אני יכולה לנסות לעזור...
מאיזה אתר מצאת אותם?? את זוכרת?? טוב נראה אם אני אצליח להסביר לך - ממה שהבנתי מהתמונות. לא בהכרח אני אסביר איך בדיוק עשו את התכשיטים האלה - אבל אני יכולה לתת לך כיוון לנסות להבין אותם. נתחיל בצמיד: הצמיד מורכב מבסיס ומהשוונצים שיוצאים ממנו. את הצמיד הבנתי שהם הרכיבו מחרוזי ונציה ואפשרי לטעמי גם מולטיקאט. הבסיס נעשה כך לטעמי - לוקחים מפצל ומשחילים עליו חוט ועל החוט חרוזים לכל האורך - ונציות או מולטיקאט. לאחר שסיימת את בסיס הצמיד מתחילים את השוונצים. את השוונצים בעיקרון משחילים חוט בכל כמה חרוזים מהבסיס יוצאים דרך חרוז אחד, משחילים על החוט מספר חרוזי ונציה - לאחר שסיימנו את ההשחלה אנחנו חוזרים עם החוט לחרוז ונציה אחד לפני האחרון ומעבירים את החוט בכל החרוזים המושחלים ויש לנו שוונץ. את החוט ממשיכים להשחיל בבסיס הצמיד ושוב יוצאים במקום אחר. כך אני הבנתי את זה - אולי אם היה אתר היה יותר קל להבין נמשיך בתליון: קצת קשה להסביר כי אני לא מצליחה לראות את כל התליון - אבל ממה שאני כן רואה זה החלק העליון מורכב מ- על חוט משחילים 3 סברובסקי ומצליבים ב- 1 סברובסקי ואז משחילים על כל חוט סברובסקי 1 ומצליבים בסברובסקי כך עושים עוד 9 פעמים. לאחר שסיימנו את 9 הפעמים הנוספות אנחנו משחילים על החוט מכל צד חרוז סברובסקי ומצליבים בחרוז שהשחלנו בתחילה. נוצר לנו עיגול. אחרי העיגול אנחנו משחילים את החוט לתוך חרוז מהבסיס, משחילים עליו 3 חרוזי סברובסקי ונכנסים עם החוט לתוך אותו חרוז מהצד השני שלומשחילים את החוט בחרוז בעוד שני חרוזים מהבסיס ושוב 3 חרוזי סברובסקי ומשחילים חזרה באותו חרוז כך ממשיכים עד שמסיימים. עד כאן אני יכולה להסביר כי אני לא רואה את הצד של התליון אז קצת קשה לצערי בהצלחה.. מקווה שהבנת את הבלאגן שעשיתי