אני קורא לכל אחד ואחד מהציבור השפוי

חנן44

Well-known member
שיש לו ילדים חייבי גיוס לשלוח אותם הרחק מכאן.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא יהיה יותר פשוט לשלוח אותם להשתלמות אצל המלך החכם באדם?
קודם כל, זה יעלה להם הרבה פחות והילדים שלהם יוכלו להישאר בארץ.

שנית, יהיה כאן סיוע לאיש החכם בעולם, שכל הזמן מבקש את עזרת הגולשים, כיצד יוכל להרוויח הרבה כסף במהירות.

שלישית: אולי מנהיגי העם האומלל הזה ימצאו את עצמם סוף סוף במצב בו לא יוכלו לייצר מלחמות. במקום זאת, יהא עליהם למצוא דרך להביא את אזורנו למצב של שלום משגשג...

ובקיצור: WIN WIN

חנן44

Well-known member
לא יהיה יותר פשוט לשלוח אותם להשתלמות אצל המלך החכם באדם?
קודם כל, זה יעלה להם הרבה פחות והילדים שלהם יוכלו להישאר בארץ.

שנית, יהיה כאן סיוע לאיש החכם בעולם, שכל הזמן מבקש את עזרת הגולשים, כיצד יוכל להרוויח הרבה כסף במהירות.

שלישית: אולי מנהיגי העם האומלל הזה ימצאו את עצמם סוף סוף במצב בו לא יוכלו לייצר מלחמות. במקום זאת, יהא עליהם למצוא דרך להביא את אזורנו למצב של שלום משגשג...

ובקיצור: WIN WIN
זה לא יקרה
העם מטומטם
אם יש פה אנשים כמו מראבו והרינגטון אז תבין לבד

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא יקרה
העם מטומטם
אם יש פה אנשים כמו מראבו והרינגטון אז תבין לבד
ומה שאתה קורא לו, כן יקרה :)? אתה הרי יודע שלא ופותח סתם את השרשור כדי לעורר דיון במשהו תיאורטי שלא עומד כלל על הפרק. אז מי בדיוק המטומטם פה :)?

חנן44

Well-known member
ומה שאתה קורא לו, כן יקרה :)? אתה הרי יודע שלא ופותח סתם את השרשור כדי לעורר דיון במשהו תיאורטי שלא עומד כלל על הפרק. אז מי בדיוק המטומטם פה :)?
אני לכל הפחות פועל בנידון. שלשום חזרתי מאיטליה ואני הולך לקנות שם בית

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לכל הפחות פועל בנידון. שלשום חזרתי מאיטליה ואני הולך לקנות שם בית
זה קשור איכשהו למלש"בים? יש מלש"בים בביתך שבכלל שאתה קונה בית באיטליה לא יתגייסו לצבא? או שאין לזה שום קשר, קריאתך כאמור מעלה גם לגבי עצמך חסרת כל משמעות, וסתם דחפת את זה לשיח כדי לנסות להציג דוגמה כשבעצם אין מאחוריה מאומה?

Harrington

Well-known member
מנהל
ברוך ה' החיילים המשרתים ואלו שנקראים לשרת יודעים היטב מה עליהם לעשות ועושים זאת, רובם ככולם בלי לחשוב פעמיים. הוריהם, גם אם סבורים כמוך, לא יכולים "לשלוח אותם הרחק מכאן" כי הם יסרבו להישלח.

הקריאה הזאת תישאר פנטזיה שלך ושל עוד כמה גולשים כאן ולא תתממש. תודה לקל על כך.

חנן44

Well-known member
ברוך ה' החיילים המשרתים ואלו שנקראים לשרת יודעים היטב מה עליהם לעשות ועושים זאת, רובם ככולם בלי לחשוב פעמיים. הוריהם, גם אם סבורים כמוך, לא יכולים "לשלוח אותם הרחק מכאן" כי הם יסרבו להישלח.

הקריאה הזאת תישאר פנטזיה שלך ושל עוד כמה גולשים כאן ולא תתממש. תודה לקל על כך.
תתפלא, יש הרבה כאלה והתנועה הולכת וגוברת
אסור לשרת בצבא המשיחי שלכם

Harrington

Well-known member
מנהל
תתפלא, יש הרבה כאלה והתנועה הולכת וגוברת
כבר זמן רב אני שומע ש"יש כאלה והתנועה הולכת וגוברת". המציאות מתבררת כשונה מהפנטזיה הזאת, מה לעשות.
אסור לשרת בצבא המשיחי שלכם
אם החרדים יתגייסו בהמוניהם יתכן שהצבא באמת יהפוך למשיחי :). אבל כאמור מעלה, ברוך ה' החיילים עצמם כן מבינים, בניגוד אליך ול"תנועה" שהמצאת, את חשיבות שירותם ואת מה שהם נדרשים לעשות ועושים במקום אליו הם נשלחים (ע"י צה"ל. לא ע"י הוריהם). כך יש לנו צבא שנלחם על בטחון ישראל והישראלים. תודתך להם על אף אכזבתך נרשמה.

"שנמנים עם השמאל" ולא "על השמאל".
אתה יודע את ההבדל - ב ע ב ר י ת - בין "נמנה עם" לבין "נמנה על"?

בזמני דיברו ככה

דגלמנגל

Well-known member

בזמני דיברו ככה
לא ביקשתי ממך מקורות. אני, את השפה העברית, יודע היטב.
כתבת שגיאה ותהיתי אם אתה מודע לה.

טעות.
"נמנה על" זה אחד מתוך רשימה מוגדרת
"נמנה עם" זה שייך לקבוצה כלשהי
"בעיקר מתחילת המאה העשרים, ניסוחים כגון "הפועלים נמנים על ההסתדרות" (היום היינו אומרים "חברים בהסתדרות")"

נמנים על השמאל בהשאלה,נמנים על אידאולוגית השמאל.

בקיצור אני יותר חכם ואתה טעית ;)

או נמנים על השמאל בהגדרתם,החייל שחושב שהוא חלק מהשמאל.

" להיות שותף בו"

כן,שותף לתפיסה.

למעלה