אני צריכה עצה: דניאלי מרביצה לעצמה

אני צריכה עצה: דניאלי מרביצה לעצמה

שלום לכולם, אני קוראת כבר כמה ימים את ההודעות בפורום, והחלטתי להצטרף אליכם. אני אמא לתינוקת בת שנה וחודשיים - דניאל (תמונה - בקרוב), ילדה מתוקה וטובת מזג (באמת, לא רק בגלל שאני אמא שלה...). בימים האחרונים, שמנו לב לתופעה מוזרה: כשאנחנו אוסרים עליה לעשות משהו (אומרים לה "אסור, דניאלי", ומסיטים אותה לפעולות אחרות), היא התחילה להרביץ לעצמה בראש. אני מייד עוצרת אותה מלהרביץ, מחבקת אותה ואומרת "דניאלי טובה, אני אוהבת אותך", ומפנה אותה לפעילות אחרת, אבל אני רואה שהיא מעוצבנת. אף אחד לא מרביץ לה (גם לא בפעוטון שהיא הולכת אליו מגיל 7 חודשים), והיא ילדה מאד מאד אהובה. האם מישהו נתקל בתופעה דומה? האם זה שלב נורמלי? למישהו יש עצה מה לעשות עם זה? תודה, נילי

ורדה רזיאל ז´קונט...../images/Emo43.gif

היתה אומרת לך שלתופעה קוראים "תשומי". הילדה רואה שכשהיא מרביצה לעצמה מייד היא מקבלת תשומת לב ואהבה אז...למה לא לנצל ??? תנסי להתעלם. פעמיים-שלוש היא תצרח עד לב השמיים ואח"כ היא תראה שזה לא עוזר ותפסיק לבד. לא כל מה שילד עושה חייב תשומת לב ! הרבה בריאות
אמנון מרגלית

רותי ע

New member
קודם כל - ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

את מוזמנת לעיין במדריך למשתמש כדי להרגיש ב
ולשרשר לכאן את תאריך יום ההולדת של דניאל כדי שנוסיף אותו לרשימת ימי ההולדת . ולשאלה שלך-עידן עשה את זה פעם או פעמיים כשהיה מתוסכל. אצלו יותר נפוץ לא להרביץ לעצמו אלא לאחרים ברגע שאומרים לו לא. נראה לי שזו התנהגות טבעית בגיל בו קשה להם לבטא את עצמם וקשה להם לתת מוצא לתסכולים שלהם. אני מציעה לך גם לשאול את השאלה בפורום חינוך לגיל הרך .

גם אנחנו באותו מצב

גם נועה שלי בת שנה וחודשיים וגם אצלה נצפית התופעה הנ"ל. כשאוסרים עליה אזי ישר היא מרימה ידיים לראש ומרביצה לעצמה, או דופקת את הראש בלול או במה שיש לידה. אמרו לי שזה נורמאלי ואלה הם תסכולי הגיל. הם רוצים משהו ולא יכולים להסביר את עצמם, או מתרגזים ולא יכולים להתעמת איתנו. בימים האחרונים מצאתי שיטה יעילה למיגור התופעה. מייד כשהיא מתחילה, אני לוקחת את הספר האוהב עליה ומתחילה לקרוא לה. זה מייד מוציא אותה מהמצב רוח האכזרי ומעביר אותה לפרצי צחוק. צריך פשוט למצוא משהו שיסיח את דעתה. שירי

לי יש בעיה אחרת

שלום לכולם מזמן לא כתבתי כאן אבל הסתכלתי. נראה שהבעיה היא באמת רצון לתשומת לב אבל אין לי מושג איך לפתור. לי הבעיה היא שניב מתחיל להיות מאוד אלים, הוא מתחיל ללטף ופתאום תופס וצובט חזק או שהוא רוצה לנשוך הבעיה הכי גדולה שהוא עושה זאת בערמומיות כי הוא כאילו רוצה לתת נשיקה אבל בסוף נושך.

רותי ע

New member
הוא בודק אותך..

גם לנו זה קרה ועדיין קורה אבל פחות. הוא בודק את התגובה שלך. ואת צריכה להיות עניינית-להגיד שוב את הלא ולהראות שזה כואב לך ולא נעים. המזל שזה שלב שעובר..

למעלה