אני קורבן של הפחד

אני קורבן של הפחד

רציתי לספר לכם על מקרה קשה שקרה לי היום: בימים האחרונים, מצאתי עוד פורום של תמיכה נפשית ואיך לא, התחלתי לכתוב גם בו. אחרי כמה הודעות כאלה שבהם סיפרתי על עצמי והשתדלתי כמה שיותר לענות על שאלות שחברי הפורום שאלו, קראתי היום בבוקר הודעה מאחד מחברי הפורום בה הוא כתב שהוא מאוד נפגע ממני על זה שהתשובות שלי אליו קצרות ולא ענייניות ולא תמיד אני עונה על שאלות שהוא שואל. אני, עם רגישות היתר שלי לקחתי את זה מאוד מאוד קשה. כשניסיתי לכתוב לו תשובה, זה לא ממש הלך לי כי התחלתי לבכות והרגשתי ממש רע. כאב עצום בבטן ובכלל בכל הגוף והנשמה. כאב שאי אפשר לתאר. במשך כמה שעות אחר-כך המשכתי לבכות, עם הפסקות קצרות בין בכי לבכי ולא יכולתי להפסיק לחשוב על איך שאכזבתי את אותו אדם. יותר מאוחר כתבתי לו תשובה מפורטת עם תשובות מפורטות לכל השאלות שהוא שאל. רק אחר-כך הבנתי שהתגובה שלי, הן מבחינת ההרגשה והן התגובה באותו פורום נבעו מתוך פחד נוראי, אותה חרדה חברתית איומה. הפחד הזה שמשתלט עליי ומכתיב לי איך לחיות ואומר לי שאני צריכה תמיד למצוא חן בעיני אחרים ואוי ואבוי אם אפגע במישהו. אותו פחד שעושה אותי קטנה ולא שווה כי הרי כל האחרים הם חזקים ממני ואני חייבת להרשים אותם. וככה היה גם כשכתבתי את התשובה לאותו אדם, הפחד הנוראי הזה הוא שהכתיב לי מה לכתוב באותה תשובה. והוא שגורם לי להרגיש גם עכשיו כמו סמרטוט. הראש כואב והעיניים עוד צורבות מהבכי שנמשך כל היום. די, אני חייבת לעשות משהו עם זה. הטיפול בפסיכודרמה שאני עוברת כבר לא מספיק. לטיפול פסיכולוגי דרך קופת חולים אוכל לפנות רק מינואר, כי עברתי קופת חולים במיוחד בשביל הטיפול אבל אהיה מוכרת כמבוטחת שם רק מינואר. אני לא יודעת מה אעשה עד אז. המצב ממש קשה ואני חייבת לעשות משהו עכשיו!!! ולא בעוד ארבעה חודשים. ולטיפול פרטי אין לי כסף אבל בכל זאת, אולי בכל זאת אעשה מאמץ כי המצב כבר בלתי נסבל. כפי שכתבתי בכותרת, וכפי שאפשר להבין מההודעה, אני קורבן של הפחד וזה פשוט הורג אותי. רק רציתי לשתף אתכם...

נטע-יקרה

אני לא יודעת מה הסיפור שם , אבל אני יכולה לאמר לך שאת מקסימה
את בחורה מאוד רגישה, כמוני וגם אני בתחילת הדרך נפגעתי מכאלה דברים. אבל תביני משהו את הגבת מה שהגבת, כי זה מה שמצאת לנכון לאמר, יתכן שהוא ציפה לתגובה שתפתור את בעיותיו, הבעיה היא שלו לא שלך. הוא צריך לאמר לך בכלל תודה שהגבת, והשקעת בלקרוא את ההודעה, אף אחד לא חייב לו שום דבר. אם מישהו נפגע בגלל אורך התגובה-ולא בגלל המלל-אז הוא בחר להפגע, והוא היה נפגע גם אם אני הייתי רושמת את אותה תגובה, כלומר לא נטע פגעה בו , אלא רמת הציפיות שלו מהתגובות-או הקריטריונים שהוא קבע לעצמו מה זה תגובה מספקת ומה לא. היה לנו דיון שלם על זה שאנשים נפגעו בפורום בגלל שלא הגיבו להם הרבה, אני אישית לרוב כותבת לעצמי כבר הסברתי את זה בעבר ולפעמים אפילו תגובה אחת בשבילי מספיקה כי היא קלעה למה שהרגשתי, ולפעמים עשר תגובות לא יגרמו לי להרגיש טוב יותר, למרות הרצון הטוב ואולי אפילו אהיה נבוכה, ולא אעיז לאמר שבעצם לא הבינו אותי ולמרות הרצון לעודד לא הצליחו. תיזכרי שפה במשפחת סהר אוהבים אותך, מקבלים אותך כמו שאת, ונהנים לקבל את התמיכה שאת נותנת , בדרך שאת מוצאת לנכון-את תמיד משתדלת לתמוך, ומספיק לפעמים היחס זה כבר המון, לא תמיד ניתן במלל ממש לאמר דברים שיהוו פיתרון. את נשמה ערב קסום לך מרחל-נשמה

רחל היקרה!

ההודעה שלך ממש חיממה את ליבי ועכשיו אני מרגישה מין שלווה כזאת, שבאה אחרי הכאב שקדם לה. כן, אני מבינה את זה שהעובדה שאותו אדם נפגע ממני, היא בעצם בעיה שלו ולא שלי. אבל את זה אני מבינה עכשיו, אחרי שכבר נרגעתי וההגיון חזר לדבר. כשאני מדברת על רגשות ובמיוחד כשאני מדברת על פחד או מרגישה אותו, אני לא מדברת על הגיון, כי רגש זה דבר נטול כל הגיון. לכן בהודעה הקודמת שלי לא דיברתי על אשמה אלא על פחד. כי זה כמו שכבר כתבתי מה ששולט בי ותוקף אותי כל פעם מחדש. אני רוצה לגלות לך (ולכל מי שקורא את ההודעה הזאת) שמה שמשך אותי לרעות בשדות זרים ולכתוב בפורום אחר הוא שאת אותו פורום מנהל איש מקצוע - פסיכולוג קליני ורציתי לקרוא גם תגובות מקצועיות, אולי אלמד מהן יותר. אבל אחרי יומיים שאני באותו פורום גיליתי שאין כמו התמיכה שאני מקבלת פה, אפילו שאין בינינו פסיכולוגים, עד כמה שידוע לי. כי אותו פסיכולוג שמנהל את הפורום, אמנם נותן תשובות מקצועיות וענייניות אבל אי אפשר להשוות את זה לחום ולתמיכה שאני מקבלת פה, וזה בשבילי הרבה יותר מרפא מניתוחים פסיכולוגיים לדברים שאני כותבת. תודה לך רחל, אני רוצה להגיד לך שגם את פשוט מקסימה. באהבה נטע

לנטע ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

איזה מילים אפשר עוד להוסיף למה שרחל כתבה? אוסיף רק שנראה לי שנהגת בו במידה רבה של אצילות נפש (גם אם היא נבעה מתוך פחד). אני מנסה לפשפש בראש ולחפש עוד מילים שיחזקו אותך עכשיו ביום הקשה הזה שעברת. אם אמצא - אכתוב אותן בהמשך הערב. ממני יורם

שלום יורם

השעה עכשיו חצות וחצי ובקשר למה שקרה היום ושעליו סיפרתי כאן, כבר הספקתי להתאושש למרות שזה לקח זמן. הכתיבה על זה באמת מקלה וגם דיברתי על זה עם אנשים מהצ´אט של החרדה החברתית. בכל זאת, העובדה שלקחתי את המקרה הזה כל כך קשה, כבר מצביעה על כך שבכל זאת יש לי בעיה. מישהו אחר, אם הוא היה יודע שהוא פגע במישהו, אולי הוא היה מרגיש קצת לא נעים אבל בסוף הוא היה עובר לסדר היום. התגובה הנסערת שלי למקרה הזה (שקרה עם אדם שאני אפילו לא יודעת איך קוראים לו ואיך הוא נראה) רק מלמדת אותי שאני חייבת לעבור טיפול כלשהו וכמה שיותר מהר. הפסיכודרמה, מסתבר, כבר לא עוזרת ואני אפילו לא מרגישה שם ממש שייכת. כבר הפסקתי להסתכל על הקבוצה הזאת ככלי שיכול לעזור לי. עכשיו אני מחפשת קבוצה טיפולית שמטפלת באופן ממוקד בבעיה של חרדה חברתית. אז אם מישהו מקוראי ההודעה הזאת מכיר ו/או שמע על קבוצה כזאת, אשמח לקרוא על זה כאן. נטע

למעלה