיות טבעונית (למען האמת שבועיים אחרכך בערך) אני סובלת מסחרחורות חמורות, חולשה כללית, והציצים שלי הצטמקו (זה הכי גרוע). כל זה למרות שאני מאוד משתדלת לאכול בצורה מאוזנת. הבעיה היא שאני לא יכולה לפנות אל ההורים שלי כי הם נגם ככה מאוד נגד זה שאני טבעונית וישמחו לכל תירוץ להכריח אותי לאכול ביצים וחלב. בנוסף יש לי חוסר בחומצה פולית. מישו יודע איך אני יכולה לקבל ייעוץ בלי שזה יעבור להורים שלי? תודה אוהבת מורצ´ו

vegi force 1980

New member
המממממ מור

לכי לרופא ותעשי בדיקות דם כניראה יש לך מחסור גדול בוויטמינים.... ואגב הציצים....חחחחחח כשתיהי בהריון הם יתמלאו מחדש חחחח

Gal-Mo0D

New member
ת´אמת, הכל קורה גם לי

כי אני די בשלב חדש של הצמחונות (אני צמחוני חודשיים רק) ואני חלש נורא. אבל אוכלים נכון, ומתגברים! הכל קרה לי חוץ מהציצי כמובן, כי אין לי :) תאכלי נכון ותירפאי!

tookmy

New member
שלום מור

לא ציינת בדיוק מה את אוכלת, רק "משתדלת לאכול מאוזן". זה חשוב שתאכלי תחליפים אחרת תתמוטטי. בניגוד לכל הילדים בפורום הזה אני בשנות ה- 30 לחיי וצמחונית המון שנים. למרות המודעות שלי יש תקופות בהן יש לי מחסור בברזל או בויטמין b12 . יש לי כמה דברים להגיד לך: הראשון הוא שתעקבי אחרי מחסור בשני הדברים הללו. לגבי ויטמין בי 12, אם יחסר לך אל תקני את זה שהרופאה תיתן לך אלא תיקני בכסף מלא את של סולגר הורודים למציצה, הם היחידים שעובדים. בקשר למזון, את חייבת לאכול מוצרים מסויה, חלב סויה או שבבים או כל דבר אחר שטעים לך. חוץ מזה תאכלי הרבה קטניות והכי טוב להיועץ בתזונאית או משהו. בכל מקרה תדעי שאם את מתכוונת להתמיד אז כדאי מאד שתדאגי לאכול בצורה נורמלית תחליפים. לא יודעת איפה את גרה אבל אם במרכז אני יודעת על מקום שבקרוב תהיה בו חוברת זולה של מתכונים טבעוניים. בהצלחה, ואל תזניחי, כי מניסיון רע שלי אפשר להגיע למצבים איומים וזו כמובן לא הכוונה....

מור ק

New member
אני דווקא אוכלת תחליפים

ואפילו הרבה... סויה וטופו וקטניות והכל. כשהייתי צמחונית לא היו לי הבעיות האלה, רק עכשיו... והעניין הוא שאני לא ממש יכולה ללכת לרופא משפחה שלי כי הכל יעבור להורים שלי. יש איזשהו מקום שאפשר לעשות בו בדיקות כאלה ו/או לקבל ייעוץ (כסף יכול להסתדר ואני גם מגיעה הרבה למרכז למרות שאני מהצפון אבל שזה לא יעבור להורים שלי) תודה לכל מי שענה :) אוהבת מור(צ´ו)

למעלה