אני צריכה עזרה!!

אני צריכה עזרה!!

שלום, אני בת 17, ובתיכון שלי אני נמצאת במגמת קולנוע. במסגרת המגמה השנה אני צריכה לעשות סרט גמר עם עוד 3 חברות (אני הבמאית). הסרט צריך להיות באורך של כ-10-15 דקות. אני וחברותיי לקבוצה חשבנו ללכת על סרט עצוב, או עם איזה טרגדיה... אז חשבתי קצת על כיוונים, והייתי רוצה רעיונות, עצות וכיוונים.. חשבתי אולי על אמא גרושה וביתה (בת 16-17). האם התגרשה לפני כחצי שנה, אבל עדיין מאמינה שבעלה יחזור, כולה חיה בעבר. היא עובדת רוב היום, ובאיזשהו שלב גם מתדרדרת קצת לכיוון אלכהול וכו'. ביתה, שהייתה במצב טוב בלימודים מתחילה להתדרדר (משתי סיבות עיקריות- חוסר תשומת לב מהאמא, ושהאמא כל הזמן משתפת את ביתה בצער שלה ובכאב, והדברים מקשים על הבת והיא כל הזמן חיה בכאב של אמא שלה). הבת מתחילה עם אלכהול כמו אמא, וגם עם סיגריות ואפילו סמים. איכשהו (לא החלטתי איך) האמא מתחילה בשיקום (אולי חברה או קרובת משפחה עוזרת), ולפתע האם מבחינה במצבה של ביתה. (חשבתי על עוד כיוונים שהבת תתדרדר- הפרעות אכילה ואנורקסיה, או אולי לפגוע בעצמה... מה דעתכם?), יש איזשהו עימות בין האם לבת, והאם מבינה את כל מה שהיא גרמה לבת שלה, וסוף טוב- מבינה בטעות ומצטערת, עם תקווה לעתיד יותר טוב. האם סוף סוף מבינה שבעלה לא יחזור, והיא צריכה להמשיך הלאה.. זהו- מה דעתכם? אשמח לכל הצעה או שינוי או הערה!! תודה רבה, שרון

supercoconut

New member
רעיון מאוד נחמד ../images/Emo45.gif

השאלה היא האם תוכלו לעשות דבר כזה. תעשו חושבים ככה תעשו רשימה של כל מה שתצטרכו לעשות ותראו אם באמת תוכלו להתמודד עם זה. אם אתן באמת חושבות שאתן יכולות....אז תלכו על זה. לא מבינה בקולנוע אין לי הערות או הצעות.ספרי בסוף איך יצא.

deep wish

New member
../images/Emo240.gif היי אני יובל :)

גם אני במגמת קולנוע אני אישית לא מתחברת לטרגדיות. הג'אנר הזה אף פעם לא מצליח לגעת בי,אני מתחברת יותר לסרטים המטורפים שמשלבים הכל.(*ספרות זולה בדם!) אבל אני חושבת שכל עוד תעשי את זה-אומנותי,מתוחכם, מעניין ושונה,זה יצא טוב. המורה לקולנוע שלי טוען שדברים שמחים לא מעניינים אף אחד בגלל זה יש דבר כזה שנקרא --->קונפליקט שעליו מתבססת העלילה. (ולכן יש מספיק כאלו בסיפור שלכן P:) לדעתי, בעיקר בסרטי תלמידים וסטודנטים-בשביל שסרט יצא טוב צריך לקחת את הדברים בפרופורציות. כמובן שאת לא היצ'קוק אבל בכל זאת צריך לשאוף כמה שיותר גבוה.(במיוחד אם אתה מפיק-שזה תפקיד שנוטים להזניח במסגרת כמו מגמה) ובקשר לתסריט שלך: הממ בעיניי הוא לא ממוקד מספיק. צריך שהפוקוס יהייה על דמות אחת. בסרט קצר כזה של רבע שעה צריך סיפור אחד שמתמקד בדמות אחת או שתיים אבל העיקר שיהייה אותו הסיפור!! אצלך-לבת ולאם סיפורים נפרדים,זה מעט מורכב מדיי. ממש אהבתי את הרעיון. זה יכול להיות מאוד חזק(או חובבני מאוד מהצד השני,בכל זאת אתן בנות 18...אל תצפו להוליווד) לדעתי תקצצו את ההתחלה. **דווקא יכול להיות מאוד מעניין שהסרט יתחיל עם השיקום של האמא!
ככה באמצע העיניינים שהכל כבר ממוטט.

Shiva San

New member
../images/Emo140.gif

הרעיון נשמע מאוד יפה ומעניין, הזכיר לי את הדרמה "רכוש נטוש" אם את מכירה (לומדים אותו בספרות..) שגם המחיזו את זה, תנסי לעשות שזה יראה שונה מהדרמה .. אם את רוצה ללכת על כיוון של מקורי אז אולי גם לאחרים זה יזכיר את "רכוש נטוש" . אבל הרעיון נשמע טוב מאוד וברמה גבוהה. Shiva San

muse18

New member
שלום!!

למרות שעכשיו אני כבר לא לומדת קולנוע אך שנה שעברה למדתי בתיכון קולנוע ובמסגרת המגמה גם צילמנו סרט וגם אני כמוך, נבחרתי להיות הבימאית. אנחנו החלטנו גם על ז'אנר הדרמה הסוחפת והמרגשת עד דמעות (למרות שאישית אני לא מתה על זה), למרות שהתסריט היה הרבה יותר רחב (כמו שאת מתארת בהודעה שלך את התסריט שלכן) ולא היה אפשרי להכניס את כל העלילה ל15 דקות בלבד,נאלצנו לצמצם כמה דברים. מאוד אהבתי את התסריט שכתבת, אך כמו שכבר כתבו פה בתגובות צריך לצמצם כמה חלקים מהתסריט ולהתמקד בסיפור אחד שמחובר ל2 הדמויות. המון בהצלחה :)

למעלה