אני קטנונית?מה שעתכן בענין-קצת ארוך

אני קטנונית?מה שעתכן בענין-קצת ארוך

היינו בצימר ע"י חברה שלי. זו בחורה שהכרתי דרך תוכנת מסרים מידיים, ניפגשנו פעם או פעמיים אצלה כשהיינו בחופש במרכז. רוב הקשר הוא שיחות דרך אותה תוכנה או בטלפון. ביום חמישי בערב עשינו על האש. עשינו, בעלי ואני, הם אכלו ונהנו. הם קנו את הבשר מחנות זולה אצלנו. אני ניקיתי והכנתי את הבשרים. הגענו לשם ובעלי הכין את המנגל. אני הכנתי גם סלטים. אח"כ אני רחצתי את כל הכלים. למחרת, ערב שבת, חשבתי לאכול במסעדה. הם רצו שוב למנגל. לא היה לי חשק במיוחד, בטח לא שוב לעבוד כל כך קשה. בסוף בעלה ובעלי החליטו על מנגל. הם קנו את הבשרים מאותה חנות בעיר שלי. אמרנו להם שאני לא מוכנה לנקות את הכנפיים, אין לי חשק היום לעבוד קשה, הייתי יומיים כבר עם כאב ראש נוראי, לא שינתי בלילה ובמשך היום לא נחתי. הם סירבו לעשות את זה בטענה שאין להם כלים לנקות, מה שלא היה נכון, כי בכל צימר היו כלים לבישול או יכלו להשתמש בשלנו. בסוף עמדתי וניקיתי והכנתי את הבשר וסלט. כבר לא היה לי כח יותר. בסוף הארוחה אמרתי להם שהם ירחצו כלים. עשו חלק מהכלים, אבל כל מה שהם עשו נשאר מטונף. כמובן שהיתה עוגה שעשיתי, היא אמרה שהיא קנתה עוגה אבל כמובן שלא הוציאה אותה. בשאר הזמן, בסופו של דבר, בכלל לא היינו יחד בשום פעילות, רק בארוחת הערב. היום באו לחדר שלנו, אמרו שלום כי הם חוזרים בחזרה וזהו. התאכזבתי, כי בסופו של דבר לא היינו ממש ביחד. איך בעלי אמר, זה כאילו אנחנו היינו שם לארח אותם. קצת כועסת עליה, היא ידעה שקיבלתי את זה ליום ההולדת שלי ושאני זקוקה למנוחה, היא יודעת על מצבי הבריאותי הרופף. קצת מאוכזבת מהניצול (האם באמת זה ניצול?), מזה אני לא ממש נחתי אלא אירחתי. אשמח לשמוע את דעתכן בעניין.

ו שתי

New member
זה נמשע לי מבאס לאללה לבלות

ככה את החופשה הזו (יום הולדת, עייפות וכו') אבל זה מה שהיה. זהו. הסטוריה אי אפשר לשנות לצערנו. מה כן? בחברות כזו אני לא יודעת אם צינון יעזור, כי זו הרי חברות רחוקה. פשוט תזכרי את זה לפעמים הבאות. אני לא מהמאמינות הגדולות בלהציף, ובלדבר במקרה כזה. אם זו היתה חברה טובה- מילא, אבל במקרה הזה, פשוט נשמע שהם כנראה נצלנים או סתם לא רגישים במיוחד, ולטעמי האישי לחלוטין- חברים רחוקים שלוקים בכאלו תכונות מלבבות הם לא חברי שהיתי רוצה לפגוש לעיתים קרובות. אם סבבה לכן במסנג'ר- תמשיכי עם זה. ואם כבר לא (לנוכח הסופ"ש) אז לא. אם את רוצה להגיד לה משהו בענין- גמכן בסדר- אבל קחי בחשבון שהיא עשויה פשוט להתעלם, או לחילופין להגיב בצורה שלא תמצא חן בעיניך. זה די תלוי מה שאת מרגישה ורוצה הלאה. אני ממש מתבאסת בשבילך. לפרוטוקול, את יודעת.

lulyK

New member
חבל שככה נגמרה החופשה.

בעיניים שלי, לא היה פה ניצול. היו פה חברים שחשבו שאם הם נהנים כנראה גם את נהנית (אולי היו יכולים להתחשב יותר, זה כן). אני מתבאסת דווקא מכך שאחרי שהבהרת כמה פעמים שלא בא לך לעבוד קשה, דווקא בעלך בחר באופציה שגמרה לך את המנוחה.

בעלי היה בסדר גמור. לעשות על האש זה

לא נורא בסה"כ וזה חוסך את הכסף למסעדה. נתתי לבעלי להחליט סופית, הצטערתי שאח"כ הם לא עזרו בכלל להכין ולכן לא הצעתי להם להתחלק בתשלום על הבשר.

lulyK

New member
סליחה אם נשמע שהעברתי עליו

ביקורת. פשוט ממה שאני הבנתי הוא היה היחיד שבאמת הבין עד כמה קשה לך.

אין בעיה להעביר ביקורת, מרגע שנתתי

לו להחליט, אז זו בעיה שלי. דיברתי עם החברה גם על זה שלא בא לי לעבוד, לא כל כך עם בעלי (רק אח"כ), וציפיתי ממנה לעזור במשהו. את האמת, זה לאמשנה אם קשה לי או לא, כשכמה אנשים אוכלים, כל אחד צריך לתרום את חלקו, בעיקר אם מבקשים מהם.

עמית@

New member
לא נעים לי להגיד אבל - למה לא אמרת

וזהו? למה עמדת והכנת הכל? למה לא אמרת לבעלך *הולכים למסעדה* וזהו! חבל שלכלכ תחושותייך עכשיו תתווסף גם מצוקה וכעס.

אמרתי לו אבל הוא עשה את חישוב

העלות והעדיף לעשות על האש. מתלבטת עם עצמי אם יש טעם בכלל להגיד לה משהו או לא. הסיכויים ששוב נבלה יחד הם קלושים.

lulyK

New member
לדעתי תרדי מזה

ותזכרי בפעמים הבאות ללכת איתם רק למסעדות.

עכשיו דיברנו במסנג'ר, אמרה שהיא

עיפה מהדרך, אני אמרתי שאני עיפה מהבישולים. היא בכלל לא הבינה על מה אני מדברת. אולי היינו צריכים להיות יותר ברורים. לפחות הם שילמו על הבשר. מה שעוד היה מצחיק, היא אומרת לי שבזכותה אני בצימר, מה שבכלל לא נכון. אולי בגללה הייתי הפעם ולא בזמן אחר. את הצימר הזה, בעל הצימר רוצה לתת לנו כבר המון זמן. מה שכן, בזכותי היא קיבלה הנחה. העיקר הם נהנו, ולי היה טוב לחזור הביתה. המזרון שם היה מדהים, אני חייבת לקנות אחד כזה, שלי גמור כבר מזמן.

לא להגיד לה

זה לא יעזור בכלל. מנסיון עם אנשים מהסוג הזה, העיוורים לזולתם, היא לא תבין על מה את מדברת. ואז יש שתי אפשרויות (בהתאם לאופי שלה): א. היא תתנצל מכל הלב (ותעשה את אותו הדבר בפעם הבאה כי כזאת היא) ב. היא תתחיל להתגונן ואז את תרגישי זאת שלא היתה בסדר. קחי את הזמן ותעשי את החשבון שלך. אם כיף לך לדבר איתה - תמשיכי את הקשר מתוך ידיעה ברורה של מגבלותיו. חברים מזן הפרזיטים שווה להשאיר בהינתן ערך מוסף (חוש הומור משובח, שיחה אינטיליגנטית, דברים שאת מוכנה לשאת בעול ההכנות/ ניקיונות בשבילם מתוך ידיעה שהם תמיד יהיו עלייך). אבל את החשיבה הזאת את חייבת לעשות אחרי שיעבור זמן צינון. עכשיו זה לא זמן טוב לשקול את עתיד הקשר.

נכון. תודה לכולכן, זה בערך מה שעושה

/יעשה. הסיכוי ששוב ניפגש קלוש ביותר. אמשיך לדבר איתה במסנג'ר. אם ייצא להפגש, אגדיר מראש את מהות המפגש.

yaelia

New member
פעמיים בחיים היו לי חברים כאלה

הם כבר לא. סתם עושה חמוץ בלב וחבל. תראי איך שמתאים לך. אם לשמור יחסים בקטנה או בכלל לא. יכול להיות שבגלל שהם שילמו על הבשר הם חשבו שאתם צריכים לעשות את כל השאר?

את לא קטנונית והם לא נצלנים (בעיניי

לפחות). העניין הוא ש"צריך שניים לטנגו" - הם התנהגו כאורחים, אבל אתם אלה שהתנהגתם ב"מארחים", כלומר, לו היית מתנגדת בתוקף ושומרת על זכותך לנוח - אני מניחה שהיית נחה בסוף, לא? בכל אופן, מבאס ביותר לצאת מהחופשה בכזה מצברוח, אז משתתפת בצערך על כך... לגבי להגיד לה? תשני על זה יום-יומיים. אם עדיין אחרי זה תרגישי שזה יעזור *לך* במשהו - אז תגידי לה. אני אחת שמתקררת מאוד מהר ואחרי יומיים אני אשכח שאי פעם הייתי בחופש בכלל...

maya28

New member
אוי ממש לא נעים ../images/Emo24.gif

למה לא אמרת כלום? לא היית צריכה להסכים לכל זה. חוץ מזה לא נראה לי שה"חברים" שלכם שמו לב שמשהו לא בסדר. אני בעד לא להגיד לה כלום , ממילא אתן לא מתראות , רק מדברות . אז עזבי את זה. צר לי שלא נחת
. ובעלי לימד אותי משהו מאוד חשוב , לא כל יום נמצאים בחופש , ולכן לא חוסכים בכסף בחופשה. כמובן שהכול בגבול הטעם הטוב.

עינבלית

New member
את לא קטנונית אבל אולי יש מקום

להיות יותר אסרטיבית- אם את מכינה סלטים- להגיד לה "בואי, אני צריכה את עזרתך" ולרתום אותה לשיתוף פעולה. אם את מנקה את הבשר- כנ"ל. יש אנשים שבאמת באמת לא שמים לב שצריך עזרה, לא מרוע, פשוט מ"התעופפות". התפקיד שלך אינו לקחת הכל על עצמך אלא לדעת לבקש כשאת מרגישה שאת צריכה. הרבה פעמים אני באה לבן זוגי בטענות "למה לא עזרת לי- לא לא עשית ככה.." והוא אומר- "למה לא ביקשת???" וזה נכון. הרבה פעמים אנחנו מנסות להיות "סופר וומן" ומקריבות קורבן- את עצמנו. את השמחה שלנו, השלווה, האיזון. אנחנו לא סופר וומן, ולכן, כמו בקבוצה, וחברותא, מקובל לבקש ולקבל עזרה מהרֵעִים.

למעלה