אני רוצה לדעת מזה בדיוק ורטיגו

יוסי ק 22

New member
אני רוצה לדעת מזה בדיוק ורטיגו

לפני כמעט 4 שנים קמתי פאום עם סחרחורת א י ו מ ה! כל החדר הסתובב והיו לי בחילות חבלז! לקח לזה כמה ימים לחלוף. אחרי איזה שנה פתאום חטפתי עו הצקף קצת פחות חמור והתחלתי לעשות בירורים. עשיתי MRI EEG ועוד כל מיני בדיקות. אם אני לא טועה בבדיקת ה EEG זה עם המים החמים והקרים באודניים יצא לי לא טוב באוזן ימין. לפי המסקנות הרופא קבע שנדפק לי משהו באוזן התיכונה. הוא אמר שאולי איזה חיידק אכל שם בפני איזו מערכת.. אני לא בדיוק זוכר מה אמר. יש לך מושג מה הוא התכוון? הוא אמר גם שאי אפשר לתקן את זה! שזה לכל החיים וממש נלחצתי! זה נכון ? נכנסתי לפה כיון שלפני יומיים שוב התחיל לי התקף סחרחורות ועכשיו לאט לאט אני מחללים. מקווה.. אני ממש נלחץ מזה! זה מפחיד מאאאד! יש איזה שהו פיטרון לזה? לרפא את זה? או לפחות להפסיק את הרגשות הנוראיות האלו? אני ממש מקווה לקבל תשובה. אני מפחד שזה ידפוק לי את החיים.אני עכשיו משתחרר מהצבא ואמור להתחיל אותם.. אווווף!

zs1957

New member
ברוך הבא לפורום יוסי ק 22

שלום יוסי, בדיקת ENG יש לקוי באוזן ימין.MRI תקין ברוך השם. האם יש ירידה בשמיעה?האם יש כאבים באוזן ימין?האם יש צפצופים ורעשים באוזן ימין?האם בהיותך ילד סבלת מבחילות והקאותבעת נסיעה? האם עשו לך בדיקת ברה?(בדף הנ"ל יש הסבר לגבי הבדיקה). פגיעה באוזן תיכונה יכולה להיות גנטית או פגיעה סביבתית. גנטי שיש משהו במשפחה אחד ההורים,או האחים שסובל מהתסמונת הנ"ל.בדרך כלל מדובר על פגיעהעצבית מולדת. סביבתי:תופעות לוואי של תרופות,וירוס,תזוזזת קריסטלים,פגיעה עצבית, פגיעה בצואר מתאונת דרכים(צליפת שוט). בדרך כלל הרופאים אומרים לחלה שעליו לחיות עם המחלה כי אין תרופה. יש תרופה וניתן לטפל בזה ולהחלים החלמה מלאה. כחולת וורטיגו קשה, שסבלתי ממנו 14 שנים ,יש טיפול ואפשר לצאת ואין צורך לסבול.הפחד ,לחץ והחרדה מגבירים את ההתקף ואוםיניים מאד לחולי וורטיגו.עליך לעבור אבחון מדויק אצל מוחה לסחרחורת כדי להתחיל בטיפול. רפואה שלמה, זהבה שחם

יוסי ק 22

New member
שלום זהבה,

האמת גם עשיתי בדיקות שמיעה וברוך השם השמיעה תקינה. גם אין לי כאבים באוזן. זה התחיל לי פתאום ואני היחיד במשפחה שסובל מזה. אני מטייל הרבה והרופא אמר שאולי נכנסי לי חיידק ממעיין או משהו בסגנונן ופשוט "אכל" בפנים את מה שאכל ואי אפשר לתקן את מה שאין. פשות ללמוד לפצות ולחיות עם זה. את אומרת שיש תרופה? שאפשר להחזיר את זה למה שהיה לפני? למי אני צריך לפנות? ומה זה התרופה הזו? איך היא עובדת? מצטער על כל השאלות האלו פשוט זה נורא מלחיץ! את אומרת שסבלת מזה 14 שנה?? כלומר כל הזמן היו לך סחרחורות? או שכמו אצלי פעם בכמה חודשים מגיע התקף?

zs1957

New member
היי יוסי ק22

שלום יוסי, הוורטיגו שלי היה קשה מאד. הרופא שטיפ בי ונחשב לומחה בחום אמר שזה וורטיגו הקשה ביותר שהוא ראה.ההתקפים שלי היו חזקים מאד סחרחורת איומה ,אתה מרגיש שכל הקירות החדר נופלים על ראשך, בחילות,כאבי צוואר וגב,כאבים בגזע המוח ובעין,אובדן שיווי משקל,הייתי סתובבת כמו קרוסלה ונוטה כול ימינה. ההתקפים היו באים ןחזרים לפחות מספר פעמים בשנה. המצב התדרדר ובשנים האחרונות כל התקף נמשך מספר חודשים. ההתקף האחרון נמשך 9 חודשים. זה אומר חוסר שינה, כאבים חזקים חשש מפני גידות באוזן ,בגזע המוח.כל הבדיקות היו תקינות מלבד בדיקת ENG ,שלא ניתן לפענחה. פמיים עברתי MRI .האיטואיציה שלי אמרה שיש פגיעה עצבית באוזן ואכן בבדיקות שנערכו ע"י הרופא המומחה לסחרחורת נקבע שעצב מספר 8 שלי פגוע הוא היה גוסס. הטיפול שקבלתי הבריא את העצב והיום אני בריאה לחלוטין. לאחר הטיפול הקמתי את הפורום הנ"ל לא האמנתי שיש כל כך הרבה חולי וורטיג, מחלת מנייר וטיניטוס ,שכולם סובלים מאד וזקוקים לעזרה. הרופא שטיפל בי עשה לי הרבה בדיקות דם ולפיהן נתן לי את התרופה. לידיעתך מחסור בוימין B12,B1,B6 והומצסטאין עלולים לגרום להתקפי וורטיגו.לפעמים גם תזוזה של קריסטלים באוזן עלולה לגרום לוורטיגו ניענו חזק של רופא מומחה מחזיר את הקריסטלים למקומם והבעיה נפתרת. כל טוב לשרותך בכל עת. זהבה שחם

יוסי ק 22

New member
תודה לך זהבה.

הי תודה! רופא סחרחורות יש בכל בית חולים? כככה קוראים לזה?

ac1957

New member
ורטיגן

היי יוסי קראתי את מה שכתבת, אכן אתה מתאר וורטיגו. הסיפור הזה כלל לא קל ויש לי נסיון רב שנים בעינין. אני רוצה לאחל לך רפואה שלמה והלואי ואלו יהיו אפיזודות חד פעמית בחייך. אבל במידה והתופעה תמשיך להופיע,אחלוק איתך מספר עצות. ראשית אל יאוש אפשר לחיות עם זה, לא ממש נוח , אבל אפשרי באופן עקרוני אני לא מקבלת נוסחים של אין מה לעשות, יש ויש ואפילו עוזר.אחרי 17 שנים של סבל כמו שאתה מתאר + טינטון אני מצאתי רופא שעוזר לי מאד. בנוסף ישנן עוד דרכים כמו היפנוזה עצמית או דמיון מודרך וגם ללמוד להפחית את מידת החרדה שהעינין הזה גורם ואפילו תמיכה פסיכולוגית. חבל שאין תרופת פלא וצריך בכל דרך שתבחר הרבה מאד סבלנות והתמדה אלו מילות מפתח.וגם יכולת להשלים עם הצרה הזאת שנחתה עלינו אל יאוש !!! אני משוכנעת שאפשר לעזור לך להרגיש יותר טוב והלואי שגם להחלים ברכות ענת

למעלה