אני צריכה עזרה!!!!!!!!

Shiraz22

New member
אני צריכה עזרה!!!!!!!!

היי שלום יש לי מצב נורא קשה פיזית ונפשית בזמן האחרון וגם הרבה לפני...... הייתי בתת משקל ממש מסוכן(35-40 ק"ג ואני 1.65 מטר) בשל אנורקסיה שכללה הרעבה עצמית וצומות והמון ספורט והמון המון משלשלים כמו לקסעדין 40 כדורים ביום ועוד המון סוגים במשך כ-6 שנים עד שהפסקתי לקחת בבת אחת משלשלים לפני כחצי שנה כי נמאס לי וזה עשה לי רע ולמרות שהמשכתי וגם הגברתי את הפעילות הגופנית אני עולה במשקל ומשמינה כל הזמן וכבר עברתי את המשקל הנורמלי בהרבה. אני לא מסוגלת יותר לסבול להרעיב את עצמי אבל לפעמים אני צמה קצת-חצי יום או קצת יותר ואז אח"כ אני מתנפלת על אוכל ממש..... לפעמים אני מרגישה נפיחות ברגליים ותחושה של צמא נוראי(למרות שאני שותה המווון)וכאבי ראש נוראיים-כובד ולחץ וטשטוש ראייה ,יש לי שלשול/עצירויות לסירוגין ונפיחות בבטן ומצב של או רעב תמידי או חוסר תאבון. בבדיקות דם גילו בעיות בתפקוד הכבד וכולסטרול גבוה למרות שאני לא אוכלת בשר ומתעמלת המון. מה הסיבה לכל התופעות האלה?יש דרך לחזור לאיזון ולרדת קצת המשקל עד למשקל נורמלי?(ולא מתחת...) אשמח מאוד אם תוכלולעזור לי אפילו לתת לי כיוון מחשבה מסוים או למסור לי שם של מטפל/סוג טיפול בחיפה והצפון. נ.ב עליי לציין שאני סובלת מהזעת יתר בלילה ונדודי שינה וכן שאורח חיי בחדשים האחרונים אינו יציב-נסיעות ארוכות למרכז פעמיים בשבוע ולימודים באוניברסיטה במסגרת די לוחצת... תודה!!

שלום שירז

לעיתים אין צורך בעצות או כיוון מחשבה. אלא יש להגיע למקור לבד. לכן אשאלך שאלה אם תתעמקי בה עם עצמך ותעני בכנות לעצמך, שם בעצם תקבלי את התשובה. האם את יכולה לשחזר את הרגע בו התחיל תהליך האנורקסיה, מה היה שם, מה גרם לך להגיע לשם, מה היה הדחף אשר לקח אותך למקום זה? חישבי הרבה, אל תמהרי לענות לעצמך, אם תמצאי את המסר, תמצאי תשובה. מאחלת לך בריאות, אור ואהבה בת חן

Shiraz22

New member
תודה!!

אני דיי יורדעת מה הבעיה...אני לא מעריכה את עצמי ולא אוהבת את עצמי.רציתי הישג משמעותי ולהתבלט וזה היה ה"פתרון".שנים הייתי "רגילה",לא שמנה ולא רזה ,לא טובה בלימודים מאוד וגם לא ההפך וכו.....ב"זכות" האנורקסיה נעשיתי אובססיבית ללימודים והפכתי למצטטינת שכבתית והייתי ממש רזה ו.....חשבתי שאני בגן עדן.אבל המצב הבריאותי שלי רך הלך והתדרדר והגעתי למצבים שהייתי ממש פסיכית ומדמיינת שטויות ואפילו -אני מתביישת לכתוב את זה-גנבתי מחנויות..אושפזתי כמה פעמים אבל הטריגר שהוציא אותי מלעשות לעצמי רע לפחות עם הקטע של המשלשלים היה שהתחלתי לימודים באוניברסיטה.אבל אני מרגישה שאני לא יכולה להצליח בלי דיאטות ואובססיות ומצד שני אין לי כוח לחזור לכל זה ואני מרגישה ממש רע נפשית ובריאותית. זה הכל בערך ושוב-
שירז

שירז היקרה

דעי לך יקירה כי אין הוקוס פוקוס בחיים. אם עדיין אינך אוהבת את עצמך, ואינך מעריכה את עצמך, אף מטפל לא יוכל לעזור לך. אין מטפל אשר יצליח לגרום לך לאהוב ולהעריך את עצמך, זו עבודה אישית שלך בלבד. ברגע שתתחילי לאהוב את עצמך ולהעריך את עצמך, תגלי שההצלחה בלימודים ובכל דבר אחר היא באה ממך ולא מתוך האוכל או התכחשות לאוכל. תתחילי להסתכל על עצמך במראה, חפשי לראות את הדברים שאת כן אוהבת, תתמקדי בהם, תתחברי אליהם, תתחברי מחדש לעצמך, אחרי תהליך פנימי זה, תוכלי ללכת לכל מטפל אחר, ואת תמצאי אותו לבד, מאחר ותדעי בדיוק מה את מחפשת. אך אין טעם לגשת למטפל, לשלם על טיפולים אלטרנטיביים הון תועפות, בו בזמן שאינך אוהבת ומעריכה את עצמך-שהרי כל טיפול הינו מיותר כל עוד אין אהבה והערכה עצמית. הייתי ממליצה לך לפנות לקבוצת תמיכה, ואת זה את יכולה לקבל ללא תשלום דרך משרד הרווחה בעירך. אך טיפול אלטרנטיבי/משלים לא יועיל לך מאומה עכשיו. וכי אהבה... מה בסופה, בסופינו... אז אולי נמות... ואולי נהייה מאושרים ונמות... אהבי את עצמך, אף אחד לא יאהב אותך במקומך זוהי האנרגיה המרפאת- האהבה. מחבקת באהבה בת חן

לא מסכימה איתך, בת חן

אהבה עצמית ודימוי עצמי נמוך, הם דפוסי חשיבה וגם דפוסים רגשיים מטפל שעוסק, בין השאר, בשינוי דפוסים בין אם זה עם פרחי באך, הומיאופתיה, קינסיולוגיה, אני חושבת שגם הסינית נוגעת בעניין, ובין אם זה בתהליכי שינוי עמוקים אחרים, יכול בהחלט לסייע אבל... חוסר איזון סוכר, חוסר איזון הורמונלי, אנמיה על סוגיה ובעיות פיזיות אחרות, יכולים בהחלט להיות קרקע פורייה לשגשוג דיכאון, דימוי עצמי נמוך, ועוד... צריך לעשות בדיקה מעמיקה (כל מקרה לגופו) ואז להתחיל להתיר את ה"פלונטר" ששירז מתארת מתחילים תמיד לאזן את מה שהכי קל לאזן - בריאותית, פיזית ממשיכים באיתור דפוסים עמוקים שיצרו את המצב במקביל לשיקום המערכות האחרות והתפקוד ההרמוני של גוף-נפש... אהבה עצמית תהיה התוצאה של התהליך ולכן, אסור להעמידה כתנאי לו
לשתיכן, נאוה

שירז יקרה,

לאחר התעללות ממושכת בגופך, הוא מחזיר לך!!! קודם כל... הפסיקי לצום!!! אכלי 5-6 ארוחות קטנות ביום - כולן עם חלבון או קצת שומן בריא ובססי את מזונך על הרבה ירקות ודגנים מלאים. מעבר לזה, את חייבת להתחבר למטפל הוליסטי שיסייע לך: 1. לשקם את הכבד 2. לשקם את מערכת העיכול 3. לשקם את המערכת הורמונלית 4. לתת מזור לנפש 5. לדאוג שהגוף-נפש-רוח שלך, יעבדו בהרמוניה את צעירה ולכן סיכוייך לשקם את עצמך גדולים מאוד... אבל... את חייבת להתחיל... ויפה שעה אחת קודם
את מוזמנת להיכנס גם לפורום הפרעות אכילה, אולי תוכלי למצוא גם שם תשובות... נאוה

עוד משהו... להתחלה מיידית

לשיקום הכבד, את יכולה כבר להתחיל עם: 2 כפות שמן זית + כמות דומה של לימון בהצלחה!!! והמון בריאות נאוה

Shiraz22

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

אני קוראת את הפורום של הפרעות אכילה אבל שם אין תשובות לכל המצב הבריאותי שלי ואני כבר בקטע שצריך ממש לטפל ולא רק לאכול ולעלות במשקל. יש לך שמות של מטפלים??אני לא יודעת איך למצוא מישהו באמת טוב ואמין(נראה לי שגם בתחום הזה יש המון שרלטנים כמו בהרבה תחומים אחרים...),ובכלל איזה סוג של טיפול אני צריכה??? תודה-שירז

נופשת

New member
בדיקות

תעשי בבקשה בדיקות דם מקיפות. ועם התוצאות גשי למטפל אלטרנטיבי שתבחרי , שיראה לך לשם התחלה את כל המקומות שבהם את כן מוצלחת. ובהם את מצויינת, מוכשרת וקסומה. ושעל הדרך יעזור לשקם את המערכת הפיזית-גופנית. לשאלתך, אני הייתי ממליצה על מטפל מתחום הרפואה הסינית, אבל עם ראיה הוליסטית מערבית. המון אהבה.

המלצות בנושא

שלום לך. בין המטופלים שלי ישנם גם עם בעיות שדומות לבעיות שלך. הטיפול הוא ממושך, כשנה. הוא מורכב מדרך כלל מויטמינים וצמחי מרפא. בנוסף אני ממליץ טיפול פסיכולוגי. הטיפול פסיכיולוגי מאפשר לאדם לצאת ממעגל סגור של תלות באוכל או להפך. תתחילי ממולטיויטמין וטוניק. אפשר להוסיף ויטמין C. המלצות להמשך אוכל לתת לך אחרי שתשלחי לי יותר פרטים על המצבך. בהצלחה. מיכאל

טל מורי

New member
עזרה

שירז שלום לך קראתי את התיאור שנתת על מצבך. נשמע שהגעת למקום בו כבר אי אפשר ואת מוכנה לעשות הכל רק כדי להפטר מהמצב הכמעט קטסטרופלי הזה. אני מדריכה בשיטת גרינברג , מאיזור השרון אמנם אבל מצבך נגע לי ולכן אני כותבת אלייך. הייתי בודקת איתך יותר פרטים על המצב. מתי זה התחיל, בת כמה היית כשהמצב החל להתדרדר, מה קרה אז בגוף, מה קרה בחיים. למרות התיאור במכתב חסרים המון פרטים . שיטת גרינברג משתמשת באבחון בכפות הרגליים כדי לקבל תמונה מדוייקת יותר גם מהפן הרגשי וגם מהפן הפיזי. הרעיון של השיטה הוא לא לטפל בבעיה אלא ללמוד איך היא קורית בגוף, איך מורגש הצורך בהרעבה,או הסלידה , או התסכול שמתלווה לו (תסכול כדוגמא - זה יכול להיות כל דבר אחר) - כשהלמידה דרך הגוף מאפשרת לאדם לשלוט במצב לא רצוי ,במקרה שלך - ההרעבה, העייפות וכל מה שנובע מכך. שני מדריכים בכירים עוברים לי בראש כרגע - כדי שאם תרצי אוכל להפנות אותך אליהם. אשמח לסייע בעוד אינפורמציה טל מורי כפר סבא

טוט

New member
לשירז

הכול התחיל כי חשבת שאת לא מיוחדת, ולא מצטיינת ולא שווה... מחשבה של רבים בגיל ההתבגרות, וגם אח"כ אבל האמת היא שאת מיוחדת ויחידה בכל העולם! כי אין עוד אדם כמותך וגם לא יהיה עוד לעולם. וגם כשמשקל גופך יהיה "רגיל" וגם אם ציונייך יהיו "רגילים", וגם אם חלק ממחשבותייך ודרכי חייך יהיו "רגילים" - את תשארי, תמיד מיוחדת. כמו כולנו. כי הייחוד אינו מתבטא באישיות כזו או אחרת, בכישרונות כאלו או אחרים, בגוף או פנים יפים או מכוערים. הייחוד הוא בעצם החיים. החיים החד פעמיים, שהם פלא. וכך יהיו תמיד אינני מתמצאת במיוחד בבעיה הספציפית שהעלית, אבל נראה לי שאכן חשוב שתמצאי "מטפל", פסיכולוג או מומחה לבעיות אכילה, שהוא גם אדם רגיש ואמפתי. וזכרי, שאת תמיד מיוחדת. העיקר שתהיי . באהבה! (כמו שכתב פאבלו נרודה ושרה חווה אלברשטיין: "אתה פלא, אתה יחיד ומיוחד)

דלית123

New member
שירז הי, כבעלת נסיון בענין

גם אני עברתי תהליכים דומים במשל 3 שנים. ואני יכולה לספר לך שלא נרפאים מזה לגמרי לעולם בראש, גם כשהמשקל יציב. וכל משבר עלול למשוך ולהוציא לפועל שוב את הנטיה לאנורקסיה. בכל אופן מה שהצליח לעזור לי לסיים את ההרעבה, היה הפסקת הוסת והידיעה שלא אוכל בעתיד להביא ילדים לעולם, אם לא אפסיק ואעלה במשקל, ואחזיר לעצמי את המחזור החודשי. כעת כשכתבת שהעלת במשקל, שימי לב טוב שלא להגיע שוב להרעבה. הכלל בידקי מה את אוכלת, חשבי קלוריות, וחשבי כמה קלוריות את שורפת בפעילות, מומלץ שישארו לך לפחות 1500 קלוריות לאנרגיית הגוף שיהיו מורכבות, מפחמימות שומנים וחלבונים. אם את רוצה להזין את הגוף, וגם לשמור על המשקל, המשיכי להתעמל.(לא יותר משעה ביום, ולא יותר מ5 פעמים בשבוע) אכלי בבוקר עד הצהרים 3-4 פירות בצהרים- שתי מרק עוף עם ירקות לאחר מכן אכלי מנה גדולה של אורז/תפ"א/פסטה/קטניות לפי בחירתך בצירוף עם ירקות חיים או מבושלים. בשעות אחה"צ המוקדמות אכלי בשר מכל סוג שתבחרי סטייק/עוף/בקר/אווז/דג עם ירקות חיים או מבושלים. בערב איכלי ביצה/חביתה עם קןפסת גבינה/קוטג 5% וסלט ירקות. ומבטיחה לך שזוהי תזונה מאוזנת ושתשמור על משקלך. אל תורידי מהכמויות. פנקי את עצמך מדי פעם בממתק או פרוסת עוגה, או כל דבר משמין אחר שאת אוהבת. וחזקי, ותהיי בריאה.

הבעיה היא לא המשקל... וגם לא האוכל

הגוף חייב כאן שיקום הנפש צריכה למצוא סיבות טובות לחיות ודרכים חדשות ליצור... הלב צריך למצוא אהבה לעצמו... והאוכל צריך להיות משהו שעושים... כמו שאנחנו נושמים כדי ליות... נאוה

שירז יקרה ../images/Emo24.gif

את אכן זקוקה לעזרה , הן נפשית והן פיזית ומטפל רב תחומי טוב מתחומים רבים יכול לנסות ולעזור לך לאהוב את עצמך את גופך ולהכיר בחולשותיך ולהשלים עימם. הגוף בשעת רעב נכנס למגננה , כך שכל דבר שאת אוכלת עכשיו משמין פי 2 ממה שהיה משמין לפני ההרעבה. זאת הסיבה שכדי עכשיו לאכול כפי שהומלץ לך ארוחות קטנות מזינות עשירות בחלבון ופחממות מלאות . הייתי ממליצה לך לשלב בטיפולים ( בכל סוג שתבחרי) גם טיפולי מגע , טיפולים אלו יעזרו לך להרגע ולהתחבר אל עצמך ואל גופך. הזעת ניתר ונדודי השינה מראים כי מעבר ללחצים שאיתם את מנס להתמודד , הגוף נפגע כבר ברמות העמוקות של היין וכדאי לטפל בו גם בצמחי מרפא . בנתיים נסי לעשות אמבטיות חמימות עם תערובת של שמן תפוז, לוונדר ונראולי, שמנים אלו מרגיעים ועוזרים להתחברות עם הגוף והנפש. הרבה
ו
יעל

למעלה