אני קובעת על החיים שלי, לא ההורים

אני קובעת על החיים שלי, לא ההורים

(אנרכיה במובן הקל שבמילה).... שלום לכולם.. אני נועה בת 14 מראשון לציון. בכל אופן זה הסיפור שלי: הגעתי למסקנה, שלי ולהורים שלי אין ב-כ-ל-ל תקשורת! (אלא אם כן אני צריכה כסף או משו). חוץ מלריב אנחנו לא עושים כלום... הם לא מבינים אותי.. הם לא מנסים להבין אותי, נתחיל מזה שאני רוצה עגיל לגבה.. (וכבר היה לי עם אישור), אז נקרע לי החור בטעות, ועכשיו ההורים שלי לא רוצים להרשות לי עוד אחד.. ואת הקודם הם הרשו לי רק עם העזרה של הפסיכולוגית שלי.. שלא נדבר על זה שהם חשבו שאני רוצה ללכת לפסיכולוגית רק בגלל העגיל, הם נורא התפלאו אחרי שהמשכתי אצלה (ועדיין ממשיכה) אחרי ש"השגתי" את העגיל שלי. לדוגמא היום אמא שלי אמרה לי: "למה נראה לך שעגיל זה הדבר הכי חשוב?" היא אפילו לא יודעת מה חשוב לי ומה לא! היא פשוט החליטה שעגיל זה הדבר הכי חשוב לי... ולא זה לא! היא כ"כ לא מכירה אותי שהיא חושבת שאני כ"כ רדודה עד כדי כך שהחים שלי יסתכמו בעגיל! לפני שהגעתי לחטיבה בערך.. עשיתי הכל כדי למצוא חן בעיניי ההורים שלי, תלמידה מצטיינת עושה כל מה שאומרים לה (גם אם זה נגד את העקרונות שלי) לא יוצאת כמעט חוסכת בהוצאות.. אקיצר ילדה למופת.. עד כדי כך שאהבתי סרטים שלא אהבתי.. רק כדי למצא חן בעייני ההורים שלי. לפני כמה זמן אבא שלי אמר לי: "אני לא מכיר אותך את לא הנועה של פעם" דאאאאאאאאא.. יש סיבה שאני אהיה? אני כ"כ מרוצה ממה שאני עכשיו ממה שהשגתי בלי ללקק לכל אדם סמכותי שהכרתי... אני כ"כ גאה בעצמי, אבל הם לא מקבלים אותי ככה. כל יום הם גורמים לי לסבול מחדש, גורמים לי לבכות, והדמעות שלי לא עושות להם כלום הם נשארים אדישים, אולי אפילו נהנים לראות שהם שולטים בי. ההורים שלי לא מבינים שהעגיל עצמו מסמל בשבילי משו מעבר למראה "קולי" כמו שהם אומרים, שאני עושה את זה רק בשביל החברה... הם כאלה דיקטטורים כלפיי, מה שהם מחליטים, הם החליטו, נושא סגור. אסור אפילו לדבר על זה... העונש על עגיל כלשהו בלי רשות הוא: בלי טלויזיה, כסף ואינטרנט לכמה חודשים... ואף אחד לא היה מסתדר עם זה. אני מאמינה שכל אחד יעשה בגוף שלו ובחיים שלו מה שהוא רק רוצה. למה ההורים שלי לא יכולים לקבל אותי פשוט כמו שאני?

עינת

New member
נועה

מוכנה לעצור רגע? את יודעת מה תפקידם של הורים? את בטוחה שאת היא הקובעת בכל דבר ודבר? לי נשמע שאת כל כך כועסת עד שאינך מוכנה לחשוב רגע בהגיון גם הם - הוריך אגב נראה כי נכנסו ביחד איתך ללופ הזה רבים, צועקים , כל אחד אומר את שלו וכלל לא מקשיב לשני... ועכשיו בואי שניה נחזור לדוגמא שנתת - עגיל בגבה, היה לך אחד ,הם גם אישרו לך הוא נקרע! עכשיו את רוצה לחורר עוד חור בגבה והם אומרים לא, ניסית לחשוב למה??? ועכשיו שניה הפסקה מההורים טוב? פשוט אמרת שעבורך "שהעגיל עצמו מסמל בשבילי משו מעבר למראה "קולי" כמו שהם אומרים, שאני עושה את זה רק בשביל החברה..." את יכולה להסביר לי מה הוא מסמל עבורך - מאוד מעניין לי לשמוע את הצד הזה ....

עינת

New member
אגב

אולי יעניין אותך ,בתחילת ימיו של הפורום היה לנו כאן דיון בנושא פירסינג.

כן אני אסביר לך

זה מסמל לי: שההורים שלי סומכים עליי. מוותרים טיפה בשביל השמחה שלי.. וזה פשוט משהו שנורא התחברתי אליו.

faith2

New member
טוב אני נאלצת להסכים עם עינת

כרגיל
גם אני סובלת מהתנסות אחותי. רציתי לחורר את השפה שלי לפני כמה שבועות ואבאב החליט בתוקף שאחריי ההתנסות של אחותי בחירור הלשון....לנגוע באיזור הפה אין מצב. ולא, לא מכעס ולא מרוע- פשוט הם דואגים לי. ההורים שלך דואגים לך- ואין להם כוונה שתפגעי שוב מהחירור! עכשיו בקשר לשאלה שלך עינת....מהו חירור אם לא משהו לחברה? זוהי דרך התבטאות...אישית הפירסינג שלי בטבור רק החברות הקרובות מודעות שהוא בכלל קיים...עשיתי אותו לא למען החברה אלא בשבילי- אני מאז ומתמיד אהבתי פירסינג בפופיק והחלום שלי היה לעשות אותו. זוהי הייתה הדרך שלי להתבטאות.

s h o o s h a

New member
משחקי שליטה

פשוטו כמשמעו את כבר בגיל שאינך ילדה אבל עדין אינך 'מספיק' בוגרת ולנו, ההורים, בדיוק כמו לכם, הילדים, קשה להתמודד עם התקופה הזו. וכך פורצות, כמעט בכל בית, מלחמות שליטה. מי יהיה חזק יותר. מי ינצח בקרב הבא. חביבתי - נדמה לי שכך גם אצלך. העגיל בגבה הוא יותר כדי להגיד להוריך "הנה, על אף ולמרות הכל ניצחתי, התנגדותכם הנחרצת לא עזרה לכם" ואילו מבחינתם, ההתנגדות הנחרצת היא כדי להגיד לך "את עוד לא מספיק גדולה כדי להחליט החלטות מסוימות בעצמך וזקוקה לאישור שלנו ואותו אין לך, כרגע". יכולה להציע לך לתת לאווירה טיפונת 'להתקרר' בבית. שתהיה פחות מתוחה וטעונה ולשבת ולדבר על הדברים. לא להפגין חוצפה ולדבר אל ההורים כאילו הם היו חברים שלך ("כאילו דאאאאאאאאאאאא") ולתת להם להבין שהם צריכים לדבר אליך כאל אדם בוגר למרות גילך הצעיר. נראה לי שזו הדרך למעלה. הרי ההסטוריה כולה רצופה מלחמות שלא הסתיימו בניצחון בקרב אלא דווקא בשיחות סביב שולחן הדיונים. אז העבירי את המלחמה שלך מהשדה אל השולחן. בהצלחה

את לא היחידה!

אני מתה חולמת לעשות עגילים באוזנים ולא מרשים (ואני עוד שלוש חודשים בת 12) אני גם מתה לעגילים ואני גם אצל פסיכולוגים ואני גם לא הכי מסתדרת עם אמא שלי

למעלה