אני קצת צעירה בשביל הפורום הזה אבל.

איימוש

New member
אני קצת צעירה בשביל הפורום הזה אבל.

אימא שלי איבדה היום תינוק ואני לא ממש יודעת איך להגיב. היא בד"כ אדם שמח וחייכן וכבר דיברתי איתה על זה אבל עדיין אני לא יודעת מה לעשות. לצחוק על זה איתה? כדיברנו אז שאלתי אם היא בכתה והיא אמרה שלא אבל היא נשמעה מאוד עצובה אבל גם דיברתי איתה על איך האח הקטן שלי הגיב ונראה לי שהיא חייכה (דיברנו בטלפון). אתם בטח תגידו לי שזה ממש תלוי בבן אדם איך להגיב אבל בכל זאת מנסיון אישי שלכם, מה לעשות?

karen01

New member
מה לעשות?

איימוש יקרה, כמו שכתבתי לאוהד - אין עצה שטובה לכולם. אבל זו אמא שלך, שאת אוהבת והיא אוהבת חזרה, ונראה לי הכי טוב לדבר איתה ולראות אם זה מתאים לה או לא. תביני שבטוח היא תעבור עכשיו תקופה קשה, אבל יש סיכוי שדוקא בגלל זה יעזור לה מאוד שתאהבי אותה ותדברי איתה ותצחקי איתה - גם על זה וגם על הדברים הרגילים של החיים. אני מניחה שמתישהו היא תחזור להיות אדם שמח וחייכן, אבל זה עלול לקחת קצת זמן. תני לה להיות גם עצובה, זה מותר ונורמלי, וזה חלק שתהליך ההחלמה. אני מניחה שהיא מצידה גם דואגת לך - איך את לוקחת את זה ואיך זה משפיע עליך, וזו עוד סיבה לדבר על זה. שיהיה לשתיכן בהצלחה.

הרמוניה

New member
רוצה להוסיף עוד משהו קטן...

שבאמת חשוב לתת לאמא שלך להרגיש כל מיני דברים ולא להיבהל אם היא עצובה או עצבנית לדעת שזה לא התפקיד שלך לשמח אותה תמיד.... ולתת לה את הזמן והמרחב שלה אבל לא פחות חשוב לקחת גם מקום לעצמך כי בטח גם לך יש כל מיני רגשות בקשר לענין-והם לא חייבים להיות דומים לרגשות של אמא שלך בהכרח.... ומותר לך גם לכעוס או להתעצבן אם הדברים לא הולכים כמו שרצית ולמצוא אנשים שמבינים אותך לדבר על זה.... הרמוניה

למעלה