trilliane Well-known member מנהל 2/9/21 #4 גם לי לא ברור, אבל אולי יעזור הקשר? מי המשורר? מאיזו תקופה השיר? על מה הוא מדבר?
ח חוכך בדעתו 2 Active member 4/9/21 #5 מִטְמוֹע ׁ(מ' בחיריק, ט' בשווא, ו' בחולם, ע' בפתח - אני מניח שהמשורר טעה כשניקד את ה-מ' בפתח) = שקיעה, שקיעת השמש. רובד הלשון של המילה הוא לשון חכמים.
מִטְמוֹע ׁ(מ' בחיריק, ט' בשווא, ו' בחולם, ע' בפתח - אני מניח שהמשורר טעה כשניקד את ה-מ' בפתח) = שקיעה, שקיעת השמש. רובד הלשון של המילה הוא לשון חכמים.
trilliane Well-known member מנהל 5/9/21 #6 נכתב ע"י חוכך בדעתו 2: מִטְמוֹע ׁ(מ' בחיריק, ט' בשווא, ו' בחולם, ע' בפתח - אני מניח שהמשורר טעה כשניקד את ה-מ' בפתח) = שקיעה, שקיעת השמש. רובד הלשון של המילה הוא לשון חכמים. לחץ כדי להרחיב... מה המקור?
נכתב ע"י חוכך בדעתו 2: מִטְמוֹע ׁ(מ' בחיריק, ט' בשווא, ו' בחולם, ע' בפתח - אני מניח שהמשורר טעה כשניקד את ה-מ' בפתח) = שקיעה, שקיעת השמש. רובד הלשון של המילה הוא לשון חכמים. לחץ כדי להרחיב... מה המקור?
ח חוכך בדעתו 2 Active member 7/9/21 #8 נכתב ע"י trilliane: מה המקור? לחץ כדי להרחיב... המקור הוא המילון "אוצר הלשון העברית" מאת י' כנעני. זהו מילון עברי עברי ב-18 כרכים, המקבץ בין דפיו גם את המילים הנידחות ביותר. מעבר לזה ערכו זניח, לעניות דעתי.
נכתב ע"י trilliane: מה המקור? לחץ כדי להרחיב... המקור הוא המילון "אוצר הלשון העברית" מאת י' כנעני. זהו מילון עברי עברי ב-18 כרכים, המקבץ בין דפיו גם את המילים הנידחות ביותר. מעבר לזה ערכו זניח, לעניות דעתי.