אני קצת אחרת..

אני קצת אחרת..

במשך הרבה זמן הייתי בטוחה שאני לא טיפוס לזוגיות. אני רוצה אהבה וחום אנושי, אבל אני לא בנויה לחבר, כי לחבר יהיו דרישות. כי חבר יצפה ממני להיות מישהי מסויימת ולא יקבל את מי שאני. את השונות שלי.
אני יכולה לספר קצת על עצמי.. אני חושבת שאני בנאדם חברותי, אני נחמדה ואיכפתית אבל בפועל, אני דיי אנטיפטית.
אני לא אוהבת "חבורות", לא אוהבת יציאות למקומות הומים ולא נהנית מלהישאר ערה עד מאוחר..
מבחינתי הבילוי המושלם לימי שישי הוא להתקרבל במיטה ולקרוא ספר. את היומולדת שלי חגגתי בזה שהרשתי לעצמי לא לעשות כלום, אמא בישלה את האוכל שאני אוהבת והלכתי לישון מוקדם.
אני אוהבת את הלבד שלי. אני צריכה אותו. חצי שעה של שקט, לשבת ולבהות באוויר. בלי הצקות ובלי הפרעות. אני מסתובבת מעט מאוד עם הפלאפון בעיקר כי הזמינות הזאת מעיקה עלי. הצלצול מלחיץ אותי כל פעם מחדש..

למרות מה שמשתמע, יש לי חבר. טוב לי איתו ואנחנו יחד כבר שנתיים. הוא אהבת חיי והוא החבר הכי טוב שלי ובכל זאת, מידי פעם מגיעים הרגעים שאני מרגישה שהוא לא באמת מבין אותי. כשאני אוהבת אותו הכי בעולם אבל צריכה שהוא יעזוב אותי בשקט קצת, שייתן לי לשבת לבד עם התשבץ או לאפות עוגה. רק אני, בטרנס הפרטי שלי. כשהיה לי יום ארוך ומעייף ולכן לא בא לי לצאת עם חברים שלו. כל פעם מחדש אני מדגישה שזה בסדר שהוא ייצא בלעדיי, שיעשה מה שעושה לו טוב ושאני לא רוצה למנוע ממנו דברים. אבל אני יודעת מה טוב לי ויודעת מה אני צריכה ויכול להיות שקצת פיתחתי פחד מלצאת ממקום הנוחות שלי. שאני קצת מפחדת להתמודד עם מצבים שלא נוח לי בהם..
זה מביא אותנו לריבים, בעיקר כשאנשים מעירים לו שזה מוזר שאני לא באה או שואלים עלי והוא צריך לתרץ תירוצים עבורי. אני מרגישה שרוב הריבים שלנו קורים כשאנשים אחרים מציינים את זה שאני שונה. ושהשונות הזאת לא בסדר.

אני יודעת מי אני. עם הזמן למדתי לאהוב את עצמי. את זה שאני הולכת לישון סופר מוקדם (עשר גג אני במיטה), את זה שאני אוהבת לקרוא ואת זה שאני מתמודדת טוב מאוד עם להיות לבד. (ובכל זאת, לא עם בדידות).
אבל לפעמים הייתי רוצה להיות כמו כולם.

האם מישהו מזדהה?

האם תקבלוני למה שנראה כמו פורום האווטסיידרים?

מזדהה עם חלק לא מבוטל של מה שכתבת

זה כל כך חשוב ונהדר שאת אוהבת את עצמך כמו שאת

לגבי העניין עם החברים של החבר, אני ממש מזדהה. אני לא מסוגלת לשבת עם אנשים שאני לא מכירה ועוד לנסות להתעניין במה שקורה בלי שרמות החרדה שלי יעלו לאט לאט ויטפסו לגבהים... רק בתקופה האחרונה אנחנו מצליחים לאמץ סוף סוף את הסדר הזה של "אם יש לי כוח וזה חבר אחד אז אחלה, אם לא אז לך לבד והכל יאי"

&nbsp
מקבלים אותך באהבה ובזרועות פתוחות!

טאסנים1

New member
וואו- אני קוראת את דבריך הרגישים ומהנהנת בתוכי בהבנה והזדהות

איזו בגרות! בגיל כה צעיר להבין את אמיתות חייך. שנים רבות עברתי בחיפוש משהו שהוא לא אני
ואת כבר שם. כבוד!
מזדהה עם הכייף להיות לבד, עם הקריאה , כל כך מבינה אותך בעניין היציאות שונאת את זה.
אני חושבת שהיה לי יותר קל עם מצבי אם הסביבה היתה מסוגלת להבין ולקבל שוני.

ayaht

New member
מזדהה וחושבת שהכל תלוי זמן ומינונים.

תראי, מצד אחד, בדידות זה רע. זה לא עושה טוב לאף אחד.

מצד שני, יש הבדל בין בדידות לבין להיות לבד.

אני מנסה לאזן בין שניהם.
דברים שנראו לי מרגשים ושווים פעם (כמו בילוי במועדון) הפכו עם השנים למטרד מיותר.
סה"כ, יש דברים שעושים בתיכון, או בגיל 20, ופחות בהמשך.

גם ככה, כשכולנו עובדים, מתרוצצים כל היום ומנסים להספיק את הכל, להכנס למיטה ב 10 עם ספר זה פרס.

למרות זאת, מפגש חברים בבית קפה, שאפשר לדבר אחד עם השני ולהפגש סופסופ, רק תגידי לי מתי ואיפה ואני באה.

אני מאוד מבינה את בן זוגך.
אני נמצאת באותה פוזיציה בזוגיות שלי.
גם בן זוגי ישמח לשבת כל היום בשקט בלי לדבר עם אף אחד.
אני זו שמרגישה לפעמים כלואה מצד אחד,
ומצד שני מרגישה נהדר מכך שמתאפשר לי לשבת שבת שלמה ולקרוא ספר.

נראה לי שהסוד הוא במינון. התגמשות כלפי הצד האחר מדי פעם.
כן, הלכנו לראות פעם כדורגל אצל חבר שלו.
והלכנו גם לראות הופעות מטאל (בגללי).

נ.ב.
שונאת לדבר בטלפון ושונאת שהוא מצלצל.
זו תופעת לוואי לגיטימית אצל כל מי שעבד במוקד תמיכה טלפוני לדעתי.
זה היה מאוד מזמן אבל זו טראומה לכל החיים כנראה.
נקודת אור בכל העניין היא שמי בכלל מדבר שטלפון כשיש ווטסאפ?

schlomitsmile

Member
מנהל

והזכרת לי שיר

http://www.youtube.com/watch?v=rwI-0Kj3r-c
"יש הפוחד מהדממה,
יש המגלה בה נשמה..."

גם אני מאד צריכה את הלבד שלי

טאסנים1

New member
שיר אהוב. תודה!

אני מאד אוהבת את ריקי גל, אבל במקרה הזה מעדיפה
את הביצוע של שלמה יידוב.

טאסנים1

New member
רכשתי את הקסטה שלהם כשהייתי בצבא,

בעקבות שיר מופלא ששמעתי "הנסיך הקטן".

Reyn

New member
אפשר לשאול אותך שאלה?

אני מזדהה מאוד עם הדברים שכתבת, לא רק לגבי אופי מופנם, אלא גם לגבי השלכותיו על התחום הזוגי, והקושי להאמין שאמצא חברה שתסתדר עם אורח החיים שלי. בין היתר אני חושש להיקלע למצבים שתיארת, וזו אחת הסיבות שאני מחפש זוגיות כבר שנים ללא הצלחה - אני נמנע מראש מקשרים שאני לא רואה להם סיכוי להצליח.
&nbsp
הנושא שאני לא מתחבר אליו בדברייך הוא שאת "מטילה את האשמה" על עצמך באופן בלעדי. מהניסוחים שלך משתמע שאת "לא בסדר" בגלל שאת לא רוצה לצאת עם בן הזוג ועם חבריו, את "לא בסדר" כי את צריכה זמן לעצמך, וכן הלאה.
זה נכון שביחס לנורמה אנשים כמונו הם ה"חריגים", אבל בתוך מערכת יחסים אין משמעות לנורמה, החשיבות היחידה היא לפערים האישיים בין בני הזוג. ואלה פערים דו-צדדיים: כמו שאת שונה ממנו בכך שאת אוהבת להישאר בבית לבד - הוא שונה ממך בכך שהוא אוהב לצאת ולהיות עם אנשים.
&nbsp
וזו השאלה שלי: לא מפריע לך שבן הזוג שונה ממך במובנים האלה? מצד אחד נפלא שהצלחת למצוא זוגיות, אבל בכנות, האופן בו תיארת את הזוגיות הזו נשמע די מרתיע. אחרי שנתיים יחד את עדיין חוששת בכל יום שהקשר יכול להתפרק בגלל הפער והשוני שקיים בינכם - זה לא מפריע לך?

אני לא חוששת שהוא יתפרק

&nbsp
אני יודעת שהוא לא יתפרק.
וחבר שלי מבין אבל אני רואה עד כמה הוא מאוכזב כל פעם. ואני שומעת מאמא שלו ומחברים שלו שזה לא בסדר.
והוא מכיר אותי, הוא יודע בדיוק מי אני והוא מקבל את זה. אני יודעת. אבל תמיד יש לי את ההרגשה שלפעמים היה רוצה שאני אהיה אחרת.
&nbsp
אני גם יודעת שאם הייתי מהבחורות הפלרטטניות שיוצאות למסיבות ונהנות להיות במרכז הוא כנראה לא היה נמשך אלי מההתחלה. אבל אני יודעת שמידי פעם אנחנו מגיעים למהמורות שבהן אנחנו באמת שונים מידי.
&nbsp
האם תצא רק אם אנשים שהם כמוך בדיוק?
&nbsp
היו לנו שיחות שבהן הוא היה אומר דברים כמו - זה בסדר שזאת את. אבל את יכולה להשתנות, זה הכל בראש. במקום מסויים, אני באמת רוצה לשמח אותו ורוצה להיות בשבילו, אבל אני לא באמת רוצה להשתנות.
וכן, זה קשה. גם בשבילי וגם בשבילו.
אבל אנחנו אוהבים (אוף אני נשמעת כזאת דביקה). ובינתיים זה מחזיק אותנו.
&nbsp

Reyn

New member
אבל שוב, שימי לב מה שאלתי ומה ענית

את אומרת שלפעמים הוא מתאכזב ממך ורוצה שתהיי אחרת, ולפעמים אמא שלו וחבריו אומרים שאת לא בסדר. נשמע שלא רק הם חושבים כך, אלא גם את מרגישה כך לגבי עצמך. את יוצאת מנקודת הנחה שהאופי שלך לא תקין, וצריכה לקוות שאנשים אחרים "יסלחו לך" על מי שאת. אני אומר שאין על מה לסלוח, השונות שלך היא לא פגם, אלא אופי מסויים. האנשים סביבך לא צריכים לקבל אותך למרות האופי שלך, אלא בזכות האופי שלך.

ולא רק זה - האנשים סביבך צריכים לעמוד באותו מבחן שאת עומדת בו מולם. לא מספיק שאת תמצאי חן בעיניהם, הם צריכים למצוא חן בעינייך. לכן שאלתי דווקא מה את מרגישה על השונות של החבר, לא מה הוא מרגיש על השונות שלך. אבל החמצת את השאלה של,י כי את רגילה לחשוב שרק את שונה, והוא הנורמלי. אני אומר שזה לא כך. הפער בינכם הוא דו-צדדי, וכמו שהחבר יכול להיות מוטרד מכך שאת לא יוצאת לבלות איתו, את יכולה להיות מוטרדת מכך שהוא לא יושב איתך בבית, או נותן לך זמן לבד. ההעדפות שלך לא פחות חשובות משלו, ונשמע שהן קצת נדחקות הצידה בגלל ההנחה שאת לא בסדר.

אגב, אני אומר את כל זה עם הסתייגות: יכול להיות שיש חלקים באופי שלך שמפריעים לך לנהל חיים טובים יותר עבורך - ולא רק חיים נכונים יותר בעיני אנשים אחרים. במקרה כזה אין בעיה שבן זוג או חברים יעזרו לך להגיע למקום טוב יותר. אבל לא מנקודת מוצא של "אני לא בסדר והם נאלצים לסבול אותי", אלא "אני מגניבה כמו שאני, ויכולה להיות עוד יותר מגניבה כשאני עם אנשים שמתאימים לי".

ההעדפות שלי בנושא "עם מי לצאת" הן עניין מסובך, ואני לא רוצה להשתלט על הדיון. אז רק אפנה אותך לפוסט שכתבתי בנושא (אם מתחשק לך לקרוא, לא חובה כמובן), שעונה בעקיפין לשאלה ששאלת, וגם מתקשר לדיון הנוכחי.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=3359997

אתה צודק, לא חשבתי על זה מהזוית הזאת

&nbsp
תמיד הרגשתי אאוסיידרית. נהניתי מהיותי כזאת אבל היה לי ברור שאאוטסיידרים צריכים להשתלב בחברה ולא להפך.
&nbsp
קראתי מה שכתבת ואני כל כך מזדהה איתך. זה מדהים כמה אתה טיפוס כמוני.
לפעמים אני שמחה שחבר שלי לא כמוני. לפעמים אני אפילו שמחה כשהוא הולך ואני נשארת בלעדיו (יחד עם מלא רגשות אשמה) ולפעמים הוא נשאר איתי ואנחנו רואים ביחד בנות גילמור (שאני לא יודעת אם אתה מכיר אבל זאת סדרה אדירה וסופר נשית) ואז אני מעריכה אותו אפילו יותר.
&nbsp
אני מקבלת את זה שהוא לא כמוני, פשוט לפעמים אני קצת מצטערת שאני לא כמו כולם..

Reyn

New member
שיערתי שתזדהי :)

אני מניח שכולנו, החריגים, מצטערים לפעמים שאנחנו לא דומים יותר לכל השאר. יש כאלה שמנסים להשתנות, ויש שטוענים שהצליחו, למרות שאני תמיד מתקשה להאמין בכך.
בהנחה שלא מעוניינים להשתנות באופן בסיסי, אני חושב שצריך להעריך את עצמנו ולראות את הצדדים החיוביים באופי המופנם; לא להרגיש נחותים ביחס לשאר. :)
&nbsp
כמובן שאני מכיר את בנות גילמור, סדרה מעולה עם דיאלוגים אלוהיים.
&nbsp

Crazy Harlequin

New member
אני דווקא יותר מצטער שאין עוד אנשים שדומים לי

מאשר שאני לא דומה לכל השאר. אני לא מתכוון רק לאופי המופנם (למרות שגם זה), אלא באופן כללי לכל הדברים שעושים אותי שונה מרוב האנשים. אף פעם לא רציתי להיות כמו כולם, רק להכיר יותר אנשים שיכולים להבין אותי ולהזדהות איתי. יש לא מעט נורמות חברתיות שעושות לי בחילה ואני לא מצטער בכלל שאני לא מתאים את עצמי אליהן. אני כן רוצה להיות שייך, פשוט לא בחברה המיינסטרימית, אלא בין אנשים שאני באמת מרגיש כמו אחד מהם בלי להסתיר שום חלק מהאישיות שלי (לרוע המזל עוד לא יצא לי לפגוש קבוצה כזאת).

Reyn

New member
זה נכון מאוד

גם אני מרגיש כך. מבחינה רציונלית אני יודע שהיה לי טוב יותר להיות כמו כולם, אבל מבחינת רגש אני נוטה להירתע מהרבה נורמות, ומעדיף את אורח החיים השקט שלי. ואכן חבל שאין יותר אנשים שחולקים את אורח החיים הזה (למרות שאם היו יותר מדי, הוא כבר לא היה חריג
). גם לי חסרה קבוצה אחת כזו של אנשים שארגיש באותו ראש כמותם.

למעלה