אני רואה שיש נפשות חדשות

*GormE*

New member
תתמודד

ואם זה לא herr אז ההתלהבות שכחה מפני שזהו תואר של כבוד בגרמנית

Her Circulation

New member
תואר של כבוד בעיניי אנשים מסויימים

,בעיניי "מר" לא מרמז על כבוד. ואם זה היה herr זה היה לחלוטין חסר משמעות, או לפחות רחוק מאוד ממטרתי.

*GormE*

New member
לא בדיוק "מר". אדוני, כבודי. יש בזה

נימת כבוד. אבל זה לא משנה אם ממילא לא התכוונת לכך, לא?

Her Circulation

New member
את\ה דובר\ת גרמנית ?

אני לא. אבל בשעמומי בדקתי שוב והפירוש המדוייק הוא "מר"\"אדון". השימוש הנפוץ הוא שאחר התואר בא שם המשפחה, אך אני מניח שבדומה לאנגלית משתמשים במילה גם כתור "אדוני". אני זוכר שקראתי פעם ספר באנגלית ולא הבנתי מדוע המילה "Frau" מופיעה שוב ושוב.

*GormE*

New member
אני לומדת גרמנית.

וזה היה בשיעור הראשון וככה הסבירו שם ולפעמים משתמשים ב"frau" כשם כבר נתקלתי בספר שלאחת הדמויות קראו ככה הורים לא מחוכמים כל כך לא אקרה לבת שלי "בחורה"

Her Circulation

New member
לומדת גרמנית

כי משפחתך במקורה מגרמניה ? או עניין אישי ? בתיכון ? מכון גתה ?

*GormE*

New member
כי אני חולה על השפה

ועל גרמניה בכלל גם חשבתי לבלות שם זמן מה אחרי הצבא אז עדיף שאהיה מוכנה יש לי מספיק זמן ללמוד במשך השירות וכן, ההורים דוברים גרמנית אז יוכלו לסייע לי

Esmena

New member
לא נעים לי,

אבל את לא מרגישה ביזארית במקצת עם האהבה הזאת בארץ?

*GormE*

New member
למה ביזארית?

אני מצטערת לנפץ את המיתוס האהוב הזה שכולם נאצים שונאי יהודים אבל מעולם לא ראיתי מדינה סובלנית כל כך כמו גרמניה. בשני ביקורי (והתרוצצתי הרבה בשניהם) לא ראיתי אף לא סממן אחד לתת תרבות ניאו נאצית ומכל הגרפיטים הרבים לא היה שום צלב קרס מקסימום אנטיכרייסט ולמעשה, השנאה וההכחשה של הגרמנים לעצמם בתקופת מלחמת העולם השנייה איפשרה הקמתה של תרבות מודרנית אמיתית, אינדיבידואלית חופשית והרבה יותר מעניינת מכל שאר העולם, שבסך הכל מחקה את עצמו.

Esmena

New member
או, דווקא הייתי בגרמניה פעמים רבות

ולא, לא נתקלתי בנאצים.אבל גם לא מצאתי אותם חביבים וכו´. זה פשוט מעין טאבו שכזה( אני זוכרת שהייתי בכיתה ו´ וצפיתי בטלוויזיה הגרמנית ולמדתי מלים משם . הסביבה לא התלהבה מזה).

למעלה