אני צריכה קצת עזרה

רק בת 14

New member
אני צריכה קצת עזרה

היי, פעם ראשונה שאני פה אני עדי, אני רק בת 14. סבתא שלי מצד אמא חולב באלצהיימר כבר 7-8 שנים, אני לא ממש זוכרת אותה, אני זוכרת שהיא הייתה מביאה לנו קוסקוס כל שישי, ושהיא הייתה טבחית נהדרת!!! אני קוראת את ההודעות שלכם ופשוט בוכה!!! אני לא יודעת מה זה להרגיש איך אמא שלך חולה, אבל אני יודעת איך מרגישים כסבתא שלך חולה, בנוסף זה גם כאילו אמא שלך נלקחה, אז זה ללכת לבקר כל הזמן את סבתא, להתקשר כמה פעמיים ביום. סבתא שלי מרותקת לכיסא גלגלים, היא לא מדברת, לא מזהה אנשים, בקושי אוכלת. הגעתי לאתר כי אני עושה עבודת מחקר על אלצהיימק דרך ביה"ס, אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי, אפילו אם רק לענות על השאלון, שאצרף בהודעה הבאה שלי. קודם שמישהו יגיב על ההודעה הזו.

לעדי החמודה

אני מבינה שקשה לך מאד לראות את סבתך במצב כזה. אמא שלך , כנראה בת מסורה ודואגת הרבה לסבתא. את צריכה להיות גאה ושמחה שיש לך אמא כזאת. כדי שתעזרי לאמך , תנסי לדובב אותה שתספר לך גם איך סבתא היתה פעם , איך טיפלה בך ומצד שני שתשתף אותך במה שקורה עם סבתא היום. אין צורך שתיכנס לכל הפרטים, אך למשל אם סבתא זכרה משהו , אם חייכה , אם היה לה יום טוב. כל דבר כזה ייחזק את הקשר בין שלושתכן וייתן גם לאמא שלך תמיכה נפשית. בהצלחה בעבודדת המחקר, טובה

ronnyw

New member
שלום עדי

שמחתי (על היותך אכפתית, חמה ודואגת) והתעצבתי (על הצורך של נערה צעירה כמוך להתמודד עם המחלה האיומה הזו) לקרוא את מכתבך. יש לי אמא חולת אלצהיימר, ואני רואה כמה המחלה קשה גם לנכדיה (ילדי וילדיו של אחי), למרות שכולם כבר מבוגרים יותר מימך. הדבר החשוב ביותר (נדמה לי שאת עושה אותו, על פי סיפורך המלבב בעניין הקוסקוס) - שמרי בכל הכוח את זכרונה של סבתך כפי שהיתה בעבר. זכרי אותה כאימא/סבתא טובה ודואגת. הזכירי לעצמך חזור והזכר ארועים שמחים מהתקופה בה היתה היא - ימי הולדת, חגים, אנקדוטות כאלה ואחרות. עם כל הכאב - האישה שנמצאת היום בכיסא גלגלים, מנותקת מהעולם, זו אישה אחרת, השוכנת בגופה של סבתך. זה מה שהמחלה הארורה הזו עושה לאנשים - משנה אותם לחלוטין. אשמח לעזור לך עם העבודה שלך בכל דרך אפשרית!!

אירילה

New member
פורים שמח לך עדי ../images/Emo151.gif../images/Emo148.gif../images/Emo149.gif

טוב תעשי עדי, באם תיכנסי לקישורי הפורום שם תוכלי למצוא הרבה הרבה חומר על מחלת האלצהיימר, כולל מאמרים וכתבות וחומר מקצועי. שיהיה לך בהצלחה בעבודה גרשון מנהל הפורום

טיקו1

New member
נכדים לחולי אלצהיימר

עדי יקרה. אין ספק שקשה לך ולרבים כמותך לקבל, להבין ולעכל את העובר על סבתא/סבא שמישתנים לעיניכם ומתרחקים מעליכם בגלל המחלה הנוראה. עמותת אלצהיימר מנסה לעזור לכם גם באמצעות 2 ספרים שנועדו לילדים ולמבוגרים, על ילדים וקשריהם עם חולים אהובים עליהם. 1."מאחורי חדרים חשוכים" מאת איילת סער,(ניתן להשיג בעמותה תמורת 35 ש"ח כולל דמי משלוח)-ספר מקסים על נכדה וסבתא חולת אלצהיימר. 2."נועם מחפש זכרונות" מאת מ. פוקס (תורגם מאנגלית)על ילד שמתיידד עם דיירת בבית אבות המתחילה לאבד את זכרונה.(גם ספר זה משווק ע"י העמותה, תמורת 35 שקלים). (לחברי העמותה 10 ש"ח פחות). אולי בספריית ביה"ס וכו' רכשו ספרים אלו? מאד מומלץ לקרוא! מרגש ומחכים! כל טוב ובהצלחה בעבודה. רותי.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום עדי

שלום עדי, אמא שלך בת מסורה וגם את נכדה מסורה. יפה שאת עושה עבודה תחום אלצהיימר. בדרך כלל ילדים בגילך בורחים מהנושא הזה גם כאשר זה קיים במשפחתם. אנשים אוהבים דברים שמחים ולא עצובים ובפרט ילדים. אני חברה בעמותת אלצהיימר ואשמח לענות לך על השאלון. אנא שלחי לי את השאלון במסר אישי.ישנה חשיבות רבה לעבודתך בקרב הנכדים וכן אשמח לעזור לך. אני מקווה שגם חברי לפורום ישיטו לך עזרה. כי את יודעת יש מקרים של קשישים ויש מקרים של צעירים באלצהיימר. יש הבדל בין לטפל בבן/בת זוג חולה שחי אתך בתוך הבית לביןאמא או אבא שחי בביתו שלו ואת לא אתו. בכל המקרים זה קשה. בהצלחה בעבודה בנושא אלצהיימר. לשרותך בכל עת. זהבה שחם

ענתי44

New member
שלום עדי

האחיינית הצעירה שלי גדולה ממך בשנה. אחיה כבר בצבא ואחרי צבא. ולפני שנה נולד נכד שלא יכיר את סבתא של פעם.סבתא שאהבה את נכדיה ונתנה להם הכל. קטפה עבורם את הירח והכוכבים. אני עוקבת אחרי ההתמודדות שלהם, במה שקורה לאמא שלי.זה לא קל להתמודד עם זה. אבל עושה רושם, שדווקא הדור השלישי, אפילו בלי לעשות הרבה , הוא המשמח הכי את החולים.מספיק שהם מגיעים ואמא שלי זורחת. איזה יופי לה לסבתא שלך שיש לה בת נפלאה כמו אמא שלך ונכדה כמוך! ממה שראיתי קיבלת מהחברים פה תשובות.אני מסכימה עם חבריי בכל מה שאמרו לך כמי שמטפלת באמא שלי, אני מוכנה ברצון לענות לך על השאלון .

רק בת 14

New member
השאלון

זה השאלון שלי, בבקשה תעבירו אותו לכמה שיותר בני משפחה (השאלון מצורף דרך קישור)

רק בת 14

New member
רק ללחוץ על "קובץ..."

כדי שתגיעי לשאלון תלחצי איפה שרשום "קובץ...(משהו באנגלית)ואז תוכלי לפתוח את השאלון אצלך ב"וורד"

zs1957

New member
כתבי את כתובתך כדי שאשלח לך את

התשובות לשאלון בדואר.לא במייל. זהבה שחם

תשובות לשאלון

שלום עדי, גם סבתא שלי חולה באלצהיימר 2 - 3 שנים. היא היתה מבשלת ממש מצוין (ג'חנון, קובנה, שניצלים ועוד הרבה דברים טובים). היא היתה מאוד עוזרת לנו בבישולים, כי לאמא שלי לא היה זמן, ומושג בבישול. עכשיו אחרי שהיא חלתה, כבר אבא משבל, וגם אני לפעמים. גם אני כבר לא זוכרת איך היא היתה... אבל מהשאני תמיד אזכור, זה שממנה התחלתי לבשל. שהיא בעצם לימדה אותי לבשל. אבל עכשיו, אני זוכרת את סבתא החולה, לא הבריאה... הנה התשובות לשאלון ששלחת.

למעלה