אני קוקסינלית

Smoochie

New member
אני קוקסינלית

כי המילה קוקסינלית היא *לא* קללה בדיוק כמו שהמילה הומו\לסבית היא לא קללה. אני גם טרנסית, טרנסקסואלית, טרנסג'נדית, בחורה טרנס* ועוד היד נטויה. אה, וסתם ככה אני פשוט אשה. בלי אבל ובלי כאילו. זו הזהות *שלי* ומי שלא מקבל אותה - מוזמן להתחפף.

את פשוט לא מבינה משהו מאוד בסיסי

אנשים לא אוהבים שמתייגים אותם תחת תגית כזו או אחרת, כמו שאם אני אראה פמית נחמדה ואני ארצה לדעת אם היא בעניין שלי, אני לא אגיד לה "היי תגידי את לסבית?" אלה אני אנסה לדבר בעדינות ובטבעיות על נושא כמו האקסית שלי, או משהו של הקהילה הגאה ואגשש בעדינות.

תראי

את כתבת בכותרת "אני קוקסינלית" יופי אז כתבת, והכנסת את עצמך תחת התגית הזו של קוקסינלית, אבל אם את תעברי ליד כל אדם ברחוב הוא לא יגיד שאת קוקסינלית, אלא הוא יגיד שאת אישה, לכן אני לא רואה שום הגיון מלכחילה להגיד שאת קוקסינלית, את משהו הרבה יותר בסיסי מזה, את אישה.

Smoochie

New member
אני לא *רק* קוקס

אני גם עוד הרבה *מילים יפות* אחרות כמו שציינתי בהודעת השירשור, ומעל הכל אני פשוט אשה. אני אמנם לא יוצאת עם שלט שכתוב עליו "אני קוקסית, חבקו אותי" אך אין לי כל בעיה לומר לאנשים שאני קוקס בסיטואציות מסויימות. אני אפילו גאה במילה הזו. יש בה משהו חתרני ואמיץ. מקור אמיתי לגאווה. לפחות מבחינתי. כי להיות *רק* סתם אשה זה משעמם מבחינתי. משעמם רצח

מכבסת המילים הלהטבי"ת

ישנה תופעה שמה מילת גנאי הופכת את עורה והופכת למילה "חיובית" שבאה לתאר מגזר מסויים.
לדוגמא queer, ההגדרה המילונית של המילה הזו היא "מוזר" אך כלכך הרבה אנשים השתמשו בה כמילה שמתארת אותם עד שהיא לבסוף הפכה למילה לגיטימית.
דוגמא נוספת היא dyke, זו מילה שבעברה היתה מילת גנאי והיום יש לסביות שמשתמשות בה כמילת תואר.
אותו דבר עם "קוקסינלית" בעבר היא היתה מילת גנאי והיום יש נשים שמתארות על עצמן על ידי שימוש במילה.
&nbsp
אני אישית עדיין לא מרגישה בנוח לכנות נשים במילים שעד לא מזמן היו מילות גנאי. אני יותר ממשוכנעת שיש דרכים הרבה יותר מכובדות לפנות לאישה.

Smoochie

New member
מכבסת מילים או לא מכבסת מילים

מדובר בזהות עמוקה ומייחדת של א.נשים. כך הם נותנים את ביטויים המגדרי ו\או המיני בעולם הזה. זו חלק מהדרך שלהם לחיים. לכל אחד ואחת יש "דרך לחיים" וכך אני בוחרת את דרכי ומצפה שתכבדי אותה ולא תתנשאי מעליי. ברור לי שאת מזהה את עצמך בצורה פשטנית - אני מכבדת זאת בלב שלם, אך שימי לב לכבד א.נשים שמזדהים בצורות מורכבות יותר ומאתגרות יותר.

מה הכוונה שלך?

א.נשים? זה אומר א-נשים, כלומר לא נשים?, זה אומר אנשים שהם נשים?
אני באמת לא מבינה למה את מתכוונת.

למעלה