אני צריכה עזרה

חמודה82

New member
אני צריכה עזרה

אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים, אבל אולי תוכלו לעזור לי... אני בת 24, ומסיימת את הלימודים בקיץ כנראה, ואני מאוד רוצה לנסוע לגור בניו יורק למשך 3-4 חודשים, נראה איך זה יסתדר. יש לי משפחה שם, שאני מאוד מקווה שאוכל להתנחל אצלם, אבל הענין הוא שהם די מבוגרים, ואני לא רואה את עצמי מסתובבת לי סתם לבד כל יום, כי אני ממש לא אהנה ככה ( טוב, אני לא אסבול, אבל עדיין...) אז רציתי לדעת איך אני יכולה להכיר חבר'ה מקומיים, לא חובה שיהיו ישראלים, אם יש שם קהילה יהודית מקומית אני גם אשמח. העיקר שיהיו חבר'ה בראש טוב, שאני אוכל לצאת איתם לבלות ולטייל ( לפחות אחה"צ). האם זה בכלל אפשרי? כלומר, אני יודעת שלתאילנד למשל, אין בעיה לנסוע לבד, ותמיד מכירים שם חבר'ה ישראלים, וזה מאוד זורם. השאלה היא אם הדרישות שלי בכלל מציאותיות?? תודה לכל העונים!

סלסרו

New member
מאד תלוי בך

ניו יורק יכולה להיות עיר בודדת ומבודדת מאד, ויכולה להיות כייפית בצורה לא נורמלית. יש אינספור מקומות להכיר אנשים.. הרבה תלוי באופי שלך.

חמודה82

New member
ברור לי שאפשר להכיר אנשים בכל מקום

אבל בכל זאת, הייתי רוצה לדעת שיש מקום מסוים שאליו אני יכולה ללכת ( למשל, כמו בתאילנד: מי שמגיע לבד, וגם מי שלא, הולך ל"קשר" ושם יש המון ישראלים ואין בעיה לפגוש ולהכיר אנשים- למרות שממש אי אפשר להשוות בין ניו יורק לתאילנד). אני מתחברת עם אנשים מאוד בקלות, ואין לי בעיה להכיר אנשים, אבל אני לא אלך סתם ברחוב ואתחיל לדבר עם אנשים. הייתי רוצה לדעת אם יש מקום מסוים, או דרך להכיר אנשים אפילו לפני שאני נוסעת, לפחות בשביל ההתחלה.

סלסרו

New member
אי אפשר להשוות בין נ.י. לתאילנד

עד כמה שידוע לי בניו יורק אין איזה מקום בו כל התיירים מתרכזים, יושבים בסחבק, ושם פוגשים את כולם. אבל... 1. יש מפגשים של חבר'ה ישראלים. זו הדרך הכי טובה בשבילך להכיר ישראלים מקומיים. כולם צעירים, רובם סינגלים, ואם תפתחי קשר איתם הם יוכלו ליידע אותך על מסיבות פרטיות וכד'. המינוס היחידי הוא שהמפגשים לא קורים לעיתים תכופות. רק פעם ב (ולאחרונה בקושי). כשתבואי, תהיי איתי בקשר ואיידע אותך מתי. 2. יש המון אירועים ישראלים, כגון בMakor, בJCC, סרטים ישראלים, ארועים רבים שמופעים בJewish Blueprint, ועוד, ששם ניתן להכיר אנשים. 3. יש כמובן מסיבות פרטיות. לזה, את צריכה להיות in the know. למצוא מישהו שיידע אותך על דברים כאלה. יש גם כמה מסיבות שהן חצי פרטיות, לא ממש בין חברים אבל גם לא פתוחות לציבור הרחב. רק למי שיודע. כשתבואי, איידע אותך. 4. בקייץ בפרט יש המון אירועים מתחת לכיפת השמים שמפוצצים בצעירים, וכמעט כולם בחינם. הייתי מציע למצא אירועים בגודל קטן עד בינוני, לא ענקיים. למשל, בכל קיץ יש בכמה מקומות בברוקלין הקרנת סרטים תחת כיפת השמים - במקום אחד זה על גג בנין, במקום אחר זה על הנהר משקיף למנהטן. מגיעים כמה מאות צעירים, ומאד כייפי. מקרינים גם סרטים בחינם מאחורי הספריה המרכזית ברח' 42, אבל לשם מגיעים כמה אלפי איש אז למרות שזה גם מאד כייפי זה פחות אינטימי. 5. the usual suspects - בארים, פאבים, לאונג'ים וכד'. לטעמי, במקומות כאלה בשכונה אצלי בברוקלין הרבה יותר נחמד וקל לפגוש אנשים מאשר במנהטן. 6. אירועי סטודנטים למיניהם. תוכלי ליצור קשר עם Hillel House של NYU או קולומביה, לברר מה קורה בתקופה שתהיי כאן. גם דרך טובה לפגוש אנשים. 7. רעיון בשבילך שעשיתי אותו כמה פעמים ובהצלחה. לפני שאני טס למקום שבו אני לא מכיר אנשים, אני נכנס לJdate או Jewish Cafe או אתרי דייטים דומים, ומחפש בחורות באותה מדינה ויוצר איתן קשר... אם את נחמדה וחביבה, תוכלי ליצור קשר גם עם בנות דרך האתרים האלה! לא בשביל קשר רומנטי (או שגם..) אלא בשביל ליצור קשר. תעברי על פרופילים, ואם תראי מישהי שנראת לך נחמדה ומתאימה לך, תשלחי לה מסר. זו עוד דרך טובה ליצור קשרים עם אנשים במקום זר. אם תפתחי קשרי ידידות עם מישהי כך, היא תוכל להכניס אותך למעגל הידידים שלה. את לא צריכה הרבה מכרים כאן. מספיק שתכירי כך 2 בחורות, והן תוכלנה לעזור לך. 8. תחומי ענין. בניו יורק הכי קל לפגוש אנשים לפי תחומי ענין. אם יש לך תחום ספציפי שמענין אותך, תחפשי ארועים של אנשים מהתחום. נניח את מתעניינת ביוגה, אז יש המון מרכזי יוגה. תלכי לארועים שם. מענין אותך ריקוד? יש אינספור מקומות לזה. מענין אותך לשחק שחמט? יש מספיק מועדוני שחמט.... וכן הלאה. אם תחפשי את מה שמענין אותך באופן ספציפי וממוקד, תגלי עולמות שלימים. תגלי המון אנשים שמתעניינים בתחום הזה, ותיצרי איתם קשר. לדעתי זה עדיף בהרבה מאשר סתם להסתובב בחוצות העיר. אם יש לך תחום ספציפי מאד, תגידי ואולי אוכל לעזור. מקווה שזה נותן לך רעיונות.

חמודה82

New member
תודה- עזרת לי מאוד

בהחלט נתת לי הרבה רעיונות...:) אני כנראה אגור במנהטן (בתקווה שזה ייצא לפועל), ואני כבר אנסה להכיר כמה בחורות (לא בשביל קשר רומנטי בכלל:) ) איזו התרגשות! זה פתאום הופך את הנסיעה למשהו ממשי יותר! אני ממש צריכה את הנסיעה הזו, השגרה של החיים שלי ממש לא עושה לי טוב. ולהכיר אנשים חדשים, ולצאת למקומות חדשים, זו בדיוק התרפיה שלי! לגביי התחביבים, אני מאוד אוהבת לרקוד, במיוחד ריקודי זוגות. יוגה לא כ"כ, אבל אני מוכנה לנסות, אני יותר בקטע של קיקבוקסינג. יש איזה מקום ספציפי שאתה ממליץ שאני אלך אליו? תודה!

סלסרו

New member
מענין -

איך זה שאת יכולה לקחת חופשה של כמה חודשים? הלוואי על כולנו, נה?

חמודה82

New member
זה יותר לקחת פסק זמן

כרגע אני סטודנטית ועוד שנה אני מסיימת, אז חשבתי לדחות את תחילת החיים "האמיתיים" ולפני שאני שוקעת בעבודה רצינית, לגור קצת בניו יורק ולשנות אווירה...

סלסרו

New member
החלטה טובה

אם את יוכלה לדחות את החיים האמיתיים בעוד כמה חודשים, כדאי לך לשקול אולי לגור גם במקום אחר, אולי דרום אמריקה וכד'.. it's now or never.

Benkok

New member
אין מצב להשוות בין תאילנד לנ.י...

בניו יורק אין אותי... בתאילנד יש...

למעלה