אני רוצה לאמץ חתול או חתולה אך

• פותח הנושא ozir
  • פורסם בתאריך

ozir

New member
אני רוצה לאמץ חתול או חתולה אך

אני מפחד שוב מהבעיה שאם הם באים לליטוף לאחר 3 שניות אתה זוכה לנשיכה או שריטה כי נמאס להם או משהו בסגנון (לא ממש יודע למה).

גידלתי 2 חתולים לפני כמה שנים.

למה זה קורה?
מה עושים כנגד?
מאמצים רק חתולים נדירים שלא סובלים מהתופעה הזו?

שאני מאמץ חתול מה צריך לדאוג לגבי חיסונים ועוד דברים שצריך לדאוג לפני האימוץ?

sashalola

Well-known member
אולי חתול בוגר או זוג

גורים זה הימור. אי אפשר לדעת.
הגור שהבאתי לאבא שלי היה מלאך ממושמע עד גיל חצי שנה,
ואז הוא התחיל פתאום ללא כל סיבה בהתנהגות שאתה חושש ממנו.
יושב מתלטף, מגרגר בכיף, ופתאום בום, נשיכה או מכה מדדמת מהציפורניים.
שני הגורים שגדלו אצלי, כיום בני 10, מעולם לא נשכו ולא שרטו איש.
כאשר מגדלים שני גורים ביחד לפעמים זה מונע את התופעה.
אולי כדאי לשקול לאמץ חתול בוגר שהתנהגותו ידועה, למרות שגם זה לא בטוח במאה אחוז משום שהחתול יכול לשנות התנהגותו רק מעצם המעבר.
עדיף פשוט להיתכונן היטב לאפשרות הזאת ולעבוד מראש על מניעת התופעה.
וישנם דרכים.

ozir

New member
אפשר הסבר ל

"לעבוד מראש על מניעת התופעה.
וישנם דרכים"

sashalola

Well-known member
אנסה

כאשר מדובר בגורים
הא-ב והיסוד למניעת התופעה זה לא לאפשר לגור לשחק עם הידיים שלך
כאשר גורים גדלים עם האמא והשגר, הם מתאמנים ביניהם במשחקים שמדמים צייד וקביעת מעמדות בקבוצה. הם נושכים והולכים מכות וצדים זה את זה.
כאשר הגור מופרד מהשגר ואמו, הגור יתאמן עליך, ואין כמו קפיצות על כפות הידיים ונשיכות האצבעות לדמות צייד מוצלח

אסור בשום פנים ואופן לאפשר לגור לשחק עם הידיים שלך!
כדי שהגור יוציא מרץ ויספק את יצר הצייד שלו, יש לשחק אתו באמצעות צעצועים.
לזרוק לו כדורים, עכברוני בד, לשחק בניפנוף חכות וכל משחק שאינו מערב את אברי הגוף שלך.
אם קורה והגור "מתנפל" על כפות הידיים, יש לקפוא במקום, לא לזוז, להגיד לא! קצר ואסרטיבי עד שהגור מבין שהיד "מתה" ושום משחק מהנה לא ייצא לו מזה.
אותו כנ"ל אם הגור מנסה לצוד כפות רגליים. לעמוד, לצעוק לא! עד שהגור הולך למקום אחר.
כאשר הגור בא לשבת ולהתפנק עליך, שים לב לשפת הגוף שלו.
אם הזנב שלו עדיין בתנועה, או שהאוזניים משוכות לאחור, או שהעיניים שלו פקוחות והאישונים מורחבים, סימן שהוא עדיין מוכן לאקשן. ואז אתה צריך לקום או להרחיק בעדינות את הגור ממך.
אם הוא בא רפוי ומגורגר, ונמרח עליך, אתה יכול ללטף ולפנק אותו כל זמן שהגור רגוע.
ברגע שאתה מרגיש איזשהו מתח או ערנות בגופו הפסק את הליטוף מיד.
זאת לא תורה כל כך מסובכת רק דורשת מעט תשומת לב.
אם אתה ובני ביתך תהיו עקביים, הגור ילמד מה מותר ומה אסור לו לעשות עם בני אנוש.
כמובן שגידול שני גורים מקל על כל העניין משום שאז הם מתאמנים זה על זה ויש להם פחות צורך לצוד אותך.
חתולים בוגרים דורשים רגישות גדולה יותר לזיהוי הרגע הקריטי שבו הם עלולים פתאום לנשוך או לתת מכה עם הציפורניים.
יש כאלה שזה מוטבע בהם וכלום לא יעזור. כמו שחווית בעצמך.
במקרה הזה, שוב, תצפית ולמידת הטריגרים תאפשר לך לחזות את הבאות.
לפעמים קשה להבין מה גורם להם פתאום לצאת מהשאנטי להתקפה.
ישנם חתולים שכך מסמנים את הגבול בין הנעימים לי הליטופים והנמאס לי .
ישנם חתולים שלא אוהבים כשנוגעים להם במקומות מסויימים בגוף, אתה צריך ללמוד את הנקודות הללו ולהימנע מלגעת שם.
רעשים בבית ומחוץ לבית, מתח בבית, מריבות וכו' גם יכולים לגרום לחתול לתרום את חלקו באי שקט.
בכל מקרה, אם זה גור או חתול בוגר, הענשה זה כמו הכרזת מלחמה שרק תגרום להחרפת התופעה. קריאת, לא! חדה ואסרטיבית, ואחריה התעלמות, יחד עם חיזוק התנהגות טובה, כלומר אתה מלטף ומפנק רק במצב של רוגע מוחלט, יעילים יותר.
בשורה התחתונה, חתול זה חתול.

Yukita

Active member
מנהל
אני מעולם לא רחצתי אף אחד מאלה שאצלי

נראה בעיקר מתאים לבעלי משאלת התאבדות...
&nbsp
יש מי שמרגילים מגורות, אבל זה לא נדרש. חתולים בדרך כלל דואגים לעצמם בצורה שהכי בריאה להם, ובמקרי קיצון חמורים בד"כ יש גם הקשר רפואי כלשהו ואז ממילא מטפלים תחת טשטוש במרפאה.

שממית12

New member
אני כן רוחצת
החתול הקודם שלי לא התננגד לרחצה ולא יילל, כי הוא היה רגיל משחר ילדותו. אחת לחודש ביום חם במיוחד, הייתי רוחצת אותו בכיור, והוא היה מבסוט מאד אחר הרחצה. החתול הנוכחי, אינו אוהב את הרחצה, (אבל כמעט שאינו מתנגד). לכן אני רוחצת אותו רק בקיץ, פה ושם.
אני יודעת שיש דעה ( גם של הווטרינר שלי), שלא צריך לרחוץ חתולים כח זה עלול לפגוע בעור שלו. אני חושבת שאם החתול חי בבית הוא צריך לעבור מקלחת מדי פעם, אם אפשר. לא קורה לו כלום ולי זה חשוב, כי החתול יושב בכל מקום. המקלחת מוציאה המון פרווה מיותרת בעונת הנשירה.
למי שזה חשוב לו, אפשר לרחוץ חתול ,אבל צריך להתחיל להרגיל אותו בגיל צעיר מאוד וכן לקצוץ לו ציפורניים, כי כשהוא מנסה לברוח, הוא מטפס עלינו כמו על גזע עץ וזה

בתמונה: החתול הנוכחי מיש מיש מתבונן בסקרנות בטיפת מים נופלת במקלחת

שממית12

New member
תוספת להסברים הטובים של sashalola
גידלתי במשך עשרות שנים מספר חתולים. אכן כמעט כולם היו "נשכני פתע" מי יותר ומי פחות. גם אני רציתי לפצח את החידה- מה קובע אם החתול יהיה נשכן או לא. הגעתי לכמה מסקנות:
א. החתולים הם נשכנים מטבעם והם, למרות שהם מבוייתים, הם עדיין חיות בר במידה רבה. בעצם אנו צריכים לשאול, איך זה יתכן שחתול יגדל כיצור לא נשכן.
ב. מניסיוני שמתי לב, שחתול שגדל עם אחים, ואימו טובה ורצוי גם חתול שנולד בבית ורגיל למגע אנושי ולא סבל רעב, יהיה פחות נשכן משום שהוא שיחק עם אחיו ,אנשים נגעו בו והוא נותן בהם אמון.
ג. עקביות הבעלים. חשוב להקנות לגור הרגלים משחר ילדותו באופן אסרטיבי ועקבי ממש ללא פשרות! כפי שיעצה sashalola . ללמד אותו מילה קליטה המצביעה על איסור: פויה, קישטא, אסור, זוז , לא וכד' שהיא תהיה המילה התקיפה שהיא מילת האזהרה.
ד. רצוי לאמץ גור רך. לדעתי לא מעבר לגיל חודשיים. אז יותר קל לעצב אותו
ה. אפשר לאמץ גור גדול או חתול בוגר, אם בודקים את התנהגותו מראש. אם הוא ידידותי ומתלטף מעצמו, הוא יהיה מתאים מאחרים. חתול חרד, פחדן ומסוגר, יהיה יותר נשכן
ו. ללטף את החתול רק כשהוא רגוע ולא כשהוא לחוץ. כשהוא לחוץ, כועס, חרד ולא רוצה ליטופים, לעזוב אותו עד שהוא יירגע. אם הוא נושך, לכעוס וללכת ובשום אופן לא לפייס אותו. אני נהגתי "לבכות" וגם לכעוס בקול רם על חתול נשכן שהיה לי וזה עזר, אבל לקח שנים עד שהוא נרגע
ז. ללמוד מה גורם לחתול לנשוך. יש חתולים שמשחקים בנשיכות כשם שהם משחקים עם אחיהם ואימם. יש חתולים ששונאים נגיעה בזנב, ברגלים ובבטן והם נושכים אוטומטית.
ח. לפעמים החתול נושך חלש, זה מראה על אי שביעות רצון ואזהרה מצידו, אבל גם איפוק!!! לא כל חתול מודע לעור העדין של בעליו. חתול מודע הוא חתול נפלא. וכשהוא נושך חלש, לא לכעוס יותר מדי אבל גם לא לשבח. לכעוס "קצת" כי גם נשיכה חלשה מכאיבה והחתול צריך לדעת את זה, ולהתאפק יותר.
ט. לקרוא את שפת הגוף של החתול. לפעמים החתול נותן סימני אזהרה ויש להבין אותם. אם הוא מזהיר, לא ללטף.
י . לפעמים יש משהו שגורם לחתול להתנפל. אולי תנועה מהירה, או שרוך לא קשור, יד שנראית לפתע מאיימת, לפעמים הפסקת הליטוף, היא הגורמת לחתול לנשוך את היד המלטפת בעודו מגרגר . לנסות למנוע את הפעלת יצר הצייד של התחתול או ללטף קצר ולעזוב לפני שהוא נושך.
יא. להפעיל את החתול במשחקים קבועים ולעייף אותו ( לא עם הידיים או הרגליים שלנו!) . המשחקים שחתולים אוהבים הם משחקי צייד כמובן, ואז הם נושכים "טרף אחר".
יב. ללמוד לקצוץ ציפורנים במספרים או בקוצץ. להרגיל את החתול מגיל רך, לקיצוץ וזה ימנע שריטות קשות של הרהיטים וגם של הידיים. גורים שורטים עד שהם לומדים שזה אסור. הם גם מטפסים עלינו כשהם קטנים וזה מאוד כואב.
יג. מקווה שתאמץ חתול או שניים כלבבך, גם לזה צריך טיפ טיפת מזל. לאמץ את מי שמתאהבים בו, אז גם סולחים לו... בהצלחה.

משהו חשוב להוסיף

* אין לא בלי כן*. אומרים לחתול לא לשחק עם הרגל שלך? תציע לו צעצוע חכה. אומרים לו לא להתקרב לספא ולשרוט אותה? להעמיד ליד הספא מתקן גירוד.
* חוק השלוש שניות* זה פרק הזמן הממוצע בו חתול עושה אסוסציות. כלומר, אם הוא נוקט בהתנהגות חיובית, מומלץ מאוד להיות קשובים לכך ולהיות מוכנים לתגמל אותו מייד, במילה טובה או חטיף קטן. את ה"לא" לומר מייד סמוך לאירוע, אחרת סתם תבלבל אותו והוא לא יקשר.

* עירנות לשפת גוף של החתול*. יש עשרות לינקים בנושא שמדריכים מה הסימני אזהרה ואיך החתול מדבר איתנו. ראה למשל את האתר של מאמנת החתולים : https://www.facebook.com/orly.zakay.petsclinic/
(היא נפלאה בלי קשר, באתר שלה יש הרבה ידע, היא גם עונה בכיף לשאלות.
אני דווקא אמליץ לקחת חתול בוגר יותר, שאפשר כבר לדעת בדיוק איך הוא מתנהג. וחוץ מזה, ככה אתה גם תציל חתול שיותר קשה למצוא לו בית.

בהצלחה

למעלה