אני צריכה עזרה.

noa6h

New member
אני צריכה עזרה.

אני לומדת עכשיו תנך.. (רצוי לציין שאף פעם לא למדתי תנך) וזוהי הפעם הראושנה. הבנתי את ההבדלים בין בראית פרק א-3 לבין בראשית פרק ב'.. והבנתי מה הפרשנות המסרותית אומרת ומה הפרשרנות הביקורתית אומרת.. אך לא הבנתי מה כל זה קשור לאנומה אליש? גם לא הבנתי את הסיפור של אנומה אליש... מישהו יכול להסביר לי? תודה.

noa6h

New member
ועוד שאלה.

איך הפרשנות המסורתית יכולה להסביר את העניין שבפרק א' אדם וחוה נבראים ביחד.. ובפרק ב' קודם האיש ואח"כ האישה? הרי הפרשנות המסורתית אומרת שפרק ב' משלים את פרק א'. אשמח לעזרה.

eyalnadav

New member
יש מחלוקת בין החכמים ליצירת חוה

יש אומרים שאדם וחוה נוצרו יחדו . אדם מהפנים וחוה מאחור, וה' עשה ניתוח והפריד את חוה מגוף אדם. ויש אומרים שאדם נוצר לבד וחוה נוצרה מאחת מצלעותיו. סך הכל ביום שישי נוצרו גם חוה וגם אדם . חוה נוצרה לאחר מספר שעות מאדם

Lakedaimon

New member
התיאור הנ"ל קיים גם ב"משתה" של אפלטון

הדיאלוג הסוקרטי על מהותה של האהבה (ארוס). יש תירגום טוב שלו לעברית. אגב, שם הוא בא להסביר גם את האהבה החד-מינית.

Lakedaimon

New member
האנומה אליש

הוא מיתוס הבריאה המסופוטמי המקביל לתיאור המקראי על בריאת עולם, אך מוקדם ממנו בכמה מאות שנים. תוכלי לקרוא אותו אם תרצי ב: ש. שפרה, י. קליין, 1996. בימים הרחוקים ההם – אנתולוגיה משירת המזרח הקדום, עם עובד. הרבה מאוד תיאורים מסופוטמיים של האנומה אליש והאתרא חסיס מקבילים לתיאוריהם המקראיים. יש ערך טוב בויקי האנגלית, אני ממליץ להיכנס לקישורים בסוף ולא להסתמך על הטקסט הויקיפדי.

noa6h

New member
תודה רבה על כל התגובות!!

אני אשב על הכל בסופ"ש ואקרא כל תגובה לעומק. שבת שלום

למעלה