אני צריכה תשובה

• פותח הנושא pjcg
  • פורסם בתאריך

pjcg

New member
אני צריכה תשובה

שלום , אני חדשה פה, לא ידעתי פשוט לאיפה ללכת. יש לי , הייתה לי בעצם, אנמיה די חמורה, הייתי במצב של המוגלובין 5.8 ואז קיבלתי ברזל IV לוריד. ההמוגלובין עלה לי בינתיים ל 9 והשאלה שלי הי האם הוא ישאר ככה משום שאני כמעט ולא אוכלת בשר וגם, לא יודעת אם יש קשר, עושה פעילות אירובית אינטנסיבית שעתיים ביום לפחות. בבקשה תשובות למי שיש, פה או במסרים אישיים תודה :)

d a p h n a

New member
אני משערת שאת בפיקוח רפואי?

אם כן, כדאי שתתייעצי עם הרופא שלך בנוגע למה שאת צריכה לעשות כדי לשמור על ברזל גבוה. לי היתה אנמיה גבולית (לא משהו חמור כמו שאת מתארת), ושמו אותי על משטר של תוספי ברזל למשך תקופה די ארוכה, כולל בדיקות דם פעם בחודש כדי לוודא שהמצב משתפר. כך שנראה לי סביר שאחרי מצב כמו זה שאת מתארת את אמורה להיות בפיקוח רפואי כולל משטר של תוספים ובדיקות תקופתיות של מצבך.

pjcg

New member
תשובה

אני בפיקוח רפואי , עושה בדיקות דם כל שלושה שבועות. העניין הוא שלפני ההזרקות של הברזל לוריד הייתי לוקחת כדורי ברזל רק שהם לא נספגו לי במערכת כך שלא הייתה להם שום תוצאה. אבל כרגע אני לא יודעת ממש מה לעשות כיוון שמבחינת הרופאה שלי המצב שלי השתפר ככה שהבדיקות דם הבאות שלי יהיו רק בסוף יוני ואני כבר לא מקבל ברזל אז השאלה אם שוב תהיה רילפס והמצב יחזור לקדמותו או שהברזל שהזריקו לי חידש לי את המאגרים? ואולי מישהי מכן יודעת מה בנוגע לאימונים? זה בסדר שאני מתעמלת כל כך הרבה?

אני מסכימה עם דפנה - להתייעץ עם הרופא

ובכל מקרה, אני מניחה שאם תחזרי לאותו אורח חיים ותפריט אכילה שהיה לך לפני הטיפול אז הברזל וההמוגלובין ירדו בהדרגה, כפי שקרה לפני הטיפול (בהנחה שהסיבה היא אכן תזונתית, מה שלא בהכרח נכון, וזה כמובן עניין לבדיקת הרופא שלך).

למעלה