אני רוצה לדעת היכן היה אלוהים (או

watson

New member
אני רוצה לדעת היכן היה אלוהים (או

כל אל אחר)במלחמת העולם השניה ?איך הוא נתן ל6 מיליון יהודים להרצח גם לתינוקות ולעוללים שלא הספיקו לחטוא ?כששאלו אותי את השאלה הזו הבנתי שאין אלוהים(ואם יש אלוהים אז איזה מין אל זה נותן ככה לעמו להרצח)באל כזה אני לא רוצה להאמין ,ולא בכל אל אחר שנתן לזה לקרות לפי דעתי אין כל אל ,כלום !!!

jack s

New member
תדע לך שכמעט כל האנשים שחיים

שואלים את עצמם את השאלה הזאת מדי פעם...ואני בטוח שזה עולה במוחם של אלפי דתיים והם פשוט מכחישים או שמביאים לזה איזה תירוץ דתי מטומטם ששמעו מההורים או מהרבי או שסתם הביאו איזה משהו שהם בעצם חשבו על זה... אותי שום דבר לא היה קונה...אם אתם כבר מאמינים באל הכל יכול...אז כנראה שהוא לא יכול לעשות הכל...ודייי.......לא להשתמש בזה שהם או משפחותיהם חטאו...בולשיט בקיצור..הנקודה שלי היא שזוהי השאלה הכי בנאלית שכל בןאדם שואל את עצמו מדי פעם ולא מגיע לתשובה חד משמעית פה הוא פשוט בוחר להיות אתאיסט כמוני וכמוך או פשוט כמו שאר האנשים לשכוח מזה או למצוא לזה תשובה...העיקר לצאת מזה ולא להיות שונה...

watson

New member
אני לא שואל איפה כל העולם ואשתו

מאחר וזה לא הפורום המתאים. כמו כן אנו יודעים שכל העולם לא היה בסדר אבל זה לא אומר שאם העולם שותק אז גם לאלוהים מותר(בהנחה שיש דבר כזה) בנוסף הרי אלוהים שולט על כל העולם ואשתו ואם אתה שואל איפה היו כל העולם ואשתו אז כבר אתה כופר באלוהים מאחר ואתה מערער על קביעתו שהעולם ואישתו לא יעשו דבר בנידון!!! ותחשוב על זה

אתה יכול לראות את זה ככה....

אוקיי יש אלוהים, נצא מנקודת המבט הזאת. האלוהים הזה ברא אותנו, ומאותו רגע הוא לא מתערב לך בחיים! תעשה מה שתעשה, הוא ברא אותך, נתן לך את היכולת להבדיל בין טוב לרע <לא שזה עוזר במשו, כן?..> וזהו. אז זה איכשהו מסביר למה הוא לא התערב... אישית, אני עדיין מתלבטת בקטע הזה אז אני לא ממש יודעת

גם אם היה אלוהים...

הוא ראה מה יצא לו ופרש לגימלאות/התאבד/כל דבר אחר כדי לשכח את המין האנושי שמחריב את יציר כפיו

Justin Angel

New member
היית פעם בפארק ילוסטון ארה"ב?

זה באמת מקום מקסים, ירוק, ירוק וירוק לכל מקום שתביט (חוץ מלמעלה שיש שמיים כחול תכלת). הרנג´רס שמה סיפרו לי עובדה מעניינת: ככל שהזמן עובר מצטבר חומר בעירה בכל רחבי היער. עצים מתים, עלים שנושרים, ענפים שנשברים, כל אלה ועוד נופלים לקרקע והופכים לדלק פוטנציאלי לשריפה. עכשיו, בהנחה ונותנים לכל חומר הבעירה הזה פשוט לשבת שם אז פעם הבאה שתהיה שריפה גדולה ייקח הרבה יותר זמן ומשאבים להשתלט עליה. ככה שמדי פעם לפעם הרנג´רס עוברים ביערות ומדליקים שרפות מקומיות כדי לשרוף בצורה מבוקרת את חומר הבעירה. וגם אם יש שריפה גדולה הם לא ינסו לכבות אותה, הם יחנקו אותה, כלומר הם יתחמו אותה ויתנו לה לכלות את כל חומר הבעירה בתחום שלה עד שהיא תמות. בסופו של דבר מתקבל מצב שהיער פונה מעצים גדולים וכל חומרי הבעירה, והוא יכול לשגשג שוב. שאין יותר חומרי בעירה שהם למעשה פסולת צמחים יכולים לצמוח על האדמה, העובדה שאין עצים גדולים מאפשרת לאור השמש לעבור ולאפשר פוטוסינתזה, והעובדה שחומרי הבעירה פונו מבטיחה כמה שנים של שקט בטוח. מרתק, אתה לא חושב? :)

watson

New member
תן לי להבין את מה שכתבת :יש יער

כלומר העולם ,ויש רנגרס שהם שומרי היער כלומר אלוהים ויש עצים שהם למעשה אנשים, וכך כל פעם שיש הרבה אנשים נעשה מלחמה ונגרום להם למות ולצמצם את עצמם ,אני מסכים איתך שיש חלק שחושבים שזו דרך של הטבע למנוע התפוצצות אוכלוסין אבל במקרה זה קודם כל אתה אומר שיש אלוהים והוא שתק לנוכח הרג היהודים ההמוני (איזה מין אל זה נותן לעם שלו למות מכיוון שהוא גדל יותר מדי, ועוד באיזו דרך להיהרג ,אכזריות שאין כמוהה)עכשיו אם יש אלוהים והוא שתק אז אני לא רוצה להאמין באל כזה ושנית הרי אלוהים הוא כל יכול הוא לא כאחד האדם(הרינגרס) והוא יכול לשלוט בכמות האנשים לפני שהם נולדים בכלל ולא לחכות שהם יוולדו ואז להרוג אותם!

watson

New member
אין תגובה? כולם מסכימים איתי!!!

סיציליה. מה איתך ?! הרי ידוע ששתיקה כהודאה!!! נכנסתי לפורום בתקווה שיענו על שאלותיי ואז אולי אפקפק בהם ואוכל להאמין שיש אלוהים , אבל כולם מסכימים איתי שאין אלוהים תודה ,מכאן אוכל להמשיך להחזיק בדעותיי. התודה היא על החיזוק כמובן

Justin Angel

New member
כמו שאמרתי, איש עצוב וקטן.

אם אתה מאמין במשהו רק בגלל אנשים אחרים, אז זאת לא בכלל אמונה.

יש דברים ניסתרים לא נבין לא נדע

נעשה גם דברים שניראים בלי סיבה, לא צריך כל דבר לחקור ולשאול ליפעמים גם מותר לא לדעת הכל.... זה אומנם שירון אבל אומר הכל. האל רק יודע למה? איך, איפה, מתי לעשות ניתוח. גם במצרים בתקופת פרעה היה שואה. מה שאני יודעת לפחות שעם ישראל הוא נצחי וזה מובטח שלא יכחד לעולם. והעובדה. כל האיפריות שהיו קרסו נפלו. ועם ישראל לנצח נולד וישאר מפני שזה לפחות מובטח. מי אנחנו שנדע הכל בסך הכל אנחנו היום מטר מעל מחר, מטר מתחת.

watson

New member
מה קורה ? אין תגובות !סיציליה אני

ממתין או שמה את/ה מסכים איתי?

Justin Angel

New member
אתה איש עצוב וקטן.

זה לא מטאפורה ישירה, זה משל. בוא ננסה עוד אחד... יש תל נמלים, נמלים מקסימות וחמודות שפועלות ועובדות. אבל מדי פעם לפעם מישהו בא ובועט בתל. כי אם הוא לא יבוא ויבעט בתל מתישהו התל יקרוס, וגם אם הוא לא יבעט בתל אז הנמלים לא יתאמצו לבנות אותו מחדש. למרות שהמשל של ילוסטון יותר טובה, זאת גם תספיק. מה שאני אומר, זה שיש שינוי ביקום. בלי שינוי אין התקדמות. הישן צריך להיעלם כדי שיהיה מקום לישן לשגשג. אני לא יכול להסביר לך את זה יותר.

אפשר גם למשל את זה למשל

כזה: מנתח שעושה ניתוח הוא חותך בבשר כדי לרפא אדם. והאדם פשוט רואה רק את ההאכזריות שבחתך הבשר החי. זה סתם משלון קטנטן ממני...

Justin Angel

New member
משלון אינפנטילי.

זה ילדותי ומתנשא לנסות לדעת מהי הסיבה שדברים כאלו קורים, אבל צריך לדעת שהם קורים, שינוי הוא בלתי נמנע.

שדברים קורים וששינוי הוא בלתי נמנע,

זה ברור בלי שום קשר לאלים אלו או אחרים. לנסות לדעת מהי הסיבה שדברים קורים, זה ילדותי ומתנשא? כלומר מומלץ לכולנו להיות אידיוטים? ובכן, קורה גם הדבר הזה, שאנשים תמיד מנסים לדעת מה הסיבה שדברים קורים. גם הדתיים. ר´ את כל הספרות הדתית העניפה, שרובה המכריע - ניסיון לפָרֵש משהו. אין מה לעשות. השואה היתה. גם קרובים שלי נספו בשואה. החילוני (וכמובן גם הדתי) חושב על הסיבות והגורמים שהביאו לשואה, כגון גורמים הסטוריים, חברתיים, כלכליים, פוליטיים, פסיכולוגיים או אחרים. וזה דחף טבעי להציב את השאלה "מדוע", למי שטוען, שככה רצה אלוהים. אני מוכן גם להציב את השאלה אחרת (נניח שזוֹ התנשאוּת מיותרת מצדי לנסות להבין את הסיבה). אני אפילו לא שואל "מדוע". אני שואל: האִם הייתה לאל כוונה שהשוֹאה תִקרֶה?

Justin Angel

New member
ניסיון להסביר זה חובה.

אבל לנסות להגיד שבגלל שאין אנו מבינים את הסיבות של האלוהות, ולכן אינה קיימת, זאת יוהרה ממדרגה ראשונה. הצורך לדעת ולהבין הוא מה שמבדיל אותנו משאר החיות, אבל הוא גם בעוכרינו, כי מהייחוד הזה באה גאווה, וגאווה מערפלת תצפיות אובייקטיביות. כל מה שקורה הוא רנדומלי, בלי שום תבנית והיגיון. אם משהו קרה, סימן שאלפי-מיליוני אירועים קדמו לו והכינו את הקרקע בשבילו. "כל שינוי רכיב במערכת, ישנה את המערכת כולה" אמר ניוטון, וצדק. בני-אדם עושים דברים, שמובילים לתוצאות, אבל בגלל שרוב הפעולות הן כל-כך קטנות אז הן מתערבבות ביחד עם שאר האירועים וההחלטות ויוצרות אלפי נקסוסים (נקודות מפגש) של אלפי החלטות זעירות ושם נוצר הרנדום. אין שום סיבה להאשים את האלים היכן שכל מה שנמצא היא גאוותנתו ויהירותו של האדם.

האם אינך רואה סתירה

בין דבריך: "כל מה שקורה הוא רנדומלי, בלי שום תבנית והיגיון", ובין המונח "אֵלים" או "אלוהות"?

למעלה