אני צריכה עזרה

ARUNA1

New member
אני צריכה עזרה

שלום, שמי דקלה. אבי חולה באלצהיימר כבר 5 שנים ובתקופה האחרונה מצבו מתדרדר מאד. כרגע אימי בת ה -70 מטפלת בו אך המצב נעשה פשוט בלתי נסבל!!! אנחנו מקבלים עזרה של 10 שעות בשבוע מביטוח לאומי אך אבי מסרב לשתף פעולה עם האדם שמגיע. הוא עוזר לאימי בעובודות הבית אך עדיין לא נפתרה הבעיה שכן כל הנטל נופל עליה. חשבנו לקחת עובד זר אך אימי לא מסוגלת לעמוד בסכום של 6000 שח בחודש, כך גם לגבי מעון יום שעולה יותר מפי שניים. אני אכולת רגשי אשמה על שאיני מסוגלת לסייע לאימי (ברחצת אבי ובהחלפת בגדיו) ורוצה לדעת אם למישהו יש רעיון, מידע שיכול לעזור לי. תודה רבה

../images/Emo140.gifשלום לך ARUNAI

את יכולה לרשום את אבא למועדון של קשישים משעה8 בבוקר עד 2 בצהרים שם הוא יוכל גם לקבל שירותים של ארוחת בוקר וצוהרים וגם ירחצו אותו. הכסף ישולם חלק מבטוח לאומי ,את השעות וחלק קטן מהמשפחה, נדמה לי 15 ש"ח לחודש. תבררי בישוב שלכם בעירייה. בהצלחה וחג שמח

הגיע הזמן להערכה מחדש

עם סיום החג, ביום שלישי בבוקר, התחילי באיסוף המסמכים אותם עליך לצרף לתביעה של הרעת מצב. אם תקבלי 150 אחוז, הרי שתוכלי להעביר אותו לבית אבות, מצב שנראה די נחוץ. וגם אם זה לא יהיה אפשרי, תוכלי לקבל עובד זר במחיר הרבה יותר סביר, במידה והוא לא ישן איתו בבית. בהצלחה.

פנטזי1

New member
מדוע אישרו לכם רק 10 שעות שבועיות?

חולה אלצהיימר שעונה על הקריטריונים מבחינת הכנסות(או יותר נכון אי הכנסות-יש סכום מדויק כמובן,תבדקי באתר של ביטוח לאומי)זכאי ל 18 שעות שבועיות,ואפשר לבחור בין מטפל או מועדון או לשלב ביניהם,או לקבל אישור לעובד זר ולהוסיף רק את ההפרש.לכן כמובן כדאי לך לפנות שוב לביטוח לאומי ולבקש שינוי סטטוס בגלל ההרעה במצבו.

אסתרס

New member
אתם זכאים ליותר שעות טיפול../images/Emo68.gif

אתם זכאים ל-18 שעות טיפול כי אבא זקוק להשגחה וסיוע בפעולות בסיסיות. תערערו בבטוח הלאומי עד שיאשרו לכם. ואחר - כך תמירו את השעות לכסף וזה יהיה הבסיס לתשלום עבור העובד הזר. עובד זר לא עולה סכום שכתבת, אלא 600 דולר + דמי כיס שבועיים +1,5 דולר בטוח בריאות + בטוח לאומי. הכל ביחד מתקרב ל700 דולר. בהצלחה עם הבטוח הלאומי. לילה טוב ביי

למעלה