אני רואה שאנשים כותבים פה...

סלוף העֻבדות!!!

כניסה: 15 ש"ח כולל משקה חם. 2 ש"ח השתתפות בהוצאות אבטחה!!! יונת היונים

Justin Angel

New member
כן היא כן.

היותו של יוצר פאגאני, היא סיבה מספקת לפרסם בפורום קהילה פאגאני שירים שלו. אם יוצר פאגאני כותב שיר שלטעמו מתאים לפרסם לכלל הקהילה, אז כל הכבוד לו. כמו שאני פירסמתי לפני יותר משנה שירי אהבה בפורום. טל, יש הרבה דברים שלא קשורים לפורום שצריכים להימחק אבל מנהל הפורום, ארי-אל, במילואים והמנהל השני הוא פיקטיבי גרידא. כמו שאמרתי, יוצר פאגאני שיחליט שהוא רוצה לחלוק עמנו משיריו מוזמן לעשות זאת בפורום גם אם השירים לא באופן מובהק פאגאנים. כפורום קהילה אנחנו פתוחים לרחשי ליבם של חברי פורום. אל תתווכח איתי, אתה יודע שאני צודק, רק אם זה מפאת היותי אני. ואם יש לך בעיה עם זה <צונזר היות וביקשו ממני להיות נחמד ולא-מאיים לאנשים בפורום>. ברכות זוהרות

suki da yo

New member
אתם יודעים מה

אני חושבת שגם טל וגם ג'סטין טועים הפעם. כי אמנם זה פורום פאגאניזם בישראל, אבל הוא לא כל כך פורום דיונים כמו פורום קהילה ובפורום קהילה , חברי הקהילה צריכים ויכולים לדון על דברים שלא שייכים באופן היסטרי לטופיק הפורום. אני לא חושבת שהעובדה שפורסם פה שיר ( והטח כשמדובר בדבר כל כך אישי, שבחרו לחלוק איתנו ולא עם אף אחד אחר) הופכת את הפורום ותוהו ובוהו, ואני חושבת שכל עוד לא מדובר בעניין יומויומי של " בוא נדבר כאילו זה פורום בני נוער או משהו" אז מה רע בקצת קהילתיות, אם זה בעצם מה שאנחנו מנסים לעודד פה?

L e s t a t

New member
אני חושב שאת היא זו שטועה

הקהילה הפגנית הישראלית, היא כמו שכרמית הגדירה פעם "פרח המנסה להיאבק על חייו בשלג ולצמוח" (לא מילים מדוייקות), אם אנחנו נתחיל לקשקש על נושאים שלא קשורים (כמו תוכניות טלוויזיה או שירים לא-פגניים) אנחנו רק נוסיף לשלג הזה ולבסוף יהיה לנו כאן צמח ששוב קבור. יש קהילתיות ויש פורומים לשירים אישיים, לא צריך לערבב ביניהם. אם מישהו רוצה לפרסם כאן שיר ולהביע את רגשותיו, כל מה שאני מבקש הוא שהשיר יהיה שיר בעל אופי פגני. זה מה שאני עושה.

יש לי רעיון

בואו נמלא הפורום בהודעות על מה צריך להיות בפורום, ואז הדיונים הפגניים האמתיים יהיו מחתרתיים גם בתוך הפורום, כמו בעיר נוצרית טפוסית בשלהי ימי הביניים

TheBlueOne

New member
טל- יש לך תפיסה מעוותת

לגביי מהי קהילה. אם כבר אז הדבר היחידי שהיא הייתה צריכה לעשות זה לשים סמל של אוף טופיק (גם זה בספק) ולומר שלמרות שהשיר לא כל-כך פגאני באופיו היא מעוניינת לפרסם. קהילה היא קבוצת אנשים תומכת ובונה אשר יש לה אינטרס ומכנים משותפים. הקהילה הפגאנית היא לא רק אנשים בעלי בסיס משותף באמונה. אנחנו קודם כל בני אדם ואח"כ פגאנים- משמע, הפאגניות היא חלק מהוויתנו ולכן זה לא צריך לעשות כזה רעש כשחבר בקהילה בוחר להביע את עצמו ולשתף את הקהילה. זה מה שבונה אותה! - עצם העניין שאותו אדם מרגיש כל-כך קרוב לקהילה ושהוא יכול לשתף. תחשוב על זה. שבת שלום!

אני מסכים. אבל עכשיו, בבקשה,

בואו נפסיק להתווכח על זה. אנחנו שוב נגררים לויכוחי סרק ארוכים וחסרי משמעות וזה סתם מעכיר את האוירה בפורום.

Justin Angel

New member
אני לא מסכים עם מה שאמרת...

לפי דעתי אנשים שמדברים על מה הרעיון מאחורי הקהילה זה דבר מאוד חיובי ולא דיון סרק, רק חבל שזה תקוע באמצע שרשור על שום-דבר. אם תעבירו כזה דיון לשרשור חדש, ייטב לכולנו ולשרשור.

אני מסכים איתך, ברמה מסוימת.

אני חושב שדיון על מהות הקהילה - מתוך רצון אמיתי לעצב אותו ומתוך דאגה לקהילה - הוא חשוב. הבעיה היא כשנטפלים לקטנות ולא מדברים על התמונה הגדולה. עוד בעיה היא שבזמן האחרון דיונים בפורום נוטים לגלוש לכיוון פסים אישיים, עלבונות ודברים מגעילים שכאלו, שלדעתי מקומם לא כאן. כנראה אני פשוט מפחד שזה יקרה שוב... אם כך, אני אפתח שרשור חדש ואבהיר בו את מהות הדיון.

suki da yo

New member
אני לא מדברת על זה

ולא אמרתי שדיוני "ראית אתמול דוסון" מקומם בפורום. אבל זה פורום קהילה , והמטרה שלו היא לפתח קיהלה מגובשת. ואת זה לא עושים ע"י הגבלת נושאי השיחה. אני חושבת שווירדי פה, שרסמה שיר כ"כ אישי, גרמה לכולנו להרגיש יותר קרובים אליה, וזו המטרה. אם היא היתה אומרת " ואי אנשים, תראו, עשיתי עגיל בטבור", לא הייתי בעד. מה גם, שהרבה אנשים אומרים דברים שלא קשורים ישירות לנושא הפורום ( ליאת שבאה לספר על התירונות היא דוגמא טובה לאיך קהילה היא קהילה ולא רק דיונים, וגם היה פה יומולדת אחד או שניים, אם אני זוכרת נכון, ואני שסיפרתי כשעברתי את הטסט...) ככה זה טל, ואני לא חושבת שאפשר יהיה לעצור את הקהילה הזו מלהיות קהילתית בלי לעשות פה דיקטטורה.

Weirdi

New member
מה לעשות...

אתם צודקים. לשיר אין שום קשר לפורום. לא ממש חשבתי על זה באותו רגע אבל עכשיו אני באמת מצטערת שכתבתי אותו פה.. לא רציתי להתחיל ויכוח.. פשוט... לוידעת... רציתי לקבל תגובה כלשהו עליו כי אני שומרת אותו לעצמי מלא זמן...

לא צריכה להתנצל.

אם מישהו צריך להתנצל זו בהחלט לא המוזרונת. גם אם זה לא היה ממש קשור לפורום, מן הראוי שחברי הפורום ינהגו בשירים אינטימים ורגישים של אנשים בכפפות 75% משי לכל הפחות. אבל להבא גם אני אזכר. ובהזדמנות זו סליחה על חשיפת היתר. (וההזמנה של רובין ממילא היתה בשירשור שרלוונטיותו הוטלה בספק, והיא נוגעת לשלשה מחברי הפורום שיקריאו בערב זה מיצירותיהם הפאגאניות!
לכן, כאמור נשמח ונצהל לראותכם שם.)

Dia Leoghann

New member
שלום ווירדי!!

תודה Weirdi שחלקת עמנו את השיר שלך ואת הגיגייך. אני מקווה שהתגובות של כמה אנשים כאן לא ימנעו ממך לעשות זאת שוב. וכמה תגובות: האם היותה של כותבת השיר חברת פורום כחודש בלבד זו סיבה מספיק מוצדקת למנוע ממנה לכתוב כאן שירים? לדעתי לא. האם לא יכול להיות שכותבת השיר רואה בשיר שלה קשר הדוק לפגאניות בעוד אנחנו איננו יכולים לראות את אותו הקשר כיוון שלא אנו כתבתנו את השיר, או כיוון שראיית הפגאניות שלנו שונה מהאופן בו כותבת השיר רואה את הפגאניות? לדעתי, יכול מאוד להיות. לפי תפיסתי כתיבת שירים, מכל סוג – בעלי אופי פגאני או בעלי אופי אישי – זו עבודת אלים רמה ונשגבה, אדירה ונפלאה, ואני מלא קנאה באנשים שיכולים לכתוב שירים 'שעושים צמרמורת' כמו השירים של עינה, אני יהונתן ורובין, ומלא קנאה באנשים אמיצים, כמו ווירדי, שמסוגלת לחשוף את הגיגי ליבה בצורה שירית ויפה בפני כולנו. בקהילה שלנו, על פי תפסתי, יש מקום נכבד ונשגב למשוררים (גם אם הם לא כותבים שירים בעלי אופי פגאני – מהו שיר בעל אופי פגאני ומה איננו כזה?) וממש לצדם שמור מקום נכבד למספרי הסיפורים, גם אם סיפוריהם אינם פגאנים כל-כך (או בכלל...). לא שאני הופך את ווירדי למשוררת, אבל יתכן שהיא בדרך הנכונה (לא מתפקידי לשפוט...) ועלינו לתמוך בה ולעודד אותה ואת שאר כותבי השירים ולא לדכא אותה ולמנוע ממנה לשתף אותנו שוב בשיריה. נראה לי שזה מה שרציתי להגיד... בהזדמנות אכתוב מאמר על משוררי קדם וחשיבותם, וגם המשוררים הפגאנים של ימינו, כמו האבוריג'ינים באוסטרליה.

למעלה