אני קטנוני, ואין לי שום בעיה עם זה

אני קטנוני, ואין לי שום בעיה עם זה

בכל פעם שאני שומע את השיר "הייתכן", אני מעביר תחנה. אני אוהב מאוד עברית, ועברית נכונה חשובה לי. מישהו צריך להגיד לדניאל שיש לומר בַּפּעם עם פ"א דגושה ולא רפה כמו שהוא ממש מתאמץ להדגיש בשורה השנייה של השיר. זאת טעות נפוצה של אנשים שמנסים לדבר נכון ויפה, ועושים בדיוק להפך. (הפ"א רפה כשאומרים בְּפעם). הטעות הזאת הורסת לי את כל השיר. (האתר הרשמי שלו בהקמה, אז אני כותב פה באמת בתקווה שיעבירו לו את ההערה הזאת.)

איש איש וטעמו עמו.

צר לי מאד לשמוע שדבר כזה (שלדעתי הוא ממש זוטא) הורס לך את כל השיר. באופן אישי, לעולם לא הייתי נותן לקטנות שכאלה להרוס לי את ההנאה מהמוסיקה הנפלאה של דניאל. מצטער בשבילך, אך מקווה שמישהו אי שם קורא את זה, ואולי יתקן את העניין. בעיניי, כל עוד המילים מובנות, זה ממש לא מפריע אם לא מבטאים אותן נכון מדי פעם.

hodayoyo

New member
חסרים אמנים שטועים?../images/Emo60.gif

ודניאל, יאמר לזכותו, ניסה לומר זאת נכון ולי אישית זה היה נשמע שגוי אם הוא היה אומר "בפעם" עם פ דגושה.

י yuval

New member
כן. זה טיפה עצוב

שטעות קטנה שכזאת הורסת לך שיר שלם- אפשר לחשב קצת מעבר- די לשטחיות.

אם עברית תקנית נשמעת למישהו כמו טעות, זה עצוב

לא חסרים אמנים שטועים, וזה לא עושה את זה בסדר. אני לא מעריץ שלו- אבל כל הכבוד להראל מויאל שהוציא מחדש שיר שהיתה בו טעות (פשוט מקליטים מחדש מילה או שתיים). יועצי הלשון של קול ישראל ואנשי המזכירות המדעית של האקדמיה ללשון העברית יעניקו לכם בלא תשלום ייעוץ לשון לפני הקלטת השיר. תוכלו לפנות לקול ישראל: 02-5302416, [email protected] או לאקדמיה: [email protected].

עברית תקנית

יש הרבה אמנים שטועים, זה לא עושה את זה בסדר. יועצי הלשון של קול ישראל ואנשי המזכירות המדעית של האקדמיה ללשון העברית יעניקו לכם בלא תשלום ייעוץ לשון לפני הקלטת השיר. תוכלו לפנות לקול ישראל: 02-5302416, [email protected] או לאקדמיה: [email protected].

למעלה