אני קורא את תיאור הארוע בעין...

אני קורא את תיאור הארוע בעין...

...יברוד...ומנסה להבין את התמונה... ארבע חיילים, יורדים בשעת חושך מהג'יפ הממוגן, מתחילים לנוע רגלית על ציר חשוף לעיני כל(עניין שבשגרה כניראה בגיזרה הזו), מה המטרה בצעד זה? לא קונה את ההסבר על הגנת הצירים, חול בעיניים. 1. מה יכולים לעשות 4 חיילים חשופים על כביש, כמו ברווזים במטווח? 2. מי נישאר בג'יפ מאחור, אם בכלל? 3. האם הם עזבו ג'יפ צה"לי ללא השגחה? 4. במידה והיה נהג בג'יפ, שנישאר מאחור, למה לא גיבה את ההולכים? 5. רובנו בטח כאן בוגרי יחידות שדה, מי מאיתנו היה מסכים לנוהל כזה? אני מאמין שאנשי מילואים לא היו מבצעים פקודה כזו משונה. 6. אני מפנה אצבע מאשימה למג"ד, מח"ט, אוגדונר ואלוף פיקוד המרכז. אולי לרמטכ"ל גם מגיעה נזיפה. 7. זאת לא הדרך "בתחבולות עשה לך מלחמה" 8. 50% מחוכמת השועל יש לזקוף לטפשות התרנגולות.

agnostic

New member
יכולים להיות כל מיני הסברים..

לפחות בתקופתי בשטחים היו סיורים רגליים של 4 אנשים. יכול להיות שהיה שימוש במקרה הזה באמצעי דמה שהונח על הכביש וגרם לחיילים לרדת לבדוק אותו... אבל אין לי שמץ... גם לא ברור מה בנוגע לרווחים בהליכה... מוזר ! בכל מקרה לא נראה לי שמתפקידנו לשפוט מישהו בלי לדעת יותר עובדות..

מצטער על המוות, כאן יש מעשה רשלנות!

...של נותני הפקודות, לא מאמין שחיילים סתם כך מסתובבים ללא גיבוי מאחור... אני לא זוכר סיורים בתקופות יותר רגועות(רק בקת"בים ואבנים כמו ב 1992-1987) שבהם הינו 4 חיילים בלבד, ללא נהג וחובש...והם היו הגיבוי ברכב מאחור במרחק הגיוני...

פלסטיק

New member
בג'יפ נשאר המ"מ

דומני שמשה קפלינסקי אמר שהוא הגיע תוך מס' דקות לאחר שנשמעו היריות משה קפלינסקי אמר שתי דקות, אחרים אמרו ארבע.

agnostic

New member
עם המ"מ נשאר מאחורה....

זה עוד יותר תמוה.... ממתי המ"מ נשאר בגיבוי ??? ב97-8 היינו עושים סיורים בחברון כולל בקסבה עם 4 חיילים וזהו. אבל ניראה לי שכיום זה באמת מוזר. ההסבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו כרגע עם כל הנתונים, הוא שהורידו אותם עם ג'יפ והם היו אמורים לעשות מארב על הכביש ופשוט הותקלו בדרך.

אם הם היו אמורים לשכב שם במארב...

...אז בטח שלא באים מהכביש הראשי...כדי להתמקם...ונוסף לזאת, לא רוצה לחשוב איזה ציוד לקחו המחבלים מהחיילים ההרוגים...אם הם היו מצויידים למארב...

ניר נגר

New member
הם לא יצאו למארב!!! למארב אתה מגיע

לא דרך הכביש הראשי!!! זה היה סיור שיגרתי לאורך הציר..אני מקווה שזה לא היה סיור שיגרתי, שכן המחבלים לומדים את השיגרה ואז מכים...החוכמה היא לשנות את השיגרה!!! יהי זיכרם ברוך

ניר נגר

New member
בתור חייל מילואים שעושה את הסיורים

האלה...מה פירוש ציר חשוף? מה אתה מצפה? לא לרדת מהג'יפ ולהסתתר בתוכו? חייבים לסייר על הצירים ולבדוק עם העיניים שאין מחבלים על הצירים. בתוף ג'יפ או נגמ"ש זה בלתי אפשרי ומזמן מטענים על הכלים האלה. בחומת מגן נכנסנו למחנה פליטים טול כרם, עשינו סיורים ומעצרים כל ערב...דבר שיצר הרתעה ואמר למחבלים שיש בעלי בית פה! עובדה שלא נורתה עלינו יריה אחת...מה האופצייה השנייה? לא לבצע מעצרים? אנחנו חיילים קרביים! ובתור שכאלה אנחנו לוקחים את הסיכון של היתקלות על מחבלים שפלים שיורים בך מאחור... יש לפקוח את העיניים ולא להיות שאנן בסיורים האלה, כולל מבטים תכופים לאחור...ואני מדבר מניסיון...

אנחנו לא הצבא הפרוסי ולא לגיון...

...הזרים, אשר מקריבים חיילים, כי ככה הם חושבים צריך להיות... ציינתי מראש, בתחבולה תעשה לך מלחמה...אז אפשר לשלוח ג'יפ ממוגן, שיעשה "רוּחְ & גָ'אִי"...אבל העבודה של המעצרים והפגנת נוכחות מאיימת אפשר בכניסות מפתיעות לבתים תוך כדי תנועה בסתר ולא לבוא כמו שריפים בהוליווד... כי ההפתעה, כוחה גדול יותר, ממצעד יום הגאווה...

ניר נגר

New member
אני מסכים..ולכן אמרתי שהם לא יצאו

למארב, אלה זה היה סיור שיגרתי. וצודק אסור להפוך את הדברים האלה לשיגרה! אלה בתחבולות תעשה לך מלחמה...צה"ל עושה תחקיר בימים האלה חבל שרק אחרי שנשפך דם התחקירים מגיעים... צה"ל גם לא ביטל את הסיורים...ואני מזדהה איתו בנושא.

agnostic

New member
מה זאת אומרת שיגרתי ?

רוב הפעולות בשטחים הן שגרתיות. יש דברים הרבה יותר גרועים , כמו מחסומים בנקודות נשלטות.. נראה לי שיש בעייה גדולה של כ"א , כי סיור על ציר חייבים להמשיך לבצע , ומן הסתם אין מספיק כ"א לבצע אותה עם מחלקה/צוות, ואז חוטפים. אגב , אני לא מכיר את הכביש הזה ספציפית , זה היה כביש שנוסעים עליו גם מתנחלים !?!? בטלוויזיה ראיתי שזה ממש בתוך הכפר.

ניר נגר

New member
זו החוכמה! לא להיות שיגרתיים

זה יותר נפוץ במילואים השבירת שיגרה, אני לא רוצה לפרסם פה את הדרכים שלנו לשבירת השיגרה, רק להגיד שהמחבלים יודעים בדיוק מתי מגיע כוח חדש לשטח שלא מכיר את השיגרה, הם עושים תצפיות מתמידות ולומדים את השיגרה ואוספים מודיעין לפיגועים....אצל הסדירים המצב קצת יותר קשה כי הם מצויים בקיבעון מחשבתי ולא פתוחים כמו המילואימניקים המנוסים יותר. ואי אפשר בלי דוגמית קטנה: עצירת הסיור באיזו נקודה לא מתוכננת ויצירת מחסום כולל בידוק האנשים במכוניות, 20 דקות ולעבור למקום אחר, להיות ניידים. לא לחזור על סיור פעמיים אלה לבחור נתיבים שונים בכל פעם, פעם בדרך הראשית, פעם צמוד לבתים, פעם על הגבעות מסביב....בקיצור לא לתת להם להבין מה קורה ולבלבל אותם כך שייפחדו לצאת מהבתים. שיגרה נותנת כוח בידי המפגעים כי הם יודעים מה הולך לקרות והיכן החיילים יעברו...דרך אגב זה אוייב מספר 2 של חיילים..שיגרה שוחקת...

agnostic

New member
נכון

ואל תשכח שבתור מילואימניק אתה הרבה פחות פזיז מסדירניק. אתה חושב פעמיים לפני כל שטות, ואתה לא מסתכל על המפקדים שלך בתור אלוהים... ובעיקר אתה עסוק בלשמור על עצמך.

זה נקרא אבטחה מהעומק

סיורים רגליים בכפרים הפלשתינאים הם דבר שבשגרה בצה"ל. עד לא מזמן שירתתי בחטמ"ר עציון, המח"ט שלי, אדם נפלא, הסביר לי את עקרונות הסיור הרגלי. אומנם אינני לוחמת ואינני מתיימרת להיות אחת כזאת אך אסביר את העקרון. ההשקפה של רוב המחטים באיוש כיום היא של אבטחה מהעומק כלומר- על מנת להגן על ציר כלשהו ובמקרה הזה ציר 60 הידוע עם הסטוריה גזרתית קשה של פיגועי ירי,יש לבצע פעילות מעומק הכפרים ששולטים על הציר. התפיסה היא שמחבל שמתכוון לבצע פיגוע יחשוב פעמיים כשיראה צ'אקלקה או סיור רגלי בתוך הכפר כי אין לו לאן לברוח. בנוסף, לגבי העניין של כמות החיילים בסיור: מאז פיגוע הירי בצומת הכבשים בחברון, הוחלט בצה"ל שהמינימום לסיור רגלי בשטח כזה הוא 4 חיילים. מה גם שאין מספיק סד"כ לעוד חיילים. במקרה הזה ודאי המג"ד א המח"ט אישרו את הסיור בהתאם לאופי המקום. התוצאות כמובן קשות... אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון...

אני מבין את הציטוט שלך, הרי מה...

...כבר אפשר לומר לנערה בת 18-22?...כנ"ל גם לוחם... אבל אנו, אנשי מילואים, שחלקם הגדול עבר את לבנון, את של"ג, שתי אינטיפאדות...ואולי יש כאן קוראים/כותבים שנילחמו ביום כיפור או ששת הימים... אבל הבא, נבודד את המלחמות הקונבנציאונליות בין צבא לצבא ונתמקד בלוחמת גרילה, קרי: האינטיפאדות למינהן... כל עוד הצבא יחשוב "חזק", דהיינו מול אבן הוא ישים חצצית, מול בקת"ב ימוקם אמצעי אלפא, מול נק"ל נשים נגמ"ש, מול קאסמים נמקם מרכבה סימן 3 ומעל כולם יעופפו מסק"רים ומטוסי קרב...הוא מה שיהיה, כפי שהיה... אבל, אם נחשוב כמו מפגע, נתנהג כמו מפגע, נתלבש כמו מפגע, נהרוג בהם כמו מפגע...הם יבינו ומהר...לכן לדעתי יחידות בסגנון דובדבן ושמשון לשעבר, הן פתרון טוב, אבל מעל כולם, צריכות לבוא יחידות מסתערבים האיכותיות, שבאות הורגות ונעלמות...בלי כל הרעש והטררם...כאשר כל מפגע ידע שביתו נתון בסימן הרס, משפחתו תחת איום, אולי אביו יכניס בו מעט שכל בקודקוד... והכי חשוב, הכי חשוב זה כסף...לתת להם כסף שבעזרתו הם יקנו את האלטרנטיבה לקיום שלהם...הרעוע... כאשר הבטן מלאה ואתה די שבע, אתה חושב פעמיים האם כדאי להפסיד את הארוחה הבאה... הכסף שמושקע באמצעים, יכול להגיע כשוחד... הרי אייך עאראפאת מחזיק במנגנון?... כסף, כסף, כסף... אין כסף, אין מנגנון... אם צריך?...שידפיסו כסף...

ניר נגר

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

צה"ל גם מודע לבעיה ולכן מקים יותר יחידות קטנות. בענין הבטן המלאה אתה צודק לחלוטין, אבל לא בגישה של לתת להם כסף. שיעבדו כמו כולנו, ולכן מזירים את הסגר ומחזירים אותו בחזרה לאחר פיגועים...ובגלל זה אני אומר שהמחבלים הם אוייב העם הפלסתינאי! בלעדיהם מזמן היה להם מדינה ורווחה

פלסטיק

New member
מבקר המדינה אמר שחיי חיילים הפקר

הוא התייחס לכלים ולמיגון שלהם קיימת תופעה שהורים מבריחים במכס איפודי מגן לילדים כי לצה"ל זה לא מספיק חשוב אין לי מושג מה בדיוק קרה שם אבל אני בהחלט לא סומך על צה"ל שעשה את המכסימום כדי להגן על החיילים

TJSBZ

New member
אתה טועה

יש כאן מילואימניקים שהיו ממלאים אחר הפקודה, כי היא לא "בלתי חוקית בעליל".

למעלה