אני רואה שאין שום דבר חדש כאן אז...

אני רואה שאין שום דבר חדש כאן אז...

אני רוצה להוסיף כאן כתבה על חירשים שקראתי באיזה אתר. זה מסופר על יחס הרבנות לחירשים. אחרי שתקראו את זה... יש לי שאלה: האם אנחנו מסוג ב´?!?!

black_magic

New member
כל הכבוד על היוזמה!!!

כתבה מעניינת.. אני מוסיפה אותה לרשימת הלינקים..

וואי איזה מגעילים

מה זה היחס הזה?? אני ממש מבינה את הכעס של הזוגות החירשים- זה ממש מעליב לקבל יחס כזה מאנשים, ועוד מרבנים! הרי הם אמורים ללכת לקראת הזוגות שרוצים להתחתן ולעזור להם ביום המאושר שלהם, לא? אני מקווה שבעקבות התלונות של הזוגות היחס של הרבנות ישתפר..

המרחפת

New member
הסיבה ליחס של הרבנים

היא פסוק כלשהו בו כתוב ש"חרש, שוטה וקטן" פסולים לנישואים. הסיבה? כיוון שבאותם ימים בהם נכתבו כל החוקים האלו, לא הייתה דרך לתקשר עם חרשים ולכן, גם לא הייתה האפשרות לחנכם (למרות שלא הבנתי מדוע זה בלתעי אפשרי לחנך קטן. כנראה הכוונה למשהו שונה מכפי שהבנתי). אבל, המצב השתנה, וכיום ניתן לחנך וללמד את החרשים, ואני במצב שהשוני היחיד הוא השמיעה. לא כולם מבינים את זה... אני זוכרת שהיה תחקיר בתוכנית טלוויזיה בנושא, זוג חרש לקח עמו מצלמה נסתרת לחדר בו הרב דיבר איתם בנושא הנישואים והכתובה. זה היה איום ונורא. הרב עשה להם בדיקת שמיעה (בשביל מה? אם הם חרשים, הם אינם מנסים לטעון שהם שומעים, ואם הם שומעים, אין להם אף סיבה שבעולם להתחזות לחרשים). הוא גם דיבר איתם כשידו מכסה את פיו (כבדי השמיעה זוכרים את שיעורי הדיבור האלו, בהם הקלינאית מכסה את פיה. אחד הרגעים המתסכלים ביותר בשיעור, מלבד הרגעים בהם לא הייתי מסוגלת לבטא משהו לשביעות רצונה). הנורא מכל היה, כאשר הראו את הרב מכסה את פיו בידו, כדי שלא יראו שהוא צוחק. הוא פשוט צחק עליהם. ישנה אפשרות להתחתן בנישואים אזרחיים, בהם לא צריך לעבור את מסכת ההשפלות של הרבנים (לא רק לחרשים יש להם יחס לא ראוי), אך זו לא אפשרות שעומדת בפני כל החרשים- רבים מהם מעוניינים להנשא בנישואים אורתודוכסיים, והחלו לחפש בנרות רבנים הנחשבים לכאלו שאינם מפלים. זה קשה, כי אדם כשהוא מתחתן, מוגבל לרבנות בעיר בה הוא חי. אם אני, כחולונית, ובן זוגי נהרייתי, שמענו שבבת ים יש רב המעניק יחס יפה ומכובד, זה יהיה קצת בלגן לדרוש להנשא אצלו.... ואכן הפתרון הכולל הוא הבאת הבעיה לתשומת ליבה של הרבנות, ודרישה לשינוי היחס, ומיד.

brbrita

New member
זה ממש יחס מגעיל...

אני לא מבינה למה הם מתייחסים אלינו כך... רק בגלל שיש לנו בעיות בשמיעה... זה לא הגיוני.... אני שואלת אם גם עושים כך לעיוורים...??

המרחפת

New member
ברבריטה, אם תקראי שוב את ההודעה

שכתבתי, כתוב בדיוק מדוע היחס- פעם לא היה ניתן לחנף חרשים, ומכיוון שלא היו מחונכים ולא הייתה להם אפשרות ללמוד, היו פסולי חיתון. מדוע גישה זו נהוגה גם היום? לא ברור. עיוורים יכלו לשמוע, כלומר שיכלו לתקשר איתם. יכלו לחנך אותם, יכלו ללמד אותם. לכן, יכלו גם לחתן אותם.

ואם לבן/בת הזוג של העיוור

יש מחלה אסורה לפי התורה, שהעיוור לא תמיד יכול להבחין בה - כמו צרעת? נדמה לי שכתוב בתורה שמי שיש לו שתי בהרות הוא בחזקת מצורע, ואסור לו לבוא בקהל ה´. העיוור יבחין בזאת?

בגלל זה אני אתאיסט

התורה מתייחסת אל חרשים כמו אל אידיוטים, ויש הרבה מאוד חרשים מהוקצעים וחריפי שכל. רואים בפורום.

liran b

New member
יש לי שאלה אחרת..

דבר ראשון זה מראה כמה הרבנות של ישראל היא לא בדיוק שיוויונית.. ועכשיו יש לי שאלה.. אם אני רוצה להתחתן עוד כמה חודשים... ואני שומע רק באוזן אחת מה יעשו לי את אותן בעיות?

יבדקו את השמיעה שלך

אם יהיה נדמה להם שאינך מבין, ייתכן שיעשו אותן בעיות סע לקפריסין.

LordNor

New member
לא יעשו לך בעיות... ממזמן הם למדו

לקח... ותוכל להינשא דרכם בלי שיגרמו לך בעיות... אל תיסע לקפריסין כדי להינשא בנישואים אזרחיים...כי ככה אתה לא מדגיש את ערכך כיהודי... עלייך להינשא ע"פי ההלכה היהודית!!! כל עוד אתה יהודי! ותישאר יהודי לכל החיים...

LordNor

New member
אני לא מטיף... כל יהודי צריך לעשות

נישואים לפי ההלכה... ככה הוא מגדיר את עצמו כיהודי...

liran b

New member
דבר ראשון..... ועוד כמה דברים

אתה ובייחוד אתה לא תגיד לי איפה להתחתן ועם אני רוצה אני יהגר לארה"ב או כל מדינה אחרת וישנה לי את האזרחות שלי... אני יהיה יהודי כל החיים אבל זה לא אומר לי שאני לא יכול לעשות מה שאני רוצה אם בא לי אני יטוס ללאס וגס כדי להתחתן. :)

שאלה טובה...

אמת גם אין לי מושג... אני חושבת שזה בסדר כששומע באוזן אחד... כשלא שומעים בשתי אוזניים אז יש בעיה.

LordNor

New member
נדמה לי שכבר הייתה כתבה על זה מזמן

אם אני לא טועה.... אבל היום חרשים יכולים להינשא דרך הרבנות בלי לסבול עלבונות.... ואפשר גם לבקש תרגום בשפת סמנים בזמן החתונה... (אני כמעט בטוח שהייתה על זה כתבה מזמן....) וגם לא כתוב בתנ"ך כמו שמישהו אמר שחרשים זה "רע" רק שכתוב שאסור לפגוע בגר,אלמנה,יתום,חרש וכ"ו.. ואסור לצחוק עליהם.... תתפלאו שזה כתוב בתנ"ך...

שוטה, חרש וקטן - דין אחד בהם

כל בקי בהלכה יעיד על כך ומאוד נחמד בקפריסין. כל זוג יבחר לעצמו את הדרך שהוא רוצה להתחתן.

למעלה