אני קורא לבתי ההשקעות להשיק תעודות

GALGRIN

New member
אני קורא לבתי ההשקעות להשיק תעודות

חדשות ויצירתיות על הבורסה בארץ ובעולם . אני בטוח שיופתעו לטובה לאור הביקושים שיהיו . במיוחד על ענפים אטרקטיבים חוצי מדינות וכו

GALGRIN

New member
למשל .....

תעודה רק על חברות שמחפשות דלק או גז בארץ ובעולם , חברות שעוסקות ברכבים חשמליים וכדומה

deltot

New member
על מנת להנפיק תעודת סל יש צורך

שהבורסה בארץ תשיק מדד מתאים. אם אין מדד, אין אפשרות להנפיק תעודת סל בהתאם. מנגד, יש בארץ מדד ישן של חיפושי גז ונפט. הבעיה היא שהוא מכיל אופציות של חברות אלו שהן אינן סחירות ולכן זו בעיה להנפיק תעודת סל על המדד הנ"ל. "הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד."

GALGRIN

New member
שאלה

אם אני מבין נכון ( ואני די חדש בעסק ... ) אם רכשי תעודת סל על מדד מסוים זה אומר שהמנפיק קנה את אותן המניות . אם זה כל , אז שבתי ההשקעות ירכשו בעצמן מניות של ענפים מתאימים וינפיקו תעודות

deltot

New member
כפי שהסברתי, אסור להנפיק תעודות על מדדים

שאינם מורשים על ידי הבורסה. כמו כן, להנפיק/לנהל תעודת סל זה הרבה יותר מורכב ממה שנראה. קח בחשבון שהמשקולות של המניות במדד משתנות בכל רגע ותעודת הסל צריכה להתאים את עצמה למשקולות אלה על מנת להבטיח ללקוח (הבטחה תשקיפית) את העקיבה אחר נכס הבסיס. "הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.,תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד."

aeonf

New member
זה לא מדויק

כל אחד יכול להשיק איזה מדד שהוא רוצה, זה פשוט יהיה מדד פרטי שלו. תראה לדוגמא את WISDOMTREE שיש להם עשרות אם לא מאות מדדים משלהם וכמובן ת"ס שעוקבות אחריהם.

seani

New member
יש הבדל בין החוקים בארץ ובחול. בארץ

אסור להנפיק תעודת סל אם לא קיים מדד רישמי של הבורסה. (לגבי מדדים ישראלים)

seani

New member
נ.ב. וזה ממש לא טיפשי

לדוגמא, חברה א' חושבת שכדאי להנפיק תעודה שעוסקת בחיפושי נפט וקונה ממציאה מדד חיפושי נפט ממניה א' ב' ג' ד'. חברה ב' גם רוצה חלק מהעוגה ומשקיעה באותם מניות אבל באחוז שונה. איך תבחר בינהם ? ואם חברה ג' לא תרצה להשקיע בחברה ד' ובמקום תשקיע בחברה ה'. תעודת סל היא כלי טיפש שנועד לעקוב בדייקנות אחרי מדד. אם אין מדד מוגדר, כל חברה יכולה להמציא אחד משלה. בחול, ETF (שזה לא תעודת סל) יכולים לעקוב אחרי מדדים שלא קיימים (כמו ה holders לדוגמא) אבל אני לא בטוח ש ETN גם יכולים לעשות זאת.

aeonf

New member
טיפשי להפליא

איך אני אבחר ביניהם ? באותו האופן שאני בוחר כל תעודת סל אחרת.: עפ"י דמי ניהול בעיקר. תן לשוק וללקוח את זכות הבחירה! לETN בוודאות מותר להמציא מדדים ואף נתתי דוגמא לכך, תבדוק את אתר WISDOMTREE שממציאים מדדים על ימין ועל שמאל ומשיקים עליהם תעודות סל (ואני אף מושקע ברבים מהם). ההבדלים בין ETN לETF הם בעיניי סמנטיים ולא עקרוניים במיוחד.

seani

New member
א) דמי ניהול הם לא שיקול עקרי בבחירת תעודת סל

ב) האתר שנתת הוא אתר של ETF ולא ETN. אני מציע שתבדוק אם ל ETN מותר גם להמציא מדדים ג) ההבדל בין ETF ל ETN הוא לא סמנתי והוא מאוד עקרוני. מדובר פה על הבדל בין קרן נאמנות לבין תעודת סל. אחד מנוהל והשני לא (ולכן הוא יכול להבטיח תשואה)

aeonf

New member
סמנטי מאד

אתה יכול לקרוא לזה גם תעודת עז מצידי ממש לא מעניין אותי השם. מעניין אותי התוצאה הסופית שהיא היצמדות למדד במינימום עמלות וגם מינימום סיכון מבחינת יציבות המנפיק ויכולתו לעקוב אחרי המדד. זה גם מה שצריך לעניין את המשקיע הסביר. אם אותך מעניינים דברים אחרים זהו כמובן זכותך.

seani

New member
ובדיוק את מה שמעניין אותך תעודת סל נותנת

ו ETF לא.

aeonf

New member
לא תמיד....

תראה מה קרה עם קסם וכמה מהתעודות הממונפות שלה לפני כשנה.

seani

New member
אוקי, אז אתה מעדיף לקנות תעודה "זולה"

אבל שתזייף ולא תעקוב בדיוק אחרי השוק ?

aeonf

New member
אני מעדיף לקנות לקנות תעודה זולה

שלא מזייפת (לא מכיר כאלה שמזייפות לאורך זמן) שלא גונבת אותי בעמלות ו/או דיוידנדים ושאני סומך על המנפיק (קרי שקיפות).

למעלה