אני צריכה עזרה

BUMBALE

New member
אני צריכה עזרה

אני חושבת שאמא שלי הפכה להיות אלכוהוליסטית.. אני יודעת בוודאות שהיא שותה באופן קבוע מאזור אחה"צ והלאה וזה בעיקר כשקורה לה משהו לא טוב. המצב שלה מתדרדר ואני לא יודעת מה לעשות. היא ואבא שלי התכסחו לפני חודשים ומאז הם לא מדברים (נשואים 36 שנה) היא שתתה עוד קודם, בכל מקרה אני כבר בעלת משפחה משלי ואני לא יודעת מה לעשות, כשמנסים לדבר איתה על זה היא מכחישה מכל וכל שזה משהו קבוע וכאילו שהיא לא יודעת מה רוצים ממנה. היא אישה מאוד אינטיליגנטית רק מה מסתבר עם בעיות.. איך משכנעים אותה שהיא בבעיה?? אני אודה לכם על העזרה זה באמת דחוף.

shanhen

New member
לבת המודאגת

נתחיל מזה שלא נאבחן את אימך כמכורה (אלכוהוליסטית) לפני שנדע בדיוק מה מצבה. אבל, לפי מה שכתבת אין ספק שלאימך יש בעיה של אלכוהול, וזו כשלעצמה סיבה טובה לעשות משהו. התסכול הגדול של בני משפחה של מכורים שהם עומדים מול ההכחשה הגדולה של המכור ולא מצליחים לשכנע אותו שיש בעיה. התסכול גדול יותר כשמתברר שלא משנה מה נעשה, עד שהמכור לא יחליט לעשות משהו, שום דבר לא יתקדם. במקרה הזה, כדאי קודם כל להכשיר את הקרקע. לעתים ההתנגדות מהטיפול נובעת מהפחד הקשור לטיפול ומחוסר הידיעה. לא ציינת מהיכן את בארץ (או מהיכן אימך). אני מציע שתתקשרי למשרד הראשי ברמת גן (03-6733228). תקבעי לעצמך פגישת ייעוץ במרכז הקרוב למקום מגורייך. בשיחה אישית קל יותר לקבל מידע ולתת עיצה טובה. בפגישה תוכלי לקבל הנחיות מה ניתן ואם ניתן לשכנע את אימך לעשות משהו במצבה. אם זה לא יועיל, זה ודאי לא יזיק. האם את היחדה במשפחה שערה לבעיה? האם יש בני משפחה נוספים שמוטרדים מהשתיה של אמך. אם כן, כדאי לגבש חזית אחידה, מעין קואליציה, של כולם. זה עשוי להיות משמעותי וחזק יותר. בהצלחה ושבת שלום, נחום

BUMBALE

New member
תודה נחום

אני לא היחידה שמודעת אבל אני היחידה שיכולה לעשות משהו (גם נראה לי היחידה שרוצה) אני באמת אתקשר ואקבע פגישה. תודה

למעלה