אני רוצה להבהיר משהו...

אני רוצה להבהיר משהו...

לכל סוג תזונה יש את היתרונות והחסרונות שלו. תזונה צמחית היא אכן התזונה הבריאה ביותר מבחינה תזונתית. אבל יש לה חסרון ברור אחד: היא קשה לשמירה. קשה להקפיד עליה, קשה לעקוב אחריה, היחס החברתי אליה הוא מזעזע ועוד ועוד. כשמתעסקים בתזונה של המונים יש בעייתיות אדירה עם להמליץ על תזונה צמחית, להמונים קשה לשמור עליה. הרבה יותר קל (כמובן שהדבר תלוי בנסיבות החברתיות שנוצרו...) לקיים תזונה בשרית או צמחונית מאשר תזונה טבעונית. אם אדם לא יכול להרשות (לאו דווקא מבחינה כלכלית) לעצמו, להקפיד על אכילה של דגנים, קטניות פירות וירקות. אני בהחלט אמליץ לו לאכול ביצים (כדוגמה) ואז ביצים יהפכו להיות פתאום דבר "בריא" אבל באותה נשימה הן גם מזיקות. כי מצד אחד הן מספקות לו בצורה אמינה חלבונים, ברזל ובי-12 ומאידך יש בהן כולסטרול, שומן רווי ועוד. בקיצור: כשאני אומר שלביצים / בשר / חלב אין ערך תזונתי, אני למעשה מתכוון זה שיש להם ערך תזונתי, בחלק מהדברים אפילו אמין. אבל כל דבר שהמוצרים האלו מספקים ניתן למצוא בתזונה צמחית. ושם אין את שאר הזבל המזיק. כשאני צריך לתת עצה תזונתית לאדם שרוצה להקפיד על התזונה שלו באמת, ואני יודע שהוא מסוגל לשמור על תזונה טבעונית, בלי חצי היסוס אני אמליץ לו על תזונה טבעונית. כשאני צריך להתעסק בתזונה של המונים, שרבים מהם לא יכולים להרשות לעצמם (מסיבות של הרגל, התייחסות חברתית וכדו´) להקפיד על תזונה מאוזנת. אני אמליץ להם לאכול ביצים ומוצרי חלב, על אף כל הנזק. כי החסרון בכך שהם לא יקבלו חלבון, ברזל, סידן ושאר דברים ממקור אמין גדול מהחסרון שהם יאכלו כולסטרול או שומן רווי. מקווה שהבהרתי את עצמי...
 

sheda0ktana

New member
אתה חי בחברה בשרית, בגלל זה קשה לך

מעבר לבעייתיות של הפינוק שאנחנו רגילים אליו. כשנסעתי להודו, הגבלתי את עצמי לכפר אחד מסויים שבו אסור לאכול בשר מסיבות דתיות. היה כזה כיף להכנס למסעדה ולהזמין מה שבא לי בלי לדאוג מה יש בפנים! (גם קשור קצת לויכוח המפורט על אמירים-בעד ונגד). מבחינה כלכלית, וזה נושא לעוס מכל הבחינות, הרבה יותר זול לגדל דונם של חקלאות צמחונית (למשל, סויה) מאשר להקדיש את אותו דונם לתזונת חיות שהופכות אח"כ לאוכל (ולאמשנה אם אלה כבשים, פרות, או תרנגולות חופש). גם בשוק/סופר בשר הוא לא מוצר זול, בניגוד לאורז, חומוס, פול ושאר מיני קטניות. אפילו באירופה, ששם אפשר למצוא בשר "זול", זה בד"כ בשר באיכות ירודה מאד, מחלקים פנימיים ולא מזוהים של חיות שאף אחד לא יודע מתי הן מתו, ורק העניים והמסכנים ביותר אוכלים ממנו. אם היית מוקף במק´סויה, וכל שני מטר היה דוכן שיש-פורטבלו, או פיצה טבעונית, היית מן הסתם חושב אחרת. בשר לוקח להכין לא פחות זמן מאשר חומוס. גם אותו צריך ליישן כמה ימים(!!)ואח"כ להפשיר (כי לרוב קונים בשר קפוא) ואז להשרות במרינדה (כדי שלעסק יהיה איזה שהוא טעם) ואז לבשל (בין רגע שעה ליומיים, תלוי מה אתה מכין). תסכים איתי שאורז עם ירקות (20 דקות כולל חיתוכים והקפצות) עם צ´פאתי (15 דקות כולל לישה, מנוחה וטיגון) וסלט ירקות חי (20 אם אתה משתמש ב-5 סוגי ירקות שונים) לוקחים פחות זמן, לא? (מקווה שגם אני הבהרתי את עצמי
)
 
אההה...

לא הצלחתי להבהיר את עצמי. אתה משכנע את המשוכנעים. והתגובה שלך לא ממש רלוונטית לגבי מה שניסית להבהיר, לא נורא, אני ניסחתי את עצמי רע.
 

דורון ק

New member
משפט מפתח-זה פשוט הרגל

נראה לי שכבר מישהו רשם את זה בפורום(נדמה לי VEGAN)-אכילת מוצרים מו החי זה פשוט התמכרות טיפשית,אנשים ימציאו תירוצים שונים ומשונים על מנת להצדיקה-כל אדם יכול לאכול תזונה צמחית ואין בעיה להמליץ עליה להמונים אבל שוב עניין ההרגל והנורמה.וכמובן עניין כלכלי נכבד המבוסס על חצאי אמיתות ולעיתים שקרים גסים של תעשיית הבשר/ביצים/חלב על מנת להצדיק את צריכת מוצרים אלו. אבל בעיקרון אני מסכים,כמובן שתזונה צמחית עדיפה בהרבה לאדם מתזונה אומניברית PER SE אבל בהחלט בהרגלי הצריכה הנהוגים בעולם המערבי לא תמיד נכון להמליץ לכולם על תזונה צמחית תלוי מה האופציות העומדות לרשותו של כל אחד.
 
למעלה