אני רוצה לדעת אם יש מצב לפתח רעיון.

בר

New member
אני רוצה לדעת אם יש מצב לפתח רעיון.

אני חושב על מסך לידים שיורכב בשמשה האחורית ויופנה לנהג מאחור,כאשר בתא הנהג יהיה לוח מקשים אלקטרוני,מתוכנת מראש לפעולות,אשר יציגו על המסך הקטן מאחור הוראות לנהג מאחור,הוראות כמו לשמור מרחק או לעמעם את אורות הדרך הגבוהים שלו. לפעמים אני נתקל בנהגים שלא שומרים מרחק בטוח ממני וזה מטריד אותי בנהיגה,עד כדי שאני מאט ומסמן להם לעקוף אותי או שהם מבינים לבד. כמו גם הנהגים הארורים האלה שנוהגים עם אורות מסנוורים מאחור,כל אלה שלא יודעים להחליף נורה ולכוון אותה בחזרה,או החוצפנים שנורה אחת נשרפה להם ברכב אז הם נוסעים עם אור גבוה קבוע וכדומה. איך אפשר לבצע ולפתח את הרעיון הזה ?

חשבתי הרבה על דברים דומים

למשל: (א) לרשום על כל רכב מס' הטלפון הנייד המותקן ברכב (עם דיבורית) כדי שתוכל להתקשר ולשטוח את טענותיך לנהג; (ב) לאפשר התקנת מערכת כריזה כמו ברכבי משטרה, ולהרשות שימוש בה במקרה חירום. הגעתי למסקנה שכל עוד שיטת האיתות שנקבעה בחוקים של היום לא מנוצלת בצורה תקינה ע"י כל הנהגים, אין טעם לאפשר תוספת אמצעי קשר שינוצלו לרע...

Thotwo

New member
למה לא לקחת חיישן חניה ולהפוך אותו

למנגנון שיפעיל את השלט? לא נראה יותר פשוט מלהפעיל ידנית?

isra533

New member
חישן חניה מוגבל במרחק

יחד עם זה הרעיון נכון וניתן לישום למרחקים קצרים. במרחקים גדולים של עשרות מטר דרוש אמצעי יותר רציני ומדויק. אם למישהו יש רצון להשתתף בפרויקט כזה, מוזמן. לפי בדיקה בשטח בנסיעה עם השלט שהתקנתי היתה הענו מעל 70 % מהנהגים והרגשתי יותר מוגן מהרכבים מאחור. לפני שבוע נסעתי ברכב ניסוי של חברה ישראלית עם מערכת התראה לשמירת מרחק. המערכת נמצאת בשלבים האחרונים של הפיתוח, בינתיים המערכת מאד יקרה , יש כוונה לצאת גם לשוק המקומי. לכל המעונין ניתן לראות את המערכת באתר www.mobileye.com

cst

New member
מערכת תהרעה לסטייה מנתיב

שלום רב מערכת זו ניתנת להתקנה כבר כיום בשוק מערכת התרעה לסטייה מנתיב הינה מערכת "חכמה" המנטרת ומצלמת את כל מהלך הנסיעה ומתריעה בקול באם הרכב סטה בצורה לא מבוקרת גמו כן משמשת מערכת זו לנהגים חדשים המתקשים בהתמצאות במרחב הנתיב ומאפשרת מירכוז במרכז הנתיב למערכת גם קופסא שחורה המתעדת בזמן תאונה את כל הארוע 12 שניות לפני ו 6 שניות לאחר התאונה וכל זאת בסרטון דיגיטאלי "

ofir_y

New member
הפיתוח ממש לא הבעיה פה...

הבעיה היא 1. בירוקרטיה - כל הוספה של אורות בתוך הרכב ובלה בלה בלה דורשת אישור של משרד הרישוי . אתה לא יכול "סתם" להתקין את זה. 2. זה יתן במה לאנשים שאין להם חשק לפתוח את החלון כדי לספר לך במה אמא שלך עובדת.

לא נכון: תוספת מחוץ לרכב ובגחון

אסורה אלא אם עברת תקינה של משרד הרישוי. תוספת פנסים, רמקולים וכל תעלול אחר מותר בפנים הרכב. בתנאי שאין פנס בלימה מהבהב שאסור על פי החוק, ניתן להוסיף מה שרוצים בפנים.

ofir_y

New member
אאל"ט כל אור שמופנה כלפי חוץ ונראה

מבחוץ חייב אישור.

למעלה