אני קצת מבולבל

patetta

New member
אני קצת מבולבל

החידה הזו נמצאת בהרבה גרסאות אבל זו הגרסא ששמעתי ונדמה לי שיש בה טעותף אדם עומד בנתניה ויורה שני זיקוקים בו זמנית אחדד בתל אביב ואחד בחיפה מבחינתו הזיקוקים נורים בו זמנית באותו זמן מטוס טס צפונה מכיוון אילת ורואה את הזיקוקים כשהוא בבאר שבע איזה מהזיקוקים הוא יראה קודם? אני הדיוט בתחום אבל כשרמזו לי להתיחס לתאוריה של איינשטיין הנחתי שהזמן של הטייס עובר לאט יותר והוא לא יראה את הזיקוקים בו זמנית אלא קודם את הזיקוק שנורה מתל אביב ואז את הזיקוק מחיפה התשובה שקיבלתי היא שבגלל טרנספורמצית לורנץ הוא יראה קודם את הזיקוק החיפאי. עשיתי בדיקה באינטרנט ולמיטב הבנתי זה יקרה רק אם הוא בדיוק בין שני הזיקוקים ולא בבאר שבע. האם אני צודק?

JiyuuKi

New member
זה לא הגיוני

אין לי כח אפילו לחשב, אבל אינטואטיבית, אם המטוס טס במהירות נמוכה הוא יראה מן הסתם קודם את הזיקוק שיותר קרוב אליו.. אולי אם היית מגדיר לו את המהירות. אבל גם אז, אני בספק.

אחמס1

New member
את זה של ת"א

אם כי בגלל טרנס' לורנץ הוא לא יראה אותם נורים באותו זמן כמו שראה האיש בנתניה. ובכל זאת כיוון הטיסה הוגדר צפונה, ומכיוון שחיפה צפונית מת"א הזמן בה הוא "מאוחר" יותר.

JiyuuKi

New member
רגע.. אם הזמן מאוחר יותר

אז הוא לא אמור לראות שהטיל החיפאי נורה קודם? (הרי אם אצלו השעה חמש, הוא יראה למשל את חיפה ב5 עשרים, כשהטיל בשמים). אם למשל הוא היה באמצע הדרך בינהן, הוא היה רואה את זה של חיפה ראשון, לא?

אחמס1

New member
זה לא עובד ככה

אם בשעה 12:00 לפי שעון המטוס הוא היה מעל ב"ש, ובשעה 12:00 לפי שעון נתניה נורו זיקוקין בחיפה ות"א. אזי, המטוס יראה שהזיקוק מת"א נורה קצת לפני 12, והזיקוק החיפאי נורה קצת אחרי. לא שהוא יראה את הזיקוק של ת"א לפני 12, כי לוקח לאור שלו זמן להגיע עד ב"ש, ואמור לפצות על הפער הזה.

למעלה