אני צריכה קצת עזרה

N B I

New member
אני צריכה קצת עזרה

המשפחה של אמא שלי הגיעה מרומניה בשנת 1947-48 סבתא מבוקרשט וסבא מעיירה שנקראת בריאיילה. הטענה הכללית אומרת שהם לא נפגעו בשואה. למרות זאת אני לא מאמינה בזה. כל מיני ניתוקים משפחתיים שנשמעים מאוד לא הגיוניים. לדוגמא: סבתא מספרת ששני האחים הקטנים שלה מתו לאחר שחלו מאכילת יותר מדי גלידה אומרים שאבא של סבא שלי, ושלושה מאחיו מתו באופן מפתיע בשנה אחת ומיד לאחר מכן סבי, אמו אחותו ואחיו עברו לגור בבוקרשט דיברתי עם דודה של אמא שלי לא מזמן ושאלתי אותה אם היא יודעת איפה קבור הסבא, היא נחנקה מבכי ואמרה שהיא לא יכולה לדבר על זה ושזה מסובך. לא ידעתי איפה עוד לדבר על זה, אני חושדת באמת שזה קשור משהו לשואה כיוון שאת סיפור העלייה (אקסודוס/אלטלנה) והחיים בארץ סבתי אוהבת לספר בהרחבה. אני רוצה לדעת ואני לא יודעת איך. אני לא רוצה שזכרון משפחתי יעלם כאילו כלל לא היו. תודה, נטע.

לזרושקה

New member
אני חושבת ש...

את לא צריכה לוותר על זה אם זה כ"כ חשוב לך.. תנסי לדבר על זה.. אבל בעדינות.. כי נראה לי שבאמת זה נושא מאוד רגיש.. דברי על זה עם אמא או משהו.. וסתם משהו לא קשור - יחי הרומנים :) חחח (כן כן..גם אני רומניה)

N B I

New member
לדבר עם אמא זו לא אופציה

אמא היתה ילדה דיי... איך להגיד בעדינות? לא קשורה לעולם! היא היתה דיי סנובית ולא עניין אותה לדעת מה קרה ועד שכבר עניין אותה סבא שלי נפטר. מדברים על הצתה מאוחרת....

לזרושקה

New member
אז..

תדברי עם מישהו אחר מהמשפחה שלך.. שנראה לך שהוא כן מעוניין לדעת מה קרה.. או שבאמת לכי לפורום שורשים משפחתים או משהו (הציחעו את זה פה כבר..) אני מאמינה שגם זה יכול לעזור.. בכל מקרה - בהצלחה!

למעלה